Lawatan makanan ke Seattle: makanan terbaik di bandar

23

Seattle adalah bandar besar dengan falsafah makanan ladang kecil. Sebagai bukti, buatlah jari anda ke dalam masakan masakan Pasar Pike Place, perkumpulan penanam berskala kecil, tukang roti lubang di dinding, nelayan halibut, pembuat keju artisan dan gerai buah yang dikendalikan oleh keluarga yang merangkak seperti potongan animasi teater jalanan di tepi laut Seattle.

Pasaran segar

Beroperasi sejak tahun 1907, Pike Place dianggap sebagai jiwa Seattle, dan bonanza gastronomi makanan murah, mampan, yang dihasilkan di negara ini menjejakkan kaki ke setiap restoran di bandar yang penting. Ia juga merupakan titik permulaan untuk sesiapa sahaja yang mempunyai minat yang berlalu dalam budaya makanan Seattle. Semua bahan yang dipanggil ‘Masakan Barat’ ditanam di sini: wain Negeri Washington, tiram Penn Cove, ceri Yakima Valley, epal Wenatchee dan cendawan yang diundang secara tempatan. Benang mengikat? Semuanya segar, mampan dan dijual, lebih kerap daripada tidak, oleh orang yang sama yang menyemai, memelihara dan menuai. Untuk ketelusan yang muktamad meneliti para tuan di tempat kerja seperti Beecher’s Handmade Cheese (di mana curds diaduk dengan keras di tingkap) atau Shop Crumpet yang penuh sesak, atau melakukan lawatan makanan pasaran dengan Seattle Bites.

Ikan ikan yang mulia

Jika ada falsafah yang mendasari budaya makanan Seattle, ia ‘tetap mudah’. Sebaliknya seperti makanan Itali, masakan Barat Laut adalah menyegarkan di bumi, bergantung kepada bahan mentah yang berkualiti tinggi daripada hiasan mewah atau sos kaya. Ikan adalah tulang belakang. Tiram, kerang, ketam dan udang tempat semuanya berlimpah di perairan Puget Sound, dan restoran ikan pakar berlimpah di kawasan kejiranan eklektik Seattle. The Walrus dan Carpenter di Ballard mencerminkan trend yang semakin meningkat di bandar untuk bar tiram Euro-chic berbaris bersih. Jenis kupu-kupu yang berlubang dihidangkan mentah dengan lemon, roti pedesaan dan wain putih yang segar dari bar yang dihiasi dengan bakul tiram kawat. Geeks makanan juga boleh dipesan mengikut cove tempatan atau masin di mana tiram berasal.

Kek kepiting Pacific Northwest adalah hebat – tanya siapa saja yang makan di Etta yang terletak betul-betul di sebelah Pike Place di mana mereka datang bersama dengan remoulade Gallic yang indah. Untuk kerang yang terbaik, pergi ke legenda Pike Place yang lain, Pink Door, restoran Itali yang eksentrik di mana linguine alla vongole (pasta dengan kerang dan pancetta) rasa seperti itu dibuat oleh nenek Sicily seseorang. Bonus: anda boleh menonton artis trapeze pergi berayun di atas kepala anda apabila anda menghantarkan kerang keluar dari kerang, ihsan pertunjukan burlesque mingguan restoran.

Seni halus untuk mencari makanan

Pengambilan makanan telah popular di Barat Laut Pasifik jauh sebelum menjadi trendy di tempat lain. Idea untuk pergi ke kawasan luar bandar untuk mengumpul cendawan, jelatang dan edisi liar yang lain diamalkan oleh beberapa koki terkemuka Seattle termasuk Matt Dillon yang restoran Capitol Hill Sitka & Spruce membina menu sekitar sayuran dan sayur-sayuran dan bukannya daging dan ikan. Buah dan sayur-sayuran tumbuh dengan mendalam di Negeri Washington yang mengeluarkan lebih daripada 50% epal, raspberi dan kubis Brussel di Amerika Syarikat. Dillon, yang memperoleh sebahagian besar hasilnya dari ladang Vashon Island tempatannya, baru-baru ini mengembangkan empayarnya membuka dua tempat baru di Pioneer Square. Bar Sajor adalah sebuah restoran kasual dengan rasa dapur negara Perancis. Plane London adalah emporium makanan yang benar dengan kedai bunga dan deli di tempat di mana dekorasi berkayu ringan terasa lebih mirip Paris daripada London.

Afiliasi Asia

Bandar Raya Rim yang berteknologi tinggi, Pasifik dengan gabungan Asia yang kuat, Seattle menyokong komuniti Vietnam, Cina dan Jepun, yang bermakna anda tidak akan berjuang untuk mencari dim sum, pho (sup Vietnam) atau sushi yang baik. Untuk keturunan dim sum terbaik untuk Daerah Kecil (ID) sedikit turun-di-tumit di mana Jade Garden berdiri beberapa inci yang baik di atas beberapa persaingan sengit. Lebih jauh ke timur, tetapi masih dalam ID, terletak sub-kejiranan ‘Little Saigon’ dengan lebih banyak restoran pho anda boleh mencucuk sebatang kayu. Lebih lengang daripada kebanyakan, tetapi tidak bermakna mewah, adalah Green Leaf di mana tumpu berterusan untuk sup yang dipenuhi mi yang pedas. Restoran sushi Seattle menggunakan ikan Puget Sound berkualiti tinggi serta import dari Jepun. Pricey, tetapi dengan lebih dari 20 tahun testimoni bercahaya tentang cod hitam dan udang udang yang sangat goreng adalah Shiro di Belltown. Walaupun pengasas Shiro Kashiba tidak lagi menjalankan restoran, ia telah menyimpan namanya dan reputasi untuk makanan dan perkhidmatan yang canggih.

Belltown multinasional

Setelah mimbar rambunctious untuk muzik grunge, Belltown lebih dikenali hari ini untuk ‘negara-negara bersatu’ restoran. Terdapat lebih daripada 90 daripada mereka pada kiraan terakhir yang meliputi setiap genre dari perkongsian meja Itali untuk duduk-di-lantai Maroko. Jika seorang chef mendefinisikan Belltown (dan sesungguhnya Seattle) ia adalah bekas pemenang ‘Iron Chef’, Tom Douglas yang dewan perhimpunan yang baru itu adalah emporium makanan berkelas yang lain dengan gerai-gerai beli-belah, deli dan restoran Asia-Amerika yang melakukan sambutan hangat yang menarik . Restoran-restoran lain Douglas ‘, kini berjumlah lebih sedozen, meliputi pelbagai genre. Anda boleh pergi Greek (ish) di Lola dengan lamb kebab dan plat meze kecil, atau samar-samar Itali di Serius Pie, rumah pizza paling tidak sengaja Seattle (topping termasuk kerang dan kentang). Sama dengan semua koki Seattle yang baik, Douglas adalah penyokong kuat etos makanan dari ladang ke meja Seattle dan menjarah ladang pribadinya sendiri di Lembah Yakima untuk bahan-bahan segar.

Cucina Seattle

Restoran makanan asing tertentu (terutamanya Mexico dan India) kurang di Seattle, tetapi bandar ini tidak ragu-ragu ketika datang ke Itali cucina, terutamanya kerana ia berkongsi begitu banyak persamaan dengan masakan Barat Laut. Makanan Itali serantau adalah kegilaan terkini, terutamanya dalam kejiranan trend Capitol Hill kejiranan. Rione XIII adalah sebuah restoran Roman yang mengagumkan yang dihidupkan oleh etan Stowell yang bukan bahasa Itali yang menawarkan hidangan sederhana seperti cacio e pepe (pasta dengan lada dan keju) dan poket jalan raya Romantik yang dipotong nipis. Osteria La Spiga mengkhusus dalam makanan Emilia-Romagna – cuba tagliatelle al ragu dengan wain Lambrusco merah berkilauan. Cascina Spinasse adalah pakar Piedmontese kelas atas di mana pasta dilancarkan dan dipotong sebelum mata anda sebelum berpakaian dengan mentega dan bijak. Dengan tepat, ketiga-tiga tempat itu adalah mikrocosma tempat makan Seattle, mengambil teknik memasak yang baik dan kaedah penyediaan desa dan menggunakannya untuk mendapatkan bekalan makanan terbaik dari tempatan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: