Bertemu seorang pelawat: Selina McMinn, Air crew kabin Air New Zealand

0

23

- Advertisement -

Mereka yang cenderung untuk cemburu harus berpaling sekarang, kerana flyer tinggi ini benar-benar menjalani impian perjalanan. Sekiranya dia tidak melepaskan diri di seluruh dunia sebagai anggota krew kabin Airnew Zealand (airnewzealand.co.nz), Selina boleh didapati berbulan madu di India atau menjelajahi New York City seperti A-lister.

Hidup dari beg pakaian tidak pernah kelihatan begitu glamor, jadi kami terpaksa mengintip ke belakang tabir. Di sini Selina mengisi kami di destinasi kegemarannya, petua teratasnya untuk membungkus beg bahu yang sempurna dan kejadian paling aneh yang dia temui di tempat kerja.

Di mana adalah perjalanan terakhir anda?

Saya baru-baru ini kembali dari kampung Valldemossa yang terletak di tengah-tengah gunung Serra de Tramuntana yang indah di Mallorca, di mana saya dan pasangan saya berkahwin. Ibu bapa saya melawat rakan-rakan di kampung berdekatan beberapa kali setahun dan menggalakkan kami untuk menyemaknya. Kami dengan serta-merta jatuh cinta dengan jalan-jalannya yang berbatu dan bangunan-bangunan berbentuk bunga yang cantik. Kami tahu dengan serta-merta kami mahu perkahwinan kami berada di sana.

Di mana adalah perjalanan seterusnya anda?

Kami pergi pada bulan madu kami. Kami akan mengembara di sekitar India di pelancongan Segitiga Emas yang melawat Delhi, Agra dan Jaipur. Saya sentiasa mahu melawat Taj Mahal jadi saya sangat teruja untuk sedikit. Kemudian kami menuju ke Maladewa untuk menyelam skuba dan bersantai di banglo di atas air.

Apakah memori berkaitan perjalanan yang pertama?

Saya masih ingat menangis ketika saya melihat ayah saya berjalan di atas jambatan untuk pergi ke perjalanan Gunung Thunder di Disney World, Florida. Saya hanya empat dan jelas di bawah sekatan tinggi, tetapi saya terdesak untuk pergi bersamanya.

Kerusi ais atau tingkap?

Saya benar-benar tidak keberatan. Ini semua tentang keselesaan untuk saya dalam penerbangan; Saya suka tiba-tiba dan segar, bersedia untuk memanfaatkan percutian saya.

Adakah anda mempunyai apa-apa tabiat perjalanan atau ritual?

Saya mempunyai senarai semak yang saya lalui setiap kali saya pergi. Saya menyemak semula dengan suami saya, atau juga ayah, untuk memastikan saya tidak melupakan apa-apa.

Apa yang mendorong keputusan anda untuk bekerja sebagai anggota krew kabin?

Selepas saya tamat pengajian dari universiti, saya ingin pergi. Ibu saya mencadangkan melakukan ini sebagai alternatif untuk backpacking. Bekerja sebagai krew kabin memberi saya peluang untuk melakukan perjalanan dengan gaya dan bertemu dengan ramai orang yang indah sambil mendapat bayaran untuk keistimewaan. Saya hanya bercadang untuk melakukannya selama enam bulan. Setakat ini sembilan tahun hidup mimpi itu.

Apakah hujung teratas anda untuk cahaya pembungkusan?

Saya tidak boleh melakukannya! Saya masih belum menemui formula sihir untuk itu.

Lebih kurang orang mendaftar masuk bagasi hari ini. Adakah anda mempunyai nasihat untuk membungkus beg tangan yang sempurna?

Jadikannya mudah untuk diri sendiri. Sediakan semua benda elektrik bersama-sama dalam satu bahagian dan cecair anda bersedia dalam beg plastik untuk keselamatan seperti yang anda tahu anda perlu mengeluarkannya. Jangan lupa anda hanya perlu membeli minuman atau cecair tambahan sebaik sahaja anda melalui keselamatan.

Anda sering bekerja di beberapa zon masa, bagaimana anda menghadapi jet lag?

Jangan tinggalkannya. Anda berada di tempat yang baru, anda perlu memeluknya semasa anda boleh. Saya juga mendapati sedikit yoga dan beberapa gelas sampanye boleh menjadi bantuan.

Nasihat apa yang akan anda berikan flyer saraf?

Pesawat itu adalah seperti bas yang beralun. Dengar muzik kegemaran anda dengan kuat – anda hanya perlu bertenang dan mengalih perhatian fikiran anda.

Apakah kejadian paling aneh yang perlu anda hadapi di tempat kerja?

Seluruh pasukan ragbi New Zealand Maori All Blacks menyanyikan lagu cinta Maori kepada saya semasa mendarat.

Bandar kegemaran atau negara atau rantau?

Ia pasti menjadi New York. Pada bulan Disember 2014, suami saya kini terkejut dengan perjalanan saya – saya fikir kita pergi ke Edinburgh untuk malam, tetapi dia sebenarnya telah merancang seminggu di New York. Kami mempunyai masa yang menakjubkan.

Kenangan saya adalah hari yang kami makan tengah hari di Loeb Boathouse di tasik di Central Park, es-skating pada waktu matahari terbenam sebagai pencakar langit menyala dan pergi ke pencahayaan pokok Rockefeller Center Christmas, di mana saya juga menerima cadangan perkahwinan kejutan . Semua orang mengambil gambar dan mengucapkan tahniah kepada kami, itu benar-benar ajaib.

Apakah cenderahati perjalanan terbaik atau terburuk anda?

Yang terbaik: kerana saya seorang gadis kecil, ibu saya dan saya akan membeli hiasan pokok Krismas dari setiap tempat baru yang kami lawati. Setiap tahun, apabila meletakkan pokok itu, kami mengingati perjalanan yang telah kami ambil.

Apakah nasihat perjalanan yang terbaik atau terburuk yang anda terima?

Di masa lapang saya suka cat. Saya pernah berjumpa seorang artis terkenal yang banyak memberi inspirasi kepada saya. Dia memberitahu saya bahawa perjalanan adalah hadiah yang paling besar, untuk mengambil semuanya dan menggunakan kenangan sebagai warna dalam kerja saya. Apabila saya mempunyai hari, anda boleh mencari saya mencipta lukisan minyak (selinaselinaselina.com) yang diilhamkan oleh kenangan perjalanan saya.

Apa perjalanan terbesar anda gagal?

Semasa perjalanan ke New Zealand, saya memutuskan saya perlu memberi bungee melompat cuba. Atas sebab tertentu, mungkin saya lebih beruntung, saya melompat jauh dari platform bukannya menyelam. Ini bermakna saya akan turun ke bawah dahulu, mengakibatkan kecelakaan yang teruk sewaktu bungee mundur … ia membuat video lucu.

Cepat, asteroid akan melanda bumi dalam satu minggu! Mana impian perjalanan yang anda akan tergesa-gesa untuk memenuhi?

Saya benar-benar suka berenang dengan orcas liar di Norway … tetapi kemudian selepas itu, saya akan bergegas ke rumah dan mempunyai pesta besar bersama semua keluarga dan kawan saya. Saya akan sentiasa suka melihat tempat-tempat baru, tetapi apabila anda melakukan perjalanan seperti yang saya lakukan, anda benar-benar sedar bahawa rumah adalah di mana hati.

Nasihat apa yang akan anda berikan kepada pelancong pertama kali?

Tanya concierge atau orang-orang di kedai-kedai atau bar apa yang wajib mereka lakukan. Sebagai contoh, Los Angeles mempunyai beberapa restoran dan bar yang menakjubkan tetapi hanya penduduk tempatan yang tahu tentang mereka. Melangkah dari laluan pelancong yang biasa memberikan pengalaman penuh dan unik ke tempat yang anda lawati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d