12 Tarikan Pelancong Tertinggi & Perkara yang dilakukan di Spokane

20

Hanya 20 batu dari sempadan Idaho dan lebih dari 280 batu di timur Seattle, Spokane adalah hab budaya Washington Timur, dan bandar kedua terbesar di negeri ini. Walaupun cuaca cerah dan landskap padang pasir tinggi di Spokane berbeza dari bandar-bandar barat Washington, kebanyakan orang yang bersekutu dengan Pantai Barat Washington dapat ditemui di pedalaman di jalan-jalan indah Spokane. Sama ada pengembaraan luar atau muzium seni, Spokane menawarkan tarikan untuk setiap ahli keluarga dan patut dipertimbangkan untuk percutian Washington anda yang seterusnya.

1 Riverfront Park

Riverfront Park

Daya tarikan utama Spokane, taman Riverfront adalah 100 ekar tanah berlanskap yang menyediakan penduduk dan pelancong peluang untuk pengalaman luar dan pengalaman kebudayaan. Riverfront Park pertama kali ditubuhkan pada tahun 1974, ketika Spokane menjadi kota terkecil yang pernah menjadi tuan rumah Pesta Dunia. Sebagai persediaan untuk acara utama, Spokane merobohkan Depot Keretapi Utara Besar di pusat bandar Havermale Island dan membina ruang dan tarikan yang menarik. Struktur terbesar yang dibina untuk Pameran Sedunia adalah sangat besar Pavilion Amerika Syarikat, yang cukup besar untuk memelihara pokok-pokok dan mewakili negara dalam jumlah lebih daripada 1.5 juta orang.

Hari ini, Pavilion A.S. masih merupakan mercu tanda di Taman Perbandaran Riverfront, walaupun seperti yang dirancang, kanopi dikeluarkan dan struktur kerangka Pavilion adalah semua yang kekal. Pengunjung masih boleh menangkap filem di Teater Filem Imax yang dipasang dengan pavilion pada tahun 1974, serta meluncur pada Ice Palace Skating Rink yang dibuka di bawah pavilion setiap musim sejuk. Di luar monumen Fair World yang terakhir ini, Riverfront Park menawarkan lebih banyak hiburan dan pemandangan untuk melihat, termasuk melanda dan menarik perhatian Spokane Falls itu adalah tumpuan untuk banyak lawatan ke Spokane.

Sebagai paparan kuasa dan gerakan semulajadi yang mengagumkan, Spokane Falls menarik pelawat sepanjang tahun, walaupun masa terbaik untuk melihat musim gugur ini adalah musim bunga, ketika salji salju mengembang di tebing Sungai Spokane. Selain mengagumi kejatuhan dari sudut pandang banyak di sepanjang jalan berjalan kaki, cara terbaik untuk melihatnya adalah dengan melompat ke atas Spokane Falls Skyride yang memberikan pandangan yang tidak dapat dilihat tentang air bergegas. Sebaik sahaja anda mengambil perjalanan melintasi air terjun, ia juga bernilai memeriksa sejarah Carousel Looff; interaktif arca berjalan; dan juga Menara jam 1902, yang merupakan struktur terakhir yang tinggal dari Depot Keretapi Utara Besar yang pernah tinggal.

Bukan hanya perkara yang dapat dilihat di Riverfront Park yang menjadikannya tarikan utama, semuanya juga perlu dilakukan. Yang berturap 37 batu Jejak centennial memimpin timur dan barat dari taman, dan pelbagai acara dan festival komuniti boleh didapati dengan alasan sepanjang tahun. Buang di sekelilingnya Sungai Park Square kawasan membeli-belah di pusat bandar dan pilihan tempat penginapan yang unik seperti The Davenport Hotel Bersejarah yang berdekatan, dan mudah untuk melihat mengapa semua Spokanites akan bersetuju bahawa Riverfront Park adalah salah satu tarikan terbaik di seluruh negeri Washington.

Alamat: 507 N. Howard Street, Spokane, Washington

Laman rasmi: https://my.spokanecity.org/riverfrontpark/

2 Muzium Kesenian dan Kebudayaan Barat Laut

Muzium Seni dan Budaya Northwest Nick Bramhall / foto diubahsuai

Muzium Kesenian dan Kebudayaan Barat Laut, atau MAC sebagai penduduk tempatan merujuknya, adalah institut kebudayaan yang terbesar seumpamanya di Northwest Inland. Mempunyai lima galeri bawah tanah dan pameran berputar, MAC memfokuskan pada sejarah serantau, seni visual, atau budaya India Amerika, dan dengan lebih daripada satu juta artifak dalam koleksi mereka, MAC boleh menyokong pembelajaran seumur hidup. Di luar pameran, yang Café Mac boleh menyimpan kopi anda diisi semula sepanjang lawatan anda, dan berdekatan Campbell House Lawatan yang disediakan oleh MAC akan membawa anda kembali ke gaya hidup Washington abad ke-19. Merancang ke hadapan untuk lawatan anda ke MAC, dan pastikan untuk menyemak kalendar peristiwa mereka untuk semua kelas, bengkel, dan pembicara yang ditawarkan oleh organisasi budaya yang menakjubkan ini.

Alamat: 2316 W. 1st Avenue, Spokane, Washington

Laman rasmi: http://www.northwestmuseum.org

3 Manito Park

Manito Park

Dalam pemandangan indah South Hill Neighborhood, Taman Manito telah menghabiskan abad terakhir memupuk sendiri sebagai salah satu kebun botani terbaik di negara ini. Terdiri daripada lima kawasan taman utama, termasuk yang terkenal Taman Jepun Nishinomiya Tsutakawa, dan lebih daripada 20 ekar bunga mekar yang dipamerkan, mudah untuk melihat sendiri mengapa Manito Park menerima lebih daripada 150,000 pelawat setahun. Di luar taman botani yang dinyatakan, Manito Park juga menawarkan kawasan seluas 70 ekar yang mengekalkan landskap asli, termasuk tarikan seperti Cermin kolam untuk melihat hidupan liar, Jambatan Batu di Loop Drive untuk pemandangan terbaik dari taman mawar, dan Konservatori Gaiser untuk alasan sepanjang tahun untuk melawat Taman Manito.

Alamat: 1702 S. Grand Blvd, Spokane, Washington

Laman rasmi: http://www.manitopark.org

4 Jejak centennial

Jejak Centennial Robert Ashworth / foto diubahsuai

Segmen pertama Trail Centennial, juga dikenali sebagai Spokane River Centennial National Recreational Trail, telah dibina pada tahun 1989, pada tahun yang sama sebagai Perayaan Centennial Washington.Ia telah berkembang menjadi pengiktirafan di peringkat kebangsaan dan menjadi titik pusat rekreasi di Spokane. Peregangan selama 37 km dari arah mana-mana di luar pusat bandar Riverfront Park, jejak berturap dibuka untuk apa-apa tetapi pengangkutan bermotor, dan sama ada anda memilih kasut, basikal, atau roller ski, anda pasti akan mendapat tawaran yang baik dari apa yang ditawarkan oleh Washington Timur.

Dibina atas bekas laluan keretapi dan tanah syarikat kayu lama, Centennial Trail menyediakan gred yang agak rata untuk meneroka pemandangan semula jadi yang terdapat di dalam dan di luar Spokane. Peregangan selama 15 batu dari Sungai Riverfront Park, jejak ini mengambil landskap yang lasak, termasuk pemandangan indah dan yang dirayakan Taman Negeri Riverside pada hujung jejak. Timur di luar pusat bandar Spokane, laluan melayari melalui suasana kolektif Universiti Gonzaga sebelum perjalanan 17 km ke sempadan Washington dan Idaho, di mana jejak itu terus berlanjutan sejauh 24 batu Jejak Centennial Idaho Utara. Walaupun ia adalah pilihan, pengguna biasanya tidak mengembara seluruh Centennial Trail dalam satu rancangan. Sebaliknya, mereka memilih untuk memanfaatkan akses yang luas ke aktiviti rekreasi lain di samping Sungai Spokane, yang merangkumi seluruh jejak.

Alamat: 9711 W. Charles Road, Nine Mile Falls, Washington

Laman rasmi: http://www.parks.state.wa.us/487/Centennial-Trail

5 Teater Martin Woldson di The Fox

Teater Martin Woldson di The Fox Walter Smith / foto diubahsuai

The Theatre Fox adalah bangunan pertama yang mempunyai penghawa dingin di Spokane dan menayangkan filem debutnya pada tahun 1931 kepada penonton berbintang dan rumah yang penuh sesak. Dalam 70 tahun yang akan datang, Fox Theater menganjurkan persembahan vaudeville, filem senyap, dan akhirnya bercakap filem. Atas sebab ini, Fox telah dilengkapi dengan banyak ruang panggung dan lubang orkestra penuh, ditambah kerusi balap, untuk memenuhi kedua-dua persembahan secara langsung dan ditayangkan. Pada tahun 2000, The Fox Theatre menunjukkan filem terakhirnya dan dijangka dibakar dan digantikan oleh garaj tempat letak kereta.

Dengan sumbangan murah hati oleh anak perempuan pengemudi dan inovator Northwest, Martin Woldson, Miss Myrtle Woldson menyelamatkan Teater Fox dari pembongkaran dan membantu mengubahsuai ruang, menjadikannya penubuhan kebudayaan yang jelas di Spokane. Teater Martin Woldson yang baru dinamakan di The Fox dibuka semula pada tahun 2007, dan sejak itu telah menjadi rumah bagi Symphony Spokane dan banyak produksi langsung yang menjadikan Spokane sebagai tempat teratas di Washington untuk ditangkap operabalet, dan lain-lain persembahan seni halus.

Alamat: 1001 W. Sprague Avenue, Spokane, Washington

Laman rasmi: http://www.foxtheaterspokane.com

6 Taman Negeri Gunung Spokane

Gunung Spokane State Park Mike Tigas / foto diubah suai

Di luar bulan musim sejuk bila Resort Ski dan Snowboard Gunung Spokane menjadi daya tarikan utama, yang merangkumi Gunung Spokane State Park membuka untuk beberapa rekreasi terbaik yang boleh anda dapati di negeri Washington yang dikagumi pengembaraan. Ia adalah tempat yang popular untuk penduduk dan pelancong Spokane. Pintu masuk Taman Negara adalah satu jam di utara bandar itu sendiri, yang memenuhi keperluan perjalanan berkhemah hujung minggu atau aktiviti hari yang berbeza-beza tunggangan basikal gunung kepada tontonan hidupan liar.

Gunung Spokane, sebagai sebahagian daripada yang lebih besar Selkirk Mountain Range, adalah salah satu puncak tertinggi di Northwest Inland dan tidak menghairankan titik tumpuan Taman Negara Gunung Spokane. Dengan lebih daripada 100 batu dari laluan mendaki, termasuk Trail atas 140 ke puncak, dan hampir 90 batu dari laluan basikal gunung, terdapat banyak yang boleh diterokai di Gunung Spokane State Park. Untuk pengalaman semalam semalaman, pelawat boleh menempah Menara Peninjau Gunung Quartz untuk bangun dengan pemandangan terbaik yang terdapat di tempat lain di taman.

Alamat: 26107 N. Mt Spokane Park Drive, Mead, Washington

Laman rasmi: http://parks.state.wa.us/549/Mount-Spokane

7 Katedral St. John

Katedral St. John

Terlepas dari agama anda, Katedral St. John di tempat ke-12 di Spokane agak penglihatan untuk dilihat. Pembinaan pertama bermula di St John’s Cathedral pada tahun 1925, dan ia masih menjadi salah satu daripada beberapa contoh seni bina klasik Gothic di Amerika Syarikat. Walaupun ada kemungkinan untuk mengagumi gerbang yang tajam dan peti simpul berongga dari luar katedral, untuk menikmati sepenuhnya tarikan seni bina ini, lawatan berpandu boleh didapati untuk semua pelanggan pada hari Jumaat, Sabtu, dan selepas perkhidmatan pada hari Ahad.

Alamat: 127 East 12th Avenue, Spokane, Washington

Laman rasmi: http://www.stjohns-cathedral.org

8 Taman Negeri Riverside

Taman Negeri Riverside

Kira-kira sembilan batu dari barat laut dari Spokane kecil bandar Nine Mile Falls, Taman Negeri Riverside adalah taman negara terbesar di Washington dan tempat yang popular untuk Spokanites untuk meneroka sepanjang tahun. Terletak di sepanjang jalan Spokane dan Little Spokane Rivers, Aktiviti seperti memancing, berkayak putih, dan berenang sangat popular pada bulan-bulan yang lebih hangat, manakala snowshoers dan pemain ski bersilang boleh ditemui meluncur melalui landskap di musim sejuk. The Kawasan Rekreasi Nine Mile di Riverside State Park menawarkan dok bot dan sewa, manakala beberapa perkhemahan dan kembara terbaik boleh didapati di Kawasan Bowl & Pitcher, termasuk kenaikan pendek ikonik yang bermula di berdekatan Jambatan gantung yang dicipta oleh Kor Pemuliharaan Awam pada tahun 1934.

Alamat: 9711 W. Charles Road, Nine Mile Falls, Washington

Laman rasmi: http://parks.state.wa.us/573/Riverside

9 The Historic Davenport Hotel

The Historic Davenport Hotel Adam Jones / foto diubahsuai

Disenaraikan di Daftar Negara Tempat Bersejarah, Davenport Hotel Bersejarah, di Post Street di pusat bandar Spokane, berdiri dengan bangga sebagai bukti sejarah yang kaya di kawasan itu. Antara tahun 1914 dan 1985, Davenport Hotel menetapkan bar yang tinggi penginapan kelas pertama, termasuk ruang awam yang fasih dan bilik yang kaya dengan kemudahan, sehingga ia menutup pintunya kepada orang ramai untuk apa yang difikirkannya selama-lamanya. Kira-kira 15 tahun kemudian, pemilik baru mengambil alih tugas untuk memulihkan bukan sahaja kawasan dalaman bersejarah ini, tetapi juga mewujudkan reputasi kelas pertama hotel di kawasan itu.

Apabila The Historic Davenport Hotel membuka pintu lagi pada tahun 2000, pekerjaan pemulihan pada karya kayu yang indah, perapian tengah yang selalu terang, dan yang menakjubkan Lobi Besar hanya menambah keindahan dekorasi abad ke-20. Di samping dalaman estet yang menyenangkan di bangunan, Davenport Hotel juga meneruskan warisan perkhidmatan pelanggan yang unggul, yang membanggakan pada hari ini. Dengan kedudukan berpusat di pusat bandar Spokane, berdekatan dengan Riverfront Park, Davenport Hotel kekal sebagai pangkalan utama dan bar yang tinggi untuk menerokai semua perkara yang ditawarkan oleh Spokane.

Alamat: 10 S. Post Street, Spokane, Washington

Penginapan: Hotel Davenport Bersejarah

10 John A. Finch Arboretum

John A. Finch Arboretum James Hawley / foto diubahsuai

Terletak di 65 hektar bukit-bukit hutan di barat daya Spokane, John A. Finch Arboretum adalah tarikan yang dialu-alukan bagi mereka yang ingin mendapatkan kembali berhubung dengan sisi semula jadi Washington. Mempunyai lebih daripada 2,000 spesies pokok dan belukar berlabel, serta bunga liar bermusim, pameran botani ini terletak bersebelahan dengan pemandangan indah Taman Springs Creek, menjadikan latar belakang yang sempurna pada hari yang menyeronokkan. Pelancongan sendiri disediakan, aktiviti bermusim berlaku sepanjang tahun, dan kemasukan sentiasa percuma, menjadikan John A. Finch Arboretum tempat yang bagus untuk menghabiskan waktu petang di Spokane.

Alamat: 3404 W. Woodland Blvd, Spokane, Washington

Laman rasmi: https://my.spokanecity.org/urbanforestry/programs/finch-arboretum/

11 Taman Ski & Snowboard Gunung Spokane

Taman Ski & Snowboard Gunung Spokane

Terletak di dalam sempadan Taman Negeri Gunung Spokane, resort ski sepenuhnya automatik ini menawarkan kelas dunia ski dan snowboarding dalam masa satu jam di pusat bandar Spokane, menjadikannya destinasi musim sejuk yang panas. Dengan 45 kesukaran yang berbeza-beza dan lebih daripada 1,400 ekar yang boleh dilayari untuk diterokai, anda boleh mencari medan baru sepanjang musim yang panjang di Taman Ski dan Snowboard Gunung Spokane. Tambahkan di tiga tempat penginapan yang berbeza, termasuk Rumah Vista bersejarah di puncak, semua menawarkan peluang untuk mengeringkan sarung tangan anda dan mengunyah beberapa coklat panas, ditambah ski malam sepanjang minggu, dan Gunung Spokane benar-benar membuktikan dirinya sebagai tarikan musim sejuk teratas untuk orang yang melancong dari Spokane dan seterusnya.

Alamat: 29500 N. Mt Spokane Park Drive, Mead, Washington

Laman rasmi: http://www.mtspokane.com

12 Stadium Avista

Stadium Avista Kylan Robinson / foto diubah suai

Sekiranya anda berada di kawasan Spokane antara bulan Jun dan September, Stadium Avista harus berada di bahagian atas senarai perkara-perkara yang menyeronokkan untuk anda lakukan. Sebagai poket rumah untuk liga kecil Spokane India Pasukan besbol, yang merupakan pasukan ladang untuk MLB Texas Rangers, Stadium Avista menyediakan akses kepada hobi kegemaran Amerika pada harga yang berpatutan. Dibina dari awal di bawah empat bulan pada tahun 1958, Stadium Avista telah berkembang dan pengubahsuaian yang berpengalaman sejak bertahun-tahun, tetapi jika ada yang tetap sama, ia dapat dijumpai di suatu tempat dalam tradisi, seperti peregangan ketujuh ketujuh atau kelembutan lemah lampu di atas padang dan seluruh orang ramai semasa mana-mana perlawanan malam mingguan yang berlaku sepanjang musim panas.

Alamat: 602 N. Havana Street, Spokane, Washington

Laman rasmi: http://www.milb.com/index.jsp?sid=t486

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: