21

- Advertisement -

Bosan dengan ruang pejabat kelabu dan bangunan monokrom anda? Merangsang deria anda dengan ini bandar paling berwarna-warni di seluruh dunia! Satu lagu pop tidak pernah melakukan apa-apa kemudaratan, adakah ia?

Pulau Burano, Itali

Terletak sekitar 40 minit dari Venice, Pulau Burano adalah tempat yang indah dengan rumah berwarna-warni dan air biru Lagoon Venetian. Majlis tempatan mengekalkan rekod untuk memeriksa warna mana yang harus dilukis di rumah!

Willemstad, Curacao

Ibu kota Curacao di Karibia, Willemstad dikenal dengan keterampilan-baik dari segi seni bina dan budaya! Bandar ini adalah Tapak Warisan Dunia UNESCO kerana ia adalah rumah bagi banyak bangunan bersejarah.

La Boca, Argentina

Dengan rumah-rumah di setiap warna pelangi, La Boca di Buenos Aires mencerminkan suasana Eropah yang kuat ketika peneroka awalnya berasal dari Itali. Kesambungan kasual Amerika Selatan, ditambah pula dengan getaran luar yang melengkapkan pemandangan kota.

Wroclaw, Poland

Terletak di Sungai Odra, Wroclaw adalah kota yang paling menarik di Poland. Jalan-jalan yang hidup dengan penuh semangat dan pesona yang berasal dari kebanyakan bandar-bandar Eropah. Dari fasad-fasad yang bersemangat untuk menghormati keramahan, kota itu hanya menarik perhatian anda!

Varanasi, India

Perjalanan ke Varanasi bukan sahaja membersihkan minda dan jiwa, tetapi juga mengambil pengembara dalam perjalanan seumur hidup! Jalan-jalan cakerak, ghats dan grafiti yang menarik mungkin datang sebagai kejutan ringan pada mulanya, tetapi bandar perlahan-lahan tumbuh pada anda. Sudah pasti ada dalam senarai bandar paling berwarna-warni di seluruh dunia!

Menton, Perancis

Dijuluki “La Perle de la France”, atau The Pearl of France, Menton mempunyai pantai perak dan rumah-rumah yang dicat dengan jelas. Pekan yang mengantuk terletak di Riviera Perancis, di sepanjang sempadan Franco-Itali.

Little India, Singapura

Little India membezakan kontras dengan pencakar langit yang mengkilap bandar kosmopolitan Singapura. Aroma yang lazim dari dapur India, bantal yang mesra dan candi berwarna-warni mengingatkan adegan jalanan pulang ke rumah!

Nyhavn, Denmark

Berjemur dengan aktiviti, Nyhavn di Copenhagen dipenuhi dengan restoran-restoran bergaya dan bar yang megah. Bandar tepi pantai ini juga popular untuk budaya makan di al fresco, di mana anda boleh menyerap beberapa matahari di tengah-tengah beberapa jalan yang paling bersemangat!

Havana, Cuba

Sebaik sahaja sebuah pusat Revolusi Kuba, Havana adalah sebuah kota pelik yang lembut dengan irama romantik. Ibukota Cuba mempunyai akar bahasa Sepanyol yang utuh, yang boleh disaksikan dalam tarian salsa dan tarian kabaret!

Longyearbyen, Norway

Ibu kota Svalbard, Longyearbyen merupakan bahagian utara Norway. Malah, ia adalah bandar paling utara di dunia! Kota ini mempunyai rumah-rumah berwarna dan flora extoic, yang merawat mata.

Meningkatkan perasaan anda dan melakukan perjalanan ke arah ini bandar paling berwarna-warni di seluruh dunia! Jangan lupa untuk diklik di tempat ikonik ini dan berkongsi cerita dengan kami!

Mengenai Pengarang:

ahli sains, Etti Bali suka bermain-main dengan kata-kata, mewujudkan dunia yang tidak masuk akal. Di dunia yang ideal, dia tidak akan bangun kerana dia berfikir mengantuk adalah jawapan kepada semua masalah dunia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: