Mencari kesendirian? Kepala ke 5 Destinasi untuk Retret Damai

22

- Advertisement -

Semua stesen bukit yang terkenal hari ini diliputi oleh pengkomersialan dan keamanan yang kami mendambakan hilang di suatu tempat. Semak senarai destinasi damai di India untuk memberikan kelonggaran kepada tubuh dan jiwa anda yang lelah.

Kasar Devi, Uttarakhand – Tempat tinggal yang damai

Kasar Devi, terletak pada jarak kira-kira 14 km dari Almora, adalah kegembiraan bagi mereka yang mencari kesendirian. Landskap indah dan suasana tenang stesen bukit ini menjadikannya destinasi percutian yang sempurna. Mohan’s Cafe adalah salah satu tempat terbaik di Kasar Devi untuk minum kopi sambil menikmati ketenangan mutlak tempat.

Masa terbaik untuk melawat: Mac hingga November

Nubra Valley, Ladakh – Jewel tersembunyi

Disebabkan keindahan semula jadi yang luar biasa, Lembah Nubra yang murni adalah salah satu tempat terbaik untuk menuju ke percutian yang damai. Lembah ini terletak di Laluan Sutera yang terkenal dengan jarak kira-kira 140 km dari Leh. Keindahan indah lembah yang tenang ini pasti untuk meremajakan tubuh dan jiwa anda.

Masa terbaik untuk Lawati: Jun hingga Oktober

Backwaters of Kerala – Di mana Tuhan hidup

Dari perjalanan menaiki bot yang tenang di backwaters ke terapi spa yang santai, Kerala mempunyai banyak tawaran untuk percutian yang sempurna. Kecantikan semulajadi yang besar yang dimiliki oleh negeri ini, membenarkan ‘Negara Sendiri’. Dalam perjalanan anda ke Kerala, anda boleh meluangkan sedikit masa berlayar di pinggir jalan yang tenang, menikmati masakan tempatan, memeriahkan persekitaran hijau yang subur dan menghabiskan waktu luang di rumah perahu tradisional.

Masa terbaik untuk Lawati: September hingga Mac

Auli, Uttarakhand – A Fairy Land

Mahu menonton salji salji itu menetap di atas bingkai kayu sambil menghirup teh halia panas? Pergi ke stesen bukit Auli yang menakjubkan. Selain daripada menghabiskan waktu berehat dan memuja keindahan alam semula jadi, anda juga boleh menikmati sukan musim sejuk seperti ski dan snowboarding kerana Auli adalah salah satu destinasi ski terbaik di India.

Masa terbaik untuk Lawati: Sepanjang tahun kecuali monsun (Untuk menikmati sukan musim sejuk, lawatan dari Disember hingga Mac)

Ziro, Arunachal Pradesh – Paradise Seeker Paradise

Ziro adalah sebuah stesen bukit kecil yang cantik dan tersembunyi yang tersembunyi di Himalaya timur Arunachal Pradesh. Ia adalah salah sebuah bandar tertua di negeri ini. Lawatan ke bandar kecil yang bersih ini memberi anda gambaran tentang betapa cantiknya sifat ibu. Lawati Kile Pakho yang indah dan luangkan masa lapang memuja keindahan alam semasa perjalanan anda ke Ziro.

Masa terbaik untuk Lawati: Pada bila-bila masa sepanjang tahun

Jika mencari jalan keluar dari jalan-jalan yang sesak dan ingin menghabiskan masa yang damai, anda mesti melepaskan tempat-tempat pelancongan dari senarai baldi anda dan melawat tempat-tempat yang tidak dipatahkan. Sudah tiba masanya untuk anda hadiah sendiri perjalanan ke destinasi yang murni dan menghabiskan masa yang berkualiti.

Tetap Tenang dan Jadilah Damai !!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: