Di mana untuk mencari makanan di Copenhagen musim panas

0

03

- Advertisement -

Hygge (disebut ‘hougga’) tiba-tiba di mana-mana, sukar untuk mentakrifkan konsep Denmark keselesaan dan kesenangan, adalah sesuatu yang mungkin dikaitkan dengan musim sejuk: selimut lembut, selipar bulu lengan dan lilin. Tetapi anda tidak perlu menunggu sehingga ia menjadi sejuk untuk tempat ini bentuk kepuasan gaya unik Denmark ini. Copenhagen sendiri mencemari apa jua musim, penuh dengan reka bentuk yang ergonomik dan bukannya mengagumkan. Hygge adalah tentang kesenangan hidup, masa yang berkualiti, melawat tempat-tempat menarik, dan keseronokan yang tidak menyenangkan bagi perkara-perkara yang indah, dan ibu kota Denmark mempunyai banyak musim panas untuk dinikmati.

Perjalanan bot

Berputar di laluan air Copenhagen adalah cara yang hebat untuk mempunyai hyggelig (selesa). Menyewa bot berkuasa solar dari GoBoat (www.goboat.dk), yang dengan sengaja disediakan dengan meja berkelah. Anda boleh mendapatkan keranjang piknik siap pakai dari GoBoat, atau menyimpan makanan lazat tempatan seperti roti rai, ikan hering dan keju di gerai makanan yang menarik Torhallerne serta beberapa bir artisanal dari pembuat mikro tempatan seperti Mikkeller. Apa yang perlu dilakukan adalah putter sepanjang kanal: kawan, syarikat yang baik, chit chat dan berkelah yang hebat.

Berbasikal

Salah satu aspek hygge adalah menghubungkan dengan alam semula jadi, dan berbasikal adalah cara yang indah untuk meluncur di sekitar bandar dan meneroka sudut hijau. Berbasikal di Copenhagen mempunyai 350km lorong kitaran berasingan dan pancake-flat, menjadikannya berbasikal di sini mudah dan selamat. Anda akan jarang melihat sedikit lycra: penduduk tempatan mendaki di atas motosikal mereka (terkurang daripada mencolok) di tumit, baju panjang, malah mengimbangi beg pakaian. Bergembiralah dengan basikal dan berangkat dengan orang yang disayangi, kawan, atau anda sendiri untuk menikmati pinggiran bandar yang berdaun. Cari laluan undian di Peta Bike laman web.

Tivoli

Tivoli Gardens adalah pusat di bandar, dan anda tidak akan pernah bertemu dengan mereka yang cantik. Ia penuh dengan keindahan dan keanehan: ada pagoda Cina, merak merayap, tasik berperahu, tanglung panggung, dan fairylights berkedut di dalam pepohonan. Tahun ini ada sehari (kecuali Jumaat) 175th ulang tahun perarakan untuk meraikan ulang tahun taman itu. Banyak restoran Tivoli mempunyai teres, dan ada juga Cakenhagen, kafe yang sepenuhnya ditumpukan kepada kek, yang menyajikan ramuan kecil yang dipotong, yang dibuat oleh koki pastri setiap pagi. Pada musim panas Tivoli menjadi tuan rumah beratus-ratus konsert, termasuk jazz, klasik dan rock, di pelbagai tempat di seluruh taman, disukai oleh penduduk tempatan yang berkumpul di sini untuk menyerap sihir Tivoli.

Taman

Copenhagen mempunyai taman-taman dan taman-taman yang indah, sesuai untuk mengembara di bulan-bulan yang cerah. Garden of the Royal Library (Slotsholmen) adalah kegemaran tempatan, yang menyenangkan yang tersembunyi di tengah-tengah kota. The 17thTaman King’s centres (Kongens Have), di sekitar Istana Rosenberg, mempunyai padang rumput hijau hijau dan laluan pokok yang sesuai untuk berundur atau berkelah yang menyegarkan: ini adalah taman dapur diraja, dan hari ini suasana untuk hiburan hyggelig seperti teater boneka . Salah satu taman terbesar ialah Valbyparken (Hammelstrupvej), di selatan Copenhagen, dengan 17 kawasan berbeza: bau aroma bunga dari 12,000 mawar di Rose Garden, atau bermain permainan golf frisbee yang unik di padang Golf Disc. Perkuburan Vestre adalah satu lagi taman tersayang yang merangkumi 54 hektar, dengan beberapa laluan pejalan kaki berbaris seperti terowong, di mana berjalan kaki anda akan disertai dengan burung-burung, kehijauan dan cahaya yang melimpah.

Makan dan minum

Reka bentuk dan pencahayaan: sangat menyenangkan mata. Ia adalah masakan Nordic yang cantik dan cantik. Ia adalah bir khusus yang berkhidmat di kaca yang tidak sempurna namun tanpa cela. Makan dan minum di Copenhagen kerap dirasai seperti kerja seni yang bersahaja. Ia tidak cekap dan tidak rasmi, dan kegembiraannya adalah dalam butirannya. Di Norrebrø, terdapat Grød yang hanya menyajikan bubur (dari ayam hingga kacang badam) atau risotto, pastinya makanan paling mewah di dunia. Restoran Ravelinen mempunyai taman tepi air, disalur oleh periuk api, sesuai untuk makan malam yang selesa. Restoran Höst menyajikan makanan Nordik dan bahagian dalamannya mempunyai bahan semula jadi yang dijalinkan ke dalam reka bentuk dan kulit lembu lembut mereka di atas kerusi. Semakin popular di Copenhagen adalah kawasan makanan jalanan, di mana anda boleh pergi dan memilih masakan yang anda suka bersama sekelompok rakan, seperti Bridge Street Kitchen, dengan suasana tepi sungai untuk menambah perasaan itu – Grød mempunyai outlet di sini juga. Bagi bar, terdapat beberapa tempat yang hebat dengan sofa untuk tenggelam dan koktel atau bir tempatan di menu – cuba tempat seperti 1656 (Gasværksvej) di Vesterbrø – dan kafe di hampir setiap sudut. Cubalah Coffee Collective di seluruh bandar untuk kopi terkemuka, panggang di premis, yang membawa kita ke cara lain untuk menikmati beberapa tahun …

Melayan Denmark

Kegembiraan dalam keseronokan kecil meminjamkan dirinya dengan baik untuk hal-hal manis, seperti ais krim artisanal yang luar biasa. Sempurna pada hari yang panas adalah Svaneke di Tivoli, menghasilkan ais krim artisanal yang terbaik, dengan rasa yang enak seperti ara dan mulberi. Contoh kesenangan inventif Bryggen11, bersebelahan dengan pelabuhan pelabuhan Pulau Brygge: satu kegemaran datang dengan biji popi. Istid di Norrebrø menghasilkan es krim organik yang dibuat dengan nitrogen cair, yang diciptakan dengan semangat asap yang dramatik yang memberikannya rasa konsisten serta konsistensi yang luar biasa.

Dikenali sebagai pastri Denmark di mana-mana sahaja, di sini ramuan renyah, ringan dan menyeramkan dipanggil Vienna Roti (wienerbrød), kerana mereka diperkenalkan ke Denmark oleh para tukang masak Vienna pada tahun 1840. Untuk masakan manis kayu manis dan rempah-rempah kannelsnurrer, cuba Meyers Bageri, yang dimiliki oleh chef Claus Meyers, perintis Gastronomi Nordic. Atau kepala untuk kreasi verging-on-divine di Leckerbaer, kedai pastri yang dikendalikan oleh chef Michelin-star Jacob dan Gabi Mogensen.

Berenang di terusan

Aktiviti perkauman yang juga sedikit sporty: kolam renang yang merupakan ciri yang agak terkini dari kanal-kanal bersih yang berkilauan di Copenhagen sangat popular dengan penghuni Copenhagen. Yang paling popular ialah kolam renang di Kepulauan Brygge, yang direka khas, tentu saja, dengan gelanggang kayu berambut pirang di sekeliling kolam yang berbeza-beza, dan tiga menara skuad Jenga-esque. Kolam renang dibuka dari bulan Jun hingga September dan membuat cara yang menarik untuk berjemur di bawah sinar matahari, percikan, dan makan es krim, untuk hari yang menawan matahari di tengah-tengah kota. Keseronokan yang sempurna, sempurna dilaksanakan di bandar? Dengan keluarga atau rakan-rakan? Anda telah mencakar seni musim panas.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: