Destinasi India yang Kita Mahu Encik Yash Chopra Tahu Daripada!

19

- Advertisement -

Padang rumput hijau yang subur, puncak ladang salji di cakrawala, kereta api (yang terlalu comel untuk dipanggil kereta api) yang menjulur di sekitar, kedai coklat yang kelihatan lebih seperti ladang coklat dan banyak lagi, Encik Yash Chopra menjadikan berjuta-juta impian India tanah yang pernah jadi nyata, itu Switzerland.

Fantasi klasik untuk setiap pasangan dalam cinta, filemnya adalah sebahagian daripada rom-com yang paling disayangi sepanjang masa. Tetapi, mungkin, dia menceburkan diri terlalu jauh, tidak menyedari landskap cantik yang lebih dekat di rumah. Berikut adalah 10 tempat India yang kami ingin dia kenal; tempat yang tidak dapat mencari tempat dalam filem-filem Karan Johar yang begitu lembap.

Fantasi klasik yang sama dibuat desi –

1) Khajjiardan Chamba – Beri tempat ini peluang dalam monsun dan anda akan jatuh cinta. Ini padang rumput hijau subur di Khajjiar dipenuhi dengan beberapa kotej kendali HPTDC, membuat percutian yang sempurna. Perlu disebutkan adalah sekolah kecil yang tersusun rapi di dalam hutan yang meregangkan dari kotej, yang membawa berbondong-bondong bahagia pahadianak-anak yang akan tersenyum kepada anda tanpa sebab sama sekali.

Photo Courtesy – Sandeep Brar Jat

2) Sikkim – Dengan beberapa imaginasi, anda boleh memvisualisasikan Shahrukh Khan, kegemaran Yash Chopra, memandu jalan-jalan oh-begitu-hebat ini di Sikkim. Tidak semestinya ini halus, jalan-jalan ini adalah pintu masuk anda kepada keajaiban Sikkim. Di sini, cinta secara harfiah di udara sebagai awan, kabut, Matahari dan Bulan semua bersatu untuk menetapkan tahap yang sempurna untuk jatuh cinta ala Romeo.

Foto oleh bot muat naik Flickr

3) Ladakh– Oh! Bagaimana kita berharap bahawa Yash Chopra telah menemui tempat ini jauh sebelum filem terakhirnya. Walaupun ia membawa banyak kesenangan untuk melihat dia berkhemah di sana untuk yang terakhir yang diarahkannya, adalamhedaripada kisah cinta Raj-Simran boleh dipaparkan di sini.

Photo Courtesy – Sidharthkochar

4) Lembah Nubra – Lupakan seorang wanita, lembah cantik ini mempunyai kecantikan yang sama bahawa Raj, Mahesh, Rahul atau Sunil dari Yash Chopra akan tetap berpuas hati dengan menjadi satu di sini. Landskap Stark dan kontur yang berubah-ubah secara berterusan cukup untuk membuat satu kecurangan walaupun tidak jatuh cinta.

Photo courtesy – John Hill

5) Majuli – Semua yang Encik Yash Chopra diperlukan untuk bekerja di Majuli adalah pasangan utama yang baik dan beberapa sihirnya. Untuk selebihnya, langit dan air yang cemerlang Majuli seperti kanvas yang tidak memerlukan sentuhan.

Photo Courtesy – Kalai Sukanta

6) Kudremukh – Tiada tempat (ya, walaupun di Switzerland) akan berkhidmat lebih baik daripada padang rumput di Kudremukh untuk “Shahrukh pose” klasik bahawa Encik Yash Chopra ternyata suka menembak. Betul dari zaman kegembiraan yang sangat romantis sebelum Mukherjee ke trio Khan, tidak ada yang dapat membenci tembakan di Kudremukh. Kalaulah…

Photo courtesy – Karunakar Rayker

7) Air Terjun Jog – Ingat air terjun yang kekerasan di mana wira pertama akan melihat wanita mereka, termasuk Asha Parekh, Sadhna dan Musuh lain Yash Chopra seperti Aishwarya Rai? Nah, dia boleh menembak adegan-adegan cinta yang paling dekat dengan begitu dekat dengan rumah. Betul kan?

Photo Courtesy – Prasanaik

8) Chadar Trek – Bagi wira-wira kehidupan yang lebih besar daripada Encik Yash Chopra, tiada rupa bumi akan berkhidmat lebih baik daripada Chadar Trek. Terkenal kerana terkenal, perjalanan ini pasti sempurna untuk urutan selamat-the-damsel-in-distress. Ada kesusahan sebenar kali ini.

Photo courtesy – Anupama Kinagi

9) Hampi – Bagaimanapun, kita sangat membencinya, burung cinta dalam setiap kisah cinta Encik Yash Chopra terpaksa berpisah untuk beberapa waktu. Hanya untuk bersatu sesudah beberapa crooning, menangis dan penuh semangat untuk cinta. Dengan itu, saya tidak dapat memikirkan landskap yang lebih baik daripada bandar Hampi yang terbengkalai. Starkly cantik, namun ditinggalkan, ia mempunyai udara banyak cinta yang hilang.

Photo courtesy – Dineshkannambadi

10) Cherrapunji – Bagaimana kami berharap bahawa pengarah yang menjadikan separuh India jatuh cinta dengan idea eloping menembak beberapa epik Cherrapunji! Walaupun hujan tidak berhenti di sini, ia memerlukan lebih sedikit daripada beberapa saat untuk langit untuk membersihkan dan mempesonakan kecemerlangan. Persembunyian yang sempurna yang saya katakan, kerana tidak semua orang ingin menyeberangi jambatan akar hidup di dalam hujan, bahkan ketika mereka mengejar kamu!

Photo courtesy – Joe King

Jika anda juga telah menghabiskan berjam-jam menonton ribuan rom-com yang berasal dari pengarah mahir yang Encik Yash Chopra, beritahu kami jika ada tempat di India yang pasti sempurna untuknya; tempat yang anda jatuh cinta dengan, kepala atas tumit! Akan suka memasukkan entri anda di sini!

Sehingga itu, selamat berbelanja.

Mengenai Pengarang

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: