Delhi, Lapangan Terbang Mumbai Terbaik di Dunia Untuk Perkhidmatan Penumpang

0

22

- Advertisement -

Dua lapangan terbang yang terkenal di India, Lapangan Terbang Antarabangsa Indira Gandhi (IGIA) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Chhatrapati Shivaji di Mumbai telah menduduki tempat ke-1 untuk perkhidmatan berkualiti mereka oleh Airports International Airport (ACI), sebuah persatuan perdagangan 1,953 lapangan terbang di 176 negara.

“ASQ telah membuktikan secara statistik pemenang untuk memastikan ketepatan; Oleh itu, hubungan menunjukkan tiada perbezaan statistik yang terdapat di antara dua atau lebih lapangan terbang, “kata ACI.

Dalam masa yang membanggakan untuk India, lapangan terbang ini melepasi lapangan terbang Beijing dan Shanghai Pudong yang terikat dengan nombor dua.

Lapangan Terbang Delhi Peringkat Nombor 1 dalam Kualiti Perkhidmatan

Lapangan Terbang Antarabangsa Indira Gandhi di Delhi telah menduduki ranking nombor satu dunia di antara lapangan terbang yang mengendalikan lebih daripada 40 juta penumpang setahun seperti tinjauan yang dijalankan oleh Airports Council International. Lapangan terbang itu mencatat 63.5 juta penumpang pada 2017.

Lapangan Terbang Mumbai Kedudukan Terbaik untuk Pengalaman PelangganKedudukan sebagai Lapangan Terbang Terbaik untuk Pengalaman Pelanggan di Dunia, Lapangan Terbang Antarabangsa Chhatrapati Shivaji di Mumbai memenangi tajuk berdasarkan maklum balas mengenai 34 petunjuk prestasi. Ini termasuk parameter perkhidmatan, daftar masuk, restoran, keselamatan, tandas, dll.

Selain itu, terdapat tujuh lapangan terbang lain di India yang menjadikannya tiga kedudukan teratas dalam pelbagai kategori. Dalam kategori 5-15 penumpang setiap tahun, Hyderabad dan Cochin menduduki tempat ke-1 dan ke-3. Dalam kategori 15-25 juta, Bengaluru menduduki tempat kedua dan Chennai menduduki tempat ketiga. Dalam kategori 2-5 juta, Lucknow menduduki tempat pertama.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: