Bagaimanakah bulat itu? Minuman keras terbaik di dunia

0

22

- Advertisement -

Minum minuman tempatan adalah cara yang pasti untuk menghangatkan hati penduduk tempatan. Berikut adalah pilihan minuman beralkohol yang menjadikan perjalanan perjalanan lebih bermanfaat.

1. Sake, Jepun

Dipanggil nihonshu di Jepun, demi adalah wain beras dengan kandungan alkohol sebanyak 15% hingga 17%. Sebelum kilang bir yang pertama ditubuhkan di Istana Imperial Kyoto pada abad ke-7, sake digunakan dalam bentuk yang menyerupai bubur, dengan beras dipasarkan untuk pengeluaran oleh kaedah chew-in-the-mouth. Terdapat lebih daripada 1,600 brewers alkohol yang hampir telus ini, dengan jenis yang terdiri daripada buah-buahan yang manis hingga segar dan wangi. Berkhidmat demi sedikit sejuk biasanya menghasilkan kualiti terbaiknya.

2. Guinness, Ireland

Ia mengambil 119.5 saat untuk mencurahkan pint yang sempurna. ‘Lonjakan dan menyelesaikan’ yang terkenal harus dilaksanakan dalam dua bahagian tuangkan, disajikan pada suhu 6 ° C (43 ° F). Tetapi badan gelap berperisa malt-dan-caramel (sebenarnya berwarna ruby, bukan hitam) dengan kepala berkrim sepatutnya mendapat hak. Berasaskan di Dublin, minuman Guinness adalah porter malt-heavy (gelap, ale manis yang diseduh dari malt hitam) – dipanggil kerana ia adalah minuman kegemaran kuli.

3. Beer, Belgium

Seseorang pernah berkata: ‘kecantikan ada di mata pemegang bir’; jika itu berlaku, maka Belgium sangat indah. Ia menghasilkan kira-kira 450 jenis bir, dengan gelas berbentuk khusus untuk masing-masing, dan beberapa brews terkenal di dunia. Ale hitam Trappist yang pertama diseduh oleh para bhikkhu yang melarikan diri dari Perancis selepas tempoh Napoleon. Yang paling terkenal ialah Chimay – berkhidmat dalam gelas seperti kaca. Hoegaarden adalah contoh baik dari Belgium Witbier (putih), dibezakan dengan warna emas pucat, fizz tambahan, sedimen dan tanda-tanda herba, seperti ketumbar.

4. Absinthe, Republik Czech

Untuk bohemian segera, tambahkan air sahaja. Tetapi pastikan anda menambah setitik pada satu masa melalui kiub gula pada sudu yang diletakkan di atas kaca absinth. Ini menjadikan warna zamrud 140-bukti hijau berwarna merah terang. Bohemia juga membakar gula ke dalam absinth mereka untuk menyemai rasa anise pahitnya. Dibuat dari wormwood, adas dan anise, ‘Green Fairy’ mempunyai kesan seperti opium – inspirasi untuk banyak artis seperti Van Gogh, Ernest Hemingway dan Oscar Wilde. Diharamkan di negara-negara Eropah pada awal abad ke-19, pemerintah sekarang membatasi tahap thujone (bahan yang absinthe disamakan dengan THR).

5. Wain Burgundy, Perancis

Anggur Burgundy (Bourgogne) yang dikehendaki mempunyai ciri-ciri tertentu yang dikaitkan dengan 400 jenis tanah di rantau ini. White Burgundy pada dasarnya adalah chardonnay, dengan kedalaman ditambah dan hidangan istimewa dari tanah batu kapur di mana ia tumbuh, sementara Burgundy merah adalah pinot noir gutsy. Untuk diklasifikasikan ‘Burgundy’, wain itu mesti dihasilkan dalam wilayah AOC yang diiktiraf (Appellation d’Origine Contrôlée) di Côte d’Or. Kebun-kebun anggur di rantau ini pada asalnya sepenuhnya dimiliki oleh Gereja, kemudian dibahagikan di kalangan pekerja menurut Undang-undang Pewarisan Napoleon.

6. Caipiroska, Brazil

Koktel tiga langkah mudah ini terdiri daripada vodka, limau dan gula. Dalam gelas pendek, limau limau segar dengan dua sudu gula, tambah banyak ais hancur dan kemudian tuangkan vodka berkualiti tinggi ke atasnya. Ini sudah tentu versi vodka yang terkenal caipirinha, dibuat dengan cachaça. Walaupun berasal dari Brazil, anda sepatutnya dapat masuk ke banyak bar di seluruh dunia dan meminta satu demi satu.

7. Becherovka, Republik Czech

Hanya dua orang yang tahu resipi rahsia untuk menghasilkan minuman keras semulajadi ini (36% jumlah alkohol). ‘Beberapa yang dipilih’ adalah satu-satunya yang dibenarkan masuk ke dalam ‘Drogikamr‘di mana banyak herba dan rempah digabungkan, diletakkan di dalam karung, kemudian dihidangkan dalam alkohol selama seminggu. Campuran kemudian digabungkan dengan air dan gula dan diletakkan dalam tong kayu oak selama dua bulan. Tidak seorangpun boleh bersetuju dengan rasa murni, tetapi ia secara tradisinya disejukkan sebagai pencernaan.

8. George Dickel Tennessee Whisky, Amerika Syarikat

Kembali pada tahun 1870, George Dickel yang lama menganggap wiskinya menyerupai wiski pedas, dan mengamalkan ejaan itu (menjatuhkan ‘e’) untuk jenama khasnya. Beliau juga mendapati bahawa wiski yang dibuat pada musim sejuk adalah lebih lancar, jadi menambah langkah penyejukan panjang untuk proses pengeluaran untuk membezakan kejatuhannya. Beliau juga menyempurnakan gabungan khas jagung, barli dan rai yang digunakan sebagai bahan asas. Double-sulingan dan yang berusia dalam tong putih-oak hangat sehingga 12 tahun, Dickel Tennessee Whiskey (40% hingga 45% jumlah alkohol) adalah penurunan yang sangat halus.

9. Tequila, Mexico

Dibuat dari hati biru agave tumbuh-tumbuhan yang ditanam di rantau Tequila Mexico, ukuran tequila antara 70 dan 110 bukti. Semangat klasik ini adalah benda-benda tembok. Biasanya jelas dan telus, jenis lain termasuk yang berusia atau beristirahat di dalam tong kayu oak. Ia terbaik disajikan pada suhu bilik dan menghirup perlahan-lahan. Hanya gringos yang menyerang garam dan lemon, walaupun sesetengah orang menambah limau ke kaca mereka. Semua tequilas adalah mescals (dibuat daripada agave tumbuhan), tetapi hanya tequila benar adalah 100% biru agave.

10. Vodka, Poland

Sebagai salah satu negara yang melihat genetik vodka, Poland menghasilkan puluhan varieti.Dibuat daripada kanji (biasanya rai atau kentang) dan alkohol, vodka tulen adalah jelas, ditapis dan ditapis. Semangat serba boleh ini, dalam bentuk yang paling tulen, dianggap neutral, dan mempunyai sedikit atau tiada kesan mabuk – bergantung pada tahap penggunaan anda tentu saja. Pengeluaran vodka berskala besar bermula di Poland pada abad ke-16, menjadi eksport utama dari abad ke-17. Mungkin vodka terkenal Poland, Zubrovka (40% alkohol alkohol), ditanam dengan bison rumput.

Artikel ini dikemaskinikan pada bulan Mac 2012.

Bersedia untuk pergi?

Dapatkan kesilapan dengan lawatan dan aktiviti ini:

  • Rasa sejati di Kyoto.
  • Temui di Brussels mengapa Belgium terkenal dengan birnya.
  • Berjalan melalui ladang anggur Burgundy.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: