9 buah kampung yang indah di seluruh dunia: Ambil Pilihan Anda!

0

22

- Advertisement -

9 buah kampung yang indah di seluruh dunia: Ambil Pilihan Anda!

9 buah kampung yang indah di seluruh dunia: Ambil Pilihan Anda!

Rendamkan pemandangan dan bunyi yang menakjubkan kampung-kampung yang indah di seluruh dunia dan belajar bagaimana untuk kehilangan diri sendiri dengan limpah kurniaan alam. Kegembiraan tulen, tanpa penyinaran menanti anda ketika anda meneroka intipati sebenar tempat-tempat ini.

Kampung Hobbit, Matamata

Lokasi untuk trilogi filem terkenal The Hobbit dan The Lord of the Rings, Hobbit Village adalah ladang yang indah di Kepulauan Utara New Zealand.

Lakukan lawatan berpandu dan semak semula fantasi anda dengan struktur ikonik seperti lubang hobbit, jambatan berganda, penginapan hijau naga, dan kilang. Anda tidak pernah tahu, ini mungkin salah satu sebab anda melawat New Zealand! 🙂

Kampung Anjuna, Goa

Salah satu pantai yang paling popular di Goa, Desa Anjuna juga merupakan syurga pemungut kerana ia menganjurkan pasar lambak setiap minggu. Gelombang perak yang indah dan matahari terbenam keemasan ditambah dengan dosis yang tepat untuk membuat kampung ini sebagai destinasi percutian ideal!

Bibury, Gloucestershire

Secara puisi dirujuk sebagai “kampung paling indah di England”, Bibury terkenal dengan kotej batu 14 BCE berwarna madu. Perkampungan tepi sungai yang indah ini sesuai untuk percutian santai.

Leh, Ladakh

Tanah yang kaya dengan budaya dan sejarah, Leh juga disebut sebagai “kerajaan yang hilang”. Pergi dengan penemuan spiritual diri anda dalam gurun sejuk yang indah ini.

Penginapan tidak akan menjadi masalah di sini kerana Leh mempunyai banyak pusat peranginan dan hotel untuk memenuhi semua keperluan bajet! Ia adalah, tanpa keraguan, di antara kampung-kampung yang paling indah di seluruh dunia!

Popeye Village, MaltaSetelah ditetapkan untuk pengeluaran muzik Popeye yang terkenal, kampung ini merupakan salah satu destinasi pelancongan paling popular di Malta hari ini. Set filem yang luas adalah tempat yang sempurna untuk tinggal romantik dan aktiviti yang menyeronokkan.

Munnar, Kerala

Setelah pengundian bukit kegemaran para penguasa British, Munnar adalah rantau penghasil teh yang paling dicari di negara ini.

Rumah perladangan yang nyata, aroma aromatik, dan bau busuk eukaliptus di udara mengalu-alukan anda ke kampung yang indah ini. Apa pun alasan anda untuk melawat Munnar, anda pasti akan kembali bersemangat!

Hallstatt, Austria

Dengan penduduk hanya 788, desa Hallstatt di Upper Austria adalah hab sejarah, budaya dan seni yang berkembang pesat. Juga dikenali sebagai “mutiara Austria”, kampung ini adalah Tapak Warisan Dunia UNESCO.

Sandakphu, Bengal Barat

Puncak tertinggi Singalila Ridge di Bengal Barat, Sandakphu juga menempatkan sebuah kampung kecil dan beberapa asrama pada puncaknya.

Perjalanan ke Sandakphu membawa anda ke puncak dari mana anda boleh melihat empat puncak hebat Everest, Lhotse, Kanchenjunga, dan Makalu. Bagaimana itu untuk pandangan!

Pucon, Chile

Terletak di antara tasik dan gunung berapi, Pucon pada asalnya dibina sebagai kubu! Semasa bulan-bulan musim panas, berundur Chile ini hidup dengan pelancong. Dikenali sebagai “modal pengembaraan” Chile, ia terkenal dengan hiking, trekking, berakit, dan berkanu.

Sebuah negara yang paling berpengalaman melalui kampungnya dan dengan kompilasi ini, kini anda boleh pergi dalam perjalanan peribadi anda sendiri penemuan! Terdapat banyak kampung-kampung yang indah di seluruh dunia dan anda bebas menambah sendiri ke senarai ini.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: