10 titik NYC Instagram ikonik (dan bagaimana untuk mendapatkan pukulan terbaik)

0

36

- Advertisement -

Sebagai salah satu metropolis terkenal di dunia, New York City telah lama memalsukan pembikin filem, penulis dan jurugambar yang berusaha untuk menangkap seni bina yang indah dan semangat yang tidak dapat dipercayai. Walaupun anda mungkin tidak mencipta pujian sinematik hebat ke NYC, ada peluang yang baik anda akan diilhamkan sekurang-kurangnya untuk mendokumenkan perjalanan anda di media sosial.

Berikut adalah panduan kami kepada 10 tempat Instagram yang paling ikonik di Big Apple, dengan petua tempatan tentang bagaimana untuk mendapatkan imej yang akan menarik minat pengikut anda dan meningkatkan minat mereka.

1. Atas Rock

Pasti, anda boleh pergi ke bahagian atas Bangunan Empire State untuk mendapatkan pukulan Manhattan yang menyapu ke semua arah, tetapi akan ada satu perkara penting yang hilang dari foto anda: Empire State Building. Untuk pemandangan yang lebih unggul, berjalan 16 blok ke utara (sekitar 20 minit berjalan kaki) ke Rockefeller Plaza dan dapatkan tiket anda untuk Top of the Rock. Sebaik sahaja anda sampai di tingkat 67, naik tangga ke pemerhatian tingkat ketiga untuk vista yang menakjubkan yang menghadap Central Park dalam satu arah dan Lower Manhattan (termasuk Empire State Building) di pihak yang lain.

2. Oculus

Walaupun bahagian luar stesen PATH dan pusat membeli-belah NYC yang terbaru adalah sedikit perbalahan (tidak semua orang suka bentuk abstraknya yang menyerupai sayap bersayap), Oculus oleh arkitek Sepanyol, Santiago Calatrava membuat imej yang tidak dapat disangkal. Tetapi ia adalah kawasan pedalaman yang telah dicintai oleh Instagrammers, yang menuju ke tingkat atas pusat membeli-belah untuk menangkap langit-langit seperti futuristik yang membentuk langit-langit.

3. Jambatan Brooklyn

Untuk penangkapan klasik Jambatan Brooklyn, menuju ke Pebble Beach di kejiranan Brooklyn di tepi sungai Dumbo, yang memberi anda pandangan tanpa gangguan mengenai panjang jambatan dengan latar langit Manhattan sebagai latar belakangnya. Sunset adalah masa terbaik untuk merapatkan foto anda, dengan cahaya senja di belakang bandar, tetapi memberi amaran bahawa anda mungkin akan bersaing dengan parti perkahwinan atau dua orang. Sekiranya gaya anda lebih artistik, jalankan ke jambatan itu sendiri untuk gambar gerbang kebesarannya yang indah (hanya berpegang pada sebelah kiri jalan raya, jika tidak, anda mungkin akan dibajak oleh seorang pelumba).

4. Jambatan Manhattan dari Dumbo

Terdapat peluang yang baik untuk melihat pandangan yang terkenal ini muncul dalam suapan Instagram anda sekurang-kurangnya sekali. Berdiri di persimpangan Water Street dan Washington Street di Dumbo, dan anda akan melihat Jambatan Manhattan dengan sempurna dibingkai oleh dua gudang merah bata. Untuk pukulan wang sebenar, cubalah untuk menyusunnya sehingga Empire State Building berada di jarak jauh antara kaki jambatan.

5. Bangunan Flatiron

Salah satu seni bina yang lebih luar biasa di bandar ini, Bangunan Flatiron boleh menjadi sukar untuk menembak kerana perspektifnya berubah secara dramatik bergantung kepada tempat anda berdiri. Untuk pandangan yang menangkap bentuk segitiga, berdiri lebih jauh lagi di pulau trafik di mana Fifth Avenue melayang ke Jalan 24. Atau untuk merapatkan sayap timur bangunan, letakkan diri anda di pinggir Madison Square Park (anda juga boleh memasukkan beberapa dedaunan dalam bingkai anda dari sudut pandangan ini). Elakkan mengambil foto anda pada waktu pagi kecuali jika anda mahu bayang-bayang bangunan lain melintasi fasad Flatiron. Dan semasa anda berada di Madison Square Park, hentikan gigitan (jika anda bersedia berani beratur) di lokasi Shake Shack asal. Atau, untuk bahagian yang lebih klasik di New York, pergi ke luncheonette 1929 vintage, Eichenberg’s Sandwich Shop, di Fifth Avenue.

6. Times Square

Suka atau benci, Times Square adalah sebahagian daripada identiti Kota New York. Tetapi melainkan jika anda menginginkan gerombolan pelancong dalam bingkai anda, sukar untuk mendapatkan foto neon hati Daerah Teater. Oleh itu, masuklah ke lobi Marquis New York Marriott dan angkat ke Lif Broadway 8 tingkat, di mana anda akan mendapat pemandangan burung Times Square. Untuk tempat yang lebih baik (walaupun di sebelah pelawak), menempah meja di restoran berputar The View di tingkat 48 hotel.

7. Bangunan Chrysler

Anda boleh mendapatkan foto hebat Bangunan Chrysler, dengan pemandangan jalan raya NYC yang biasa di depannya, dengan berjalan ke utara di sebelah kiri Lexington Avenue dari sekitar 37 Street. Tetapi untuk gambar yang hampir tidak terhalang dari bangunan pencakar langit Art Deco yang elegan, berjalan sepanjang jalan ke sudut timur laut 44th Street dan Third Ave. Perkara yang terbaik? Kebanyakan pelancong tidak tahu tentang tempat ini, jadi anda tidak akan bersaing untuk ruang siku sambil cuba mendapatkan sudut Instagram yang sempurna.

8. Stesen Grand Central

Apabila anda selesai mengenang adegan filem kegemaran anda di pusat utama Grand Central Station, ambil beberapa saat untuk mengagumi seni bina Beaux Arts yang mulia. Untuk tembakan yang penuh dengan hiruk-pikuk, berjalan kaki ke balkoni timur atau barat untuk menangkap adegan di bawah (hujung: aliran orang yang datang dan pergi membuat Boomerang yang hebat). Atau jika butiran yang lebih halus lebih banyak perkara anda, dapatkan salah satu daripada beberapa candelier yang indah atau jam berapi opal (dikabarkan bernilai lebih daripada $ 10 juta) di atas gerai maklumat.Cuba ambil foto anda pada siang hari untuk memanfaatkan sepenuhnya cahaya semula jadi melalui tingkap melengkung yang sangat besar.

9. The Brownstone Stoop

Beberapa vignettes adalah seperti New York City sebagai batu coklat coklat, dan perkara yang hebat tentang foto ini adalah bahawa ia adalah yang paling mudah untuk mendapatkan, kerana pilihan anda tidak berkesudahan. Walaupun anda boleh menuju ke West Village untuk mengambil gambar anda, anda akan mendapati diri anda bersama ramai pelancong lain. Sebaliknya, pilih salah satu kawasan kejiranan Brooklyn yang terkenal dengan batu coklat mereka, seperti Brooklyn Heights, Cobble Hill, Boerum Hill, Fort Greene atau Clinton Hill. Anda tidak hanya akan melihat penduduk tempatan bersosial di atas langsir mereka pada bulan-bulan yang lebih panas, tetapi anda mungkin juga menggagalkan buku atau dua, orang meninggalkan tomes mereka yang tidak diingini di tangga untuk sesiapa sahaja yang mungkin menginginkannya.

10. Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir

Benar, anda boleh menghabiskan Instagramming sepanjang hari di Central Park, tetapi untuk pemandangan yang sangat indah, bersiar-siar di sepanjang tebing timur Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir. Dari situ anda akan dapat menangkap langit klasik Upper West Side, dengan luas air di latar depan. Dan dalam perjalanan kembali ke kereta bawah tanah, berhenti di luar Frank Lloyd Wright yang memukau muzium Guggenheim untuk pukulan bonus untuk makanan anda.

Mencari sesuatu yang asal? Biarkan penduduk tempatan Lonely Planet memperkenalkan anda ke kawasan kejiranan yang datang-dan-datang di seluruh dunia dengan subkultur masakan dan seni yang unik.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: