Chevrolet Colorado 2021 dapat muka seperti Silverado

09

Beberapa bulan selepas versi ranggi ZR2 didedahkan, kini Chevrolet menunjukkan pula versi standard untuk Colorado 2021. Varian lain yang dijual untuk trak pikap ini adalah Work Truck (paling asas), LT dan Z71.

Kini, Colorado 2021 mendapat beberapa pengaruh rekaan daripada satu lagi trak Chevrolet yang lebih besar iaitu Silverado, termasuklah gril lebih besar dengan muka yang direka semula serta bukaan udara lebih besar, dan kemasan bahagian bawah bampar yang boleh ditanggalkan sekiranya perlu.

Perubahan di bahagian belakang tidak begitu ketara kerana lampu serta bampar dengan pemijak kaki yang lebar masih dikekalkan seperti sebelum ini. Cuma pintu penutup ruang barangan belakang direka semula untuk menempatkan tulisan Chevrolet yang besar.

Seperti yang didedahkan sebelum ini, versi ZR2 mempunyai penampilan yang lebih ganas, dengan gril yang lebih panjang ke bawah serta tulisan Chevrolet melintang panjang di atasnya. Versi yang lebih fokus kepada prestasi offroad ini juga mendapat cangkuk penarik, penyerap Multimatic, differential depan dan belakang dengan pengunci elektronik, kit tinggi tambahan dua inci, jarak roda 3.5 inci lebih lebar serta pelbagai pelindung bahagian bawah kenderaan.

Malangnya setakat ini Chevrolet masih belum mengeluarkan sebarang perincian penuh perubahan yang diberikan kepada bahagian lain seperti dalaman ataupun mekanikal untuk Colorado 2021 ini. Produksi untuknya diberitahu akan dimulakan hujung bulan ini.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: