Perjalanan selebriti: jika anda tidak boleh menjadi bintang, sertai mereka

0

22

- Advertisement -

Sekarang anda boleh terbang ke Iceland pada pesawat Iron Maiden (lihat Q & A baru-baru ini dengan kapten kapal terbang, penyanyi Maiden Bruce Dickinson), kami fikir kami akan mengakui beberapa cara lain yang anda boleh bepergian ‘dengan bintang’ – dengan pergi ke kedai, restoran atau pulau persendirian mereka sendiri.

Berikut adalah contoh:

Hotel dan vila

Keith Richards: Villa Rocky Point (Parrot Cay, Turks & Caicos)
Untuk keindahan pantai masa, Keef benar-benar pulang ke sini – ia hanya satu daripada satu siri vila tiga bilik tidur celeb yang diselaraskan dengan sundek besar, kolam renang peribadi dan pelayan butler di Turks & Caicos yang bermula pada $ 10 juta jika anda sedang mencari untuk membeli. Untuk menyewa, ia berjalan $ 8100 seminggu pada musim puncak, tetapi $ 4500 dari Jun hingga Oktober.

Kate Pierson dari B-52s: Lazy Meadow (Woodstock, New York)
Jauh jauh lebih ekonomik – dan funky – adalah Kate Pierson dari hotel butik B-52, sebuah kompleks kabin 50-an yang diubahsuai beberapa jam dari New York City di Catskills. Harga bermula pada $ 175 malam. Setiap kabin dihiasi oleh artis-artis yang meminjamkan rumah mereka berwarna-warni untuk video ‘Love Shack’ B-52, dan terdapat ’50-an era Airstream Trailers untuk menyewa juga. Terdapat sungai yang berdekatan, laluan mendaki dan bandar untuk diterokai.

Doris Day: Cypress Inn (Carmel, California)
Kebanyakan menyamakan Carmel dengan mantan Datuk Bandar Clint Eastwood, tetapi Hari Doris ‘Que Sera Sera’ memanggilnya juga di rumah. Airy, lorong-lorong terra-cotta memberi rasa Mediterranean ke hotel bersejarah ini, dibuka sejak tahun 1929. Dan peraturan-peraturan Doris ‘petit tastic (sebutan terbuka kepada tetamu taring) cukup, um,’ que sera sera ‘juga.

Clint Eastwood: Mission Ranch (Carmel, California)
Bercakap mengenai Clint, ladang Carmelnya mempunyai kompleks bangunan 1850-an yang tersebar di ladang yang menghadap ke laut di Carmel juga. Terdapat beberapa tawaran mengejutkan dari $ 135 malam untuk sebuah bilik di rumah ladang.

Francis Ford Coppola: Coppola Resorts (Belize & lain-lain)
Coppola tidak hanya di dalamnya untuk doh pelancong, dia melangkah masuk untuk membantu membina semula komuniti. Resort terkenal seperti Placencia, Turtle Inn Belize yang dibuat dari pendahulu yang menghancurkan badai berubah menjadi surga, dengan pantai yang bagus dan peluang menyelam. Kadar musim panas bermula pada $ 285.

Restoran dan bar

Kita semua tahu tentang francais Nobu sushi Bobby DeNiro (dengan serius, dia juga membuka satu di bandar berbahasa Inggeris yang paling jauh di dunia, Perth), jadi kami telah memberi tumpuan kepada beberapa yang anda mungkin terlepas:

Mike Dirnt dari Green Day: Rudy’s Can not Fail Cafe (Oakland, CA)
Kafe bertema rock’n’roll yang baru dibuka yang dinamakan untuk lagu Clash – terletak bersebelahan dengan Teater Fox yang bersejarah di kejiranan ‘Uptown’ Oakland, yang merupakan bandar hantu beberapa tahun lalu. Menjadi rasa kepada pemilik bersama Mike Dirnt (bassis Green Day), yang dilahirkan di bandar. Ini sedikit membuang-buang ’50-an, dengan anak patung tematik dan hidangan restoran makanan hangat.

Morgan Freeman: Ground Zero Blues Club (Clarksdale, Mississippi)
Berhampiran persimpangan jalan pintar – di bawah Highway 61, di mana Robert Johnson sepatutnya menjual jiwanya untuk kehebatan gitar – Clarksdale adalah sebuah bandar Delta yang dipakai sedikit dengan denda blues dan barbeku. (Festival Juke Juke April adalah adegan jalan kaki dari tulang rusuk dan blues, tidak nyata). Titik tumpuan bandar, tepat dengan trek, adalah bangunan batu bata yang mengelupas yang dikenali sebagai Ground Zero, bar blues yang dimiliki oleh Morgan Freeman. Ia hanya 10, tetapi kelihatan 80 – dalam semua cara yang betul.

Carlos Santana: Maria Maria (Walnut Creek & San Diego, CA; Austin, TX)
Gitaris yang memenangi Grammy menamakan rangkaian mininya (empat lokasi) tambang Mexico moden selepas lagu hitnya. Makanan membuat tetap melupakan apa-apa sambungan celeb, walaupun jika mereka melihat dengan teliti pada tanda tangan artis mereka boleh ingat (seni Carlos ‘menghias dinding).

Kedai dan kelab

Jack White: Rekod Ketiga Manusia (Nashville)
Jack Whites – White Stripes (dan ‘Cold Mountain’ jangan lupa) kemasyhuran – membuka kedai rekod ini di Nashville beberapa tahun lalu. Beliau tidak akan berkemungkinan mendaftarkan daftar itu apabila anda pergi, tetapi ia jelas merupakan perniagaan yang benar kepada estetika yang unik dan sesuatu yang dia maksudkan. Baru-baru ini membintangi pameran TV Comedy Central, Laporan Colbert, di mana kepala bercakap mock-conservative direkam dengan band Black Belles. (Lihat Jack memegang sendiri dengan Colbert.)

Dave Eggers: 826 Valencia (San Francisco)
Penulis eklektik, lelaki di belakang jurnal sastera McSweeney yang pernah mengarangnya, mencipta pusat tulis / kedai bukan keuntungan untuk memberi inspirasi kepada belia untuk menulis di San Francisco’s Mission District. Ia juga sebuah kedai, yang terkenal dengan bekalan lanunnya untuk ‘buccaneer kerja’. Apabila semuanya gagal, apakah yang salah dengan sedikit keseronokan dan banyak inspirasi? Lihat Eggers bercakap, gugup, bagaimana dia memulakannya untuk TED Talks.

Susan Sarandon: SPiN (New York City)
Dia tidak tahu cara bermain ping pong, atau benar-benar peduli untuk belajar, tetapi melihat peranan pemilikannya di kelab ping-pong di Manhattan sebagai sesuatu seperti ‘Miss Kitty’ dari rancangan TV Gunsmoke. Kenapa walaupun? Dia berkata, selepas dipukul di China, dia suka mana-mana sukan di mana seorang gadis kecil boleh mengalahkan seorang lelaki yang sukar.Ia sama seperti bermain, tapak mengaku, minum atau menonton orang. Tangkap adalah untuk memainkan anda mesti memohon keahlian – bermula dari $ 65 sebulan (permohonan itu memerlukan penilaian diri pada kemahiran ping-pong, peringkat tujuh peringkat dari ‘memalukan’ kepada ‘profesional’).

Carly Simon: Midnight Farm (Martha’s Vineyard, Massachusetts)
Di Vineyard Haven di Vineyard Martha – bandar yang masih membuat perahu, sejajar dengan masa lalu yang berair di pulau itu – Carly Simon menguasai kedai Midnight Farm, kedai kecil berharga yang meliputi kebanyakan pangkalan: seni dinding, baju tidur, krim tangan, buku, dan menandatangani salinan CD Carly (muziknya sentiasa membuat laman web).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: