Feat Victorious For Swachh Bharat Abhiyan

26

- Advertisement -

The Swachh Bharat Abhiyaan akan menjadi penuh dengan orang ramai yang berusaha memberikan bandar-bandar mereka dengan rupa baru. Dari senarai seluruh bandar Kelas I yang dikeluarkan baru-baru ini oleh GoI, Karnataka mempunyai kehormatan untuk memiliki empat bandar raya di sepuluh teratas! Mantan bandar diraja Mysuru menduduki senarai itu, dengan Tiruchirappalli, Navi Mumbai, Kochi dan Hassan dibundarkan di atas 5. Kami yakin anda ingin melawat Mysuru dalam semua kemuliaan yang luar biasa!

Kebersihan bukan sahaja bermakna jalan-jalan bebas sampah. Ia diukur pada dua parameter – pengurusan sisa pepejal dan pengurangan defekasi terbuka. Selain pihak berkuasa kerajaan, banyak NGO terlibat dalam misi ini dalam kapasiti yang berbeza-beza. Bandar lain dalam senarai 10 bandar paling bersih di India adalah Mandya, Bangalore, Trivandrum, Halisahar dan Gangtok. Sekiranya anda merancang percutian monsun ke Gangtok, maka ini adalah masa yang baik seperti mana-mana untuk mengemas beg anda dan pergi melalui syurga utara-timur ini!

Negeri-negeri di India Selatan berpangkat tinggi dalam senarai ini, dan ia tidak akan menjadi idea yang buruk untuk menutupi ini dalam rancangan percutian anda yang akan datang. Dengan musim tewas mengundurkan diri, beberapa saat yang paling indah dapat dihabiskan di kota-kota pesisir Kochi dan Trivandrum. Tonton nelayan membuang jaring mereka ketika matahari turun menjadi kabut suram di Laut Laccadive walaupun angin kencang melayan jiwa anda di Kochi!

Mengenai Pengarang:

ahli sains, Etti Bali suka bermain-main dengan kata-kata, mewujudkan dunia yang tidak masuk akal. Di dunia yang ideal, dia tidak akan bangun kerana dia berfikir mengantuk adalah jawapan kepada semua masalah dunia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: