Hawaii untuk kali pertama: bagaimana untuk memilih sebuah pulau

0

24

- Advertisement -

Merancang perjalanan ke Kepulauan Hawaii tetapi tidak pasti di mana untuk bermula? Koyak antara memilih satu pulau atau melakukan beberapa pulau-hopping?

Di mana sahaja anda mengembara di sekitar Kepulauan Hawaii, pantai yang hebat, wajah mesra dan ono grinds (makan yang baik) boleh dikatakan praktikal, tetapi setiap pulau mempunyai rasa yang unik.

Muncul oleh tenaga kinetik pulau modal, O’ahu. Hancurkan longgokan di Maui, yang menawarkan sesuatu yang sedikit untuk semua orang, tetapi terutamanya untuk pantai. Terbakar di tebing laut yang menjulang tinggi di Kaua’i kuno. Wonder di tanah baru yang dibanjiri oleh gunung berapi di Big Island, pulau termuda Hawaii. Melarikan diri ke jumlah mewah resort di Lana’i atau belajar untuk hidup dari tanah di Moloka’i pedalaman, di mana tradisi asli Hawaii berjalan kuat. Apa sahaja yang anda cari di syurga, Negeri Aloha mempunyai – semua yang anda perlu lakukan ialah membuka mata anda.

O’ahu – Terbaik untuk pantai, makanan, budaya

Bandar besar, pulau kecil – Tiga perempat penduduk Hawaii memanggil rumah ‘Gathering Place’. Ia penuh sesak – jadi semua orang menggosok siku di atas bas dan jalan raya bandar. Namun batu-batu dari pantai dan laluan hutan hanyalah perjalanan singkat dari muzium Honolulu dan monumen bersejarah.

Sambutan tidak berkesudahan – Jika anda tidak melakukan apa-apa lagi pada O’ahu, makanlah. Dan kemudian makan lebih banyak lagi. Trak makanan, pasar petani pulau dan menu gabungan oleh chef bintang Hawaii – semuanya di sini, menunggu untuk dinikmati.

Modenisme multikultur – O’ahu membolehkan anda mengambil denyutan multiracial Hawaii, yang mengelirukan kategori banci. Timur dan Barat merangkul sebagai tradisi kuno Hawaii menyambut abad ke-21.

Hawai’i the Big Island – Terbaik untuk hiking, budaya, hidupan liar

Penjahat jalanan, bersatu! – Kilauea, gunung berapi yang paling aktif di bumi, menimbulkan dreamscape untuk pejalan kaki: lembah zamrud, kolam air terjun berais, lava mengalir melawan hutan hujan dan beberapa kemuncak yang paling tinggi sepatu anda akan bertungkus-lumus ke puncak.

Persimpangan sempadan budaya – Pada budaya Big Island adalah partisipatoris – diserap, dan bukan hanya diperhatikan. Anda dijemput untuk membuat lei dan menari sebuah hula, tetapi hanya berhati-hati dengan perancang malam.

Hidupan Liar – Lumba-lumba spinner melompat, penyu laut meluncur dan taman-taman karang penuh dengan ikan berwarna terang. Pada paus bongkok musim sejuk mencuri persembahan.

Maui – Terbaik untuk pantai, hiking, makanan

Matahari dan melayari – Justifikasi terkenal dengan pasirnya yang gemilang, Maui mendapat pantai untuk setiap mood – kiteboarding monta angin, kembung snorkeling yang tenang, permata tersembunyi dan beberapa ombak yang paling besar di planet ini. Atau letakkan di atas pasir dan imbas cakrawala untuk paus musim sejuk.

Jejak berleluasa – Kembara mengembara di pulau ini mengalir melalui hutan buluh, memanjat ke puncak bukit yang tinggi, mengembara air terjun dan kerumitan melalui taman nasional vulkanik yang cindery.

Locavore heaven – Rumput sapi yang diberi makan dari padang rumput Upcountry, ikan perahu dayung dan taman organik yang berlimpah memastikan restoran yang dipandu chef Maui mempunyai bahan mentah untuk menyiapkan ciptaan serantau mereka yang terkenal di Hawaii.

Lana’i – Terbaik untuk keterpencilan, sejarah, pantai

Pengasingan – Mengabaikan pemandangan hebat pulau-pulau lain, Lana’i merasakan seperti kesenangan subtropis terpencil jauh dari seluruh dunia. Dan memandangkan pemilik baru itu, Larry Ellison ingin menjadikan pulau ini mencukupi, rasa terpencilnya hanya akan meningkat.

Pineapple – Hampir seluruh pulau ditanam dengan nanas, yang dieksport ke seluruh dunia, untuk kebanyakan abad ke-20. Tanaman telah hilang tetapi bandar perkebunan vintage Lana’i City adalah abadi.

Pantai Hulupo’e – Satu pantai utama Lana’i adalah kecantikan: sabit pasir yang panjang di teluk yang baik untuk snorkeling, dan disokong oleh sebuah taman yang kemas dan tidak berkesudahan.

Moloka’i – Terbaik untuk budaya, sejarah, pengembaraan

Kebanyakan Hawaii – Lebih dari 50% penduduk Moloka’i mempunyai warisan asli. Penduduk tempatan memelihara pemeliharaan tanah dan budaya melalui skim yang mempromosikan pelancongan. Namun ada semangat aloha di mana-mana dan pelawat mencari yang asli – bukannya bayaran untuk – selamat datang.

Saint Damien – Seorang imam muda yang mengembara ke Semenanjung Kalaupapa di Moloka’i pada tahun 1873 untuk menjaga pesakit kusta adalah kudus pertama Amerika Syarikat. Hari ini semenanjung yang menakjubkan adalah taman nasional yang menawarkan pengembaraan masa perjalanan.

Halawa Valley – Lembah terakhir ini pernah menjadi rumah kepada beratus-ratus taro suci. Panduan membawakan anda melalui laluan purba kuil kuno untuk air terjun yang mengalir masuk ke kolam renang yang boleh di swimmable.

Kaua’i – Terbaik untuk pantai, landskap, gaya hidup

Sunny Po’ipu – Kawasan yang paling cerah di pulau ini, Po’ipu adalah seperti versi tropika kem tidur. Senyum berlimpah di South Shore, di mana hari-hari pantai berlimpah dengan banyak matahari terbenam poskad.

Jagung dan tebing – Terrain yang kasar di Garden Isle berkisar dari chasms ternganga ke tebing pesisiran pantai yang dramatis, seimbang dengan flora cerah. Berjalan ke ‘Grand Canyon of the Pacific’ atau kayak yang hanya dilayari sungai Hawaii.

Gelembung Utara – Melayari dan getaran tanpa henti meletakkan gaya hidup di pulau ini kebanyakannya di luar bandar.North Shore adalah rumah kepada ramai orang yang datang untuk mendaftar masuk dan tinggal untuk menyesuaikan diri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: