Advertisements

12 Perkhemahan Terbaik di South Dakota

40

Dengan tasik-tasik yang indah, buttes yang indah, hutan-hutan yang berwarna-warni dan padang rumput yang bergelora, South Dakota menyediakan banyak landskap untuk diterokai dan banyak perkemahan digunakan sebagai pangkalan. Memilih antara taman negara, taman negara, hutan, dan perkhemahan peribadi bergantung kepada pengalaman yang anda cari. Untuk pengembaraan RV, Perkhemahan Tasik Kuda Kuda dan RV Resort boleh membawa anda sepenuhnya dipasang ke Black Hills. Untuk pengalaman khemah yang lebih primitif, Perkhemahan Sage Creek di Taman Negara Badlands boleh mempunyai anda tidur berhampiran kerbau asli. Apa sahaja petualangan yang anda cari, dari padang rumput rolling di timur ke barat gunung, banyak perkemahan South Dakota dapat memberikan tidur malam yang hebat selepas pengembaraan penuh hari.

1 Perkhemahan Sylvan Lake, Taman Negeri Custer

Pendaki di Sylvan Lake | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Sebagai salah satu taman negara terbesar di negara ini dan salah satu taman negeri terbaik di South Dakota, Custer State Park mempunyai pelbagai pilihan semalaman untuk dipilih. Salah satu tempat perkhemahan yang paling popular dan dicari di Custer adalah di hujung utara taman di Perkhemahan Sylvan Lake. Dengan akses ke tandas dan pancuran mandian dan berdekatan dengan Sylvan Lake Lodge, yang mempunyai sebuah restoran, kafeteria, dan kedai hadiah, ia tidak semestinya 39 tapak perkhemahan yang menarik perhatian, semuanya terletak berhampiran yang menjadikan tapak perkhemahan ini penuh. Itu termasuk “Crown Jewel “di Taman Negeri Custer, Sylvan Lake, dan pantai sepanjang batu yang harus dilakukan untuk lawatan Taman Negeri Custer.

Alamat: 13329 A.S. 16A, Custer, South Dakota

Laman rasmi: https://gfp.sd.gov/state-parks/directory/custer/

2 Editor’s Choice Sage Creek Campground, Taman Negara Badlands

Perkhemahan Sage Creek, Taman Negara Badlands | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Walaupun terdapat banyak tapak perkhemahan yang terbaik di Badlands National Park untuk dipilih, pengalaman semalaman terbesar dapat ditemukan di Perkampungan Sage Creek yang terletak di sebelah barat Unit Utara taman. Perkhemahan Sage Creek menyerupai cul-de-sac, dengan kawasan perkhemahan primitif yang dikelilingi di hujung jalan dan kawasan parkir. Ini paling sesuai untuk perkhemahan khemah dan unit berkemah kecil, kerana Sage Creek Rim Road yang tidak beraspal sukar untuk kenderaan rekreasi yang lebih besar untuk mengemudi.

Perkhemahan adalah percuma di Sage Creek, dan dilengkapi dengan beberapa kemudahan selain sejumlah kecil meja berkelah separuh tertutup dan tandas bilik kebal. Ini bermakna berkemah yang ingin menghabiskan malam di Sage Creek perlu berkemas dalam semua yang mereka perlukan, termasuk air, dan dialu-alukan untuk memasang khemah di mana saja di ruang besar yang ada. Sage Creek juga a tempat yang popular untuk koboi penduduk taman untuk berkeliaran, menambah persekitaran perkhemahan yang luar biasa dan menarik, dan menyampaikan lawatan sahih dan tinggal di Badlands Selatan Dakota.

Laman rasmi: https://www.nps.gov/badl/planyourvisit/camping.htm

3 Perkhemahan Bandar Spearfish

Spearfish Canyon Scenic Byway | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Rumah ke Black Hills State University, dan hanya di utara Hutan Nasional Black Hills, bandar Spearfish adalah sebuah kota berorientasikan luaran yang berorientasikan luaran yang penuh pengembaraan. Dengan masyarakat yang menyedari budaya dan ruang semulajadi yang berlimpah di sekitar bandar, termasuk yang sentiasa mengagumkan Spearfish Canyon Scenic Byway, cara terbaik untuk mengalami semua yang ditawarkan oleh Spearfish adalah untuk merapatkan diri di Perkhemahan Bandar Spearfish.

Terletak dalam jarak berjalan kaki dari pusat bandar Spearfish, Perkhemahan Bandar Spearfish juga memberi akses kepada Taman Bandar Spearfish dan sempadan Spearfish Creek, yang dianggap memiliki beberapa memancing ikan trout terbaik di negeri ini. Perkhemahan itu sendiri mengandungi 61 tapak elektrik yang boleh dikhaskan, dan lebih dari 100 tapak perkemahan primitif pada dasar pertama datang, berkhidmat pertama untuk berkhemah khemah. Semua pengguna semalaman berkongsi kemudahan tandas dan pancuran mandian dan akses pantas ke bandar atau di luar rumah yang hebat.

Alamat: 404 S Canyon Street, Spearfish, South Dakota

Laman rasmi: https://www.cityofspearfish.com/departments/city_campground/index.php

4 Perkhemahan Pactola

Perkhemahan Pactola Aaron Vowels / foto diubahsuai

Dimiliki dan dikendalikan oleh Perkhidmatan Hutan A.S., Perkhemahan Pactola terletak di tepi pantai Tasik Pactola yang besar, dengan jarak sejauh 14 batu dari pantai, adalah takungan terbesar di Black Hills. Aktiviti air dan tanah banyak terdapat di Perkhemahan Pactola dan kompleks takungan persekitaran, dengan aktiviti popular termasuk berperahu, menyelam skuba, dan mengembara dua kilometer Osprey Trail. Tidak jauh dari tepi pantai, perkemahan juga memberi akses kepada banyak tarikan Black Hills yang berdekatan, menguatkan status Pactola sebagai salah satu perkemahan terbaik di sekitar Gunung Rushmore.

Dengan lokasi utama mereka dan banyak perkara yang perlu dilakukan di dekatnya, tapak tambahan 80 bukan elektrik di Perkhemahan Pactola cenderung untuk mengisi dengan cepat pada musim panas dan boleh menampung kenderaan sehingga 35 kaki panjang. Semua pengguna malam dan pelawat hari mempunyai akses ke tandas bilik kebal dan air yang boleh diminum, serta a marina perkhidmatan penuh, di mana anda boleh menyewa bot, ambil gigitan untuk makan, atau hanya menikmati set air melawan Black Hills.

Lokasi: Rapid City, South Dakota

Laman rasmi: https://www.fs.usda.gov/recarea/blackhills/recreation/camping-cabins/recarea/?recid=26129&actid=29

5 Perkhemahan Gavin’s Point, Kawasan Rekreasi Lewis dan Clark

Perkhemahan Gavin’s Point, Kawasan Rekreasi Lewis dan Clark A.S. Army Corps of Engineers / photo modified

Memisahkan negeri-negeri South Dakota dan Nebraska, penimbunan Sungai Missouri, dikenali sebagai Lewis dan Clark Lake, adalah tempat yang popular untuk orang ramai di seluruh Midwest untuk menikmati. Terdiri daripada tiga kawasan perkhemahan yang berlainan dan lebih daripada 400 tapak, Kawasan Rekreasi Lewis dan Clark juga merupakan tempat yang popular untuk bermalam. Walaupun terdapat tempat berkhemah yang tidak baik di kawasan rekreasi ini, bahagian Point Gavin di hujung barat kawasan itu perlu diperhatikan.

Merangkumi hampir 90 tapak RV dan 10 kabin, Gavin’s Point Campground juga mempunyai kemudahan tandas air, taman permainan, dan laluan basikal yang merangkumi kawasan yang indah. Undian terbesar ialah Empangan Point Gavin, yang memegang seluruh Sungai Missouri untuk mewujudkan kawasan takungan dan rekreasi besar-besaran ini.

Alamat: 43349 SD-52, Yankton, South Dakota

Laman rasmi: https://gfp.sd.gov/state-parks/directory/lewis-and-clark/

6 Perkhemahan Kuda Kuda dan RV Resort

Memorial Crazy Horse, berhampiran Perkhemahan Pencuri Kuda dan RV Resort | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Terletak di antara Gunung Rushmore dan juga Memorial Kuda Crazy, Perkhemahan Pencuri Kuda dan RV Resort menyediakan banyak pilihan semalaman untuk menikmati pengalaman perkhemahan Black Hills anda. Bermula dari tapak khemah bukan elektrik ke kotej tiga orang yang dilengkapi sepenuhnya, termasuk kebanyakan laman RV, Perkhemahan Pencuri Kuda milik swasta juga menyampaikan lokasi utama. Dengan berdekatan dengan tarikan terbaik Black Hills, termasuk Custer State Park, Monumen Nasional Gua Jewel, dan Mount Rushmore yang telah disebutkan sebelumnya, Kuda Tasik Tapak Perkhemahan adalah pangkalan rumah yang sempurna untuk diterokai. Rumah mandian berjubin disediakan untuk sesiapa sahaja yang menginap di Perkhemahan Kuda Kuda, serta internet tanpa wayar dan kedai kecil yang menjual makanan ringan, kayu api, dan ais.

Alamat: 24391 SD-87, Hill City, South Dakota

Laman rasmi: http://www.horsethief.com/

7 Perkhemahan Kawasan Rekreasi Tasik Vermillion

Perkhemahan Kawasan Rekreasi Tasik Vermillion | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Terdiri daripada lebih daripada 500 ekar air, Lake Vermillion di South Dakota timur terkenal untuk memancing, berperahu, dan berenang di musim panas. Dengan 94 tapak perkhemahan elektrik tersebar di antara tiga perkemahan yang berlainan, Kawasan Rekreasi Danau Vermillion juga merupakan tempat yang popular untuk bermalam. Pengunjung ke Lake Vermillion digalakkan membawa kapal mereka sendiri dan menggunakannya tanjakan bot untuk mengakses air, dan mereka yang tanpa kapal boleh menyewa kanu, kayaks, dan paddleboards dari seorang konsesi. Semua tapak perkhemahan di Lake Vermillion boleh menampung mana-mana perkhemahan, dan setiap perkemahan mengandungi kemudahan tandas dan pancuran mandian. Untuk kemungkinan yang terbaik, kabin perkhemahan di West Campground menawarkan pemandangan tepi pantai dari beranda depan mereka.

Alamat: 26140 451st Ave, Canistota, South Dakota

Laman rasmi: https://gfp.sd.gov/state-parks/directory/lake-vermillion/

8 Blue Bell Campground, Taman Negeri Custer

Buffalo di Wilderness Loop Road berhampiran Blue Bell Campground | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Dengan sembilan perkhemahan yang berbeza di sekitar 71,000 ekar Taman Negeri Custer, sukar untuk menentukan siapa yang tinggal di jika anda hanya mempunyai beberapa malam. Semasa semua tapak perkhemahan di Custer dapat mengatasi senarai, kunci tidak memilih tempat tinggal, tetapi apa yang anda mahu lakukan pada lawatan seterusnya. Sekiranya hidupan liar bermutu tinggi dalam senarai anda, Blue Bell Campground adalah pilihan yang hebat kerana ia memudahkan akses cepat ke Jalan Hidupan Liar 18-batu di hujung selatan taman.

Mempunyai 31 tempat perkhemahan untuk khemah atau RV, serta 23 kabin perkhemahan, Perkhemahan Blue Bell terletak di antara suasana pinewood yang tenang, dan dilengkapi dengan kemudahan tandas berkongsi yang termasuk mandi panas. Pilihan semalaman di Blue Bell Campground menjadikannya mudah untuk memulakan permulaan pagi di Wilderness Loop Road, yang merupakan masa terbaik untuk melihat kerbau asli, kambing biri-biri besar, dan anjing prairie.

Alamat: 13329 A.S. 16A, Custer, South Dakota

9 Perkhemahan Tasik Roubaix

Perkhemahan Tasik Roubaix | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Terletak di tengah-tengah Hutan Nasional Black Hills dan kira-kira 13 batu di selatan bandar Wildwood yang diilhamkan di Deadwood, Perkhemahan Tasik Roubaix dikendalikan oleh Perkhidmatan Hutan A.S. dan menawarkan 56 tapak untuk dipilih. Mempunyai salah satu daripada kolam renang dan lubang penangkapan terbaik yang terdapat di Black Hills, empat gelung Roubaix Lake Campground cenderung mengisi dengan cepat pada musim panas. Aktiviti popular lain di Roubaix Lake termasuk berperahu bukan bermotor, hiking, dan meneroka Hutan Nasional Black Hills yang luas yang mengelilingi perkhemahan. Air minuman segar disediakan di Tasik Roubaix, dan semua pelawat dan pengunjung berkongsi tandas bilik kebal komunal.

Lokasi: Deadwood, South Dakota

Laman rasmi: https://www.recreation.gov/camping/roubaix-lake/r/campgroundDetails.do?contractCode=NRSO&parkId=70756

10 Palisades State Park Campground

Pelancong yang berdekatan dengan Perkhemahan Taman Palisades State | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Ditakrifkan oleh Sioux Quartzite merah jambu yang menjulang tinggi di tepi pantai Split Rock Creek, Palisades State Park menyediakan persekitaran yang unik untuk diterokai di selatan South Dakota. Pelawat ke Palisades State Park menikmati mendaki jejak creekside yang mendedahkan persekitaran yang berbatu, dan bagi mereka yang mempunyai peralatan dan pengalaman yang tepat, mengambil bahagian dalam beberapa panjat tebing yang terbaik di bahagian timur negeri ini. Bagi mereka yang mencari untuk bermalam, Palisades menawarkan 37 tapak perkhemahan berpecah antara bukan elektrik dan elektrik dan dari hanya tenda ke RV yang boleh diakses. Semua tapak perkhemahan, serta kabin enam yang tersedia untuk disewa, mempunyai akses komuniti untuk membersihkan tandas dan air yang mengalir, serta berdekatan dengan tarikan alam semulajadi taman negara.

Alamat: 25495 485th Ave, Garretson, South Dakota

Laman rasmi: https://gfp.sd.gov/state-parks/directory/palisades/

11 Perkhemahan & Taman Tasik Park

Terletak empat batu di barat daya Rapid City, dan berfungsi sebagai pintu masuk ke Hutan Nasional Black Hills, Tasik Park Campground dan Cottages menawarkan setiap peringkat pengalaman perkhemahan yang anda boleh meminta. Sama ada tapak khemah atau tempat meletak RV, Lake Park juga mempunyai ciri-ciri hebat kotej mulai dari studio hingga dua bilik tidur mewah, semuanya dengan akses kepada air minuman segar dan kemudahan suasan layan diri. Di mana sahaja anda tinggal di Lake Park, pengguna semalaman digalakkan untuk mengambil bahagian dalam salah satu tarikan di tempat perkhemahan itu, termasuk meneroka laluan basikal sejauh tujuh batu, memancing di Rapid Creek, atau menyewa bot bukan bermotor untuk menikmati bersebelahan Canyon Lake.

Alamat: 2850 Chapel Lane, Rapid City, South Dakota

Laman rasmi: http://www.lakeparkcampground.com/

12 Perkhemahan Kawasan Rekreasi Big Sioux

Perkhemahan Kawasan Rekreasi Big Sioux | Hak Cipta Foto: Brad Lane

Terletak 10 batu di timur Sioux Falls di tebing Sungai Big Sioux, Kawasan Rekreasi Big Sioux memberikan penduduk bandar terbesar di selatan South Dakota untuk pengembaraan. Menampilkan sebuah Padang golf cakera 18 lubang, lima batu dari laluan daratan, dan persekitaran yang unik di tenggara South Dakota, Kawasan Rekreasi Big Sioux juga meminjamkan akses mudah ke Sungai Big Sioux, termasuk Jay Heath Canoe & Kayak Trail. Majoriti 50 tempat perkemahan di Perkhemahan Big Sioux dapat menampung RV, dengan perkhidmatan 50-amp, sementara beberapa tapak perkelahan ditetapkan sebagai bukan elektrik dan hanya tenda. Semua tapak perkhemahan mempunyai akses kepada spigots air yang boleh diminum dan berkongsi stesen keselesaan lengkap dengan tandas dan pancuran mandian panas.

Alamat: 410 W Park Street, Brandon, South Dakota

Laman rasmi: http://gfp.sd.gov/state-parks/directory/big-sioux/

Lebih Berkhemah dan Pengembaraan Luar di South Dakota

Di mana anda ingin tinggal di South Dakota benar-benar bergantung kepada apa yang anda mahu lakukan. Untuk idea yang baik tentang ruang semulajadi South Dakota dan pengembaraan yang mereka lihat, pastikan anda membaca Negeri Terbaik dan Taman Negara di artikel South Dakota.

Walaupun terdapat banyak kawasan hutan belantara yang luar biasa di South Dakota, kedua Badlands dan Black Hills memberikan pemandangan yang benar dari pemandangan selatan Dakota. Di Tapak Perkhemahan Terbaik kami di Taman Negara Badlands dan Perkhemahan Terbaik di sekitar artikel Gunung Rushmore, anda dapat mencari banyak tempat untuk bermalam di dua kawasan yang menakjubkan ini.

Jika tarikan moden menarik perhatian anda, bandar-bandar di Sioux Falls dan Deadwood harus berada di bahagian atas senarai anda.

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: