9 kedai buku kanak-kanak bernilai perjalanan di Amerika Syarikat – Lonely Planet

13

- Advertisement -

Kami berada di zaman keemasan kesusasteraan kanak-kanak, dan cinta ini dirasai paling teruk di kedai buku kanak-kanak, yang mana banyak yang istimewa dan imajinatif yang anda boleh merancang percutian seluruh keluarga di sekeliling mereka. Jika sesiapa sahaja boleh menjaga anak-anak anda sibuk selama beberapa jam, ia adalah penjual buku kanak-kanak yang bersemangat (dan pesakit).

Percubaan di Brooklyn

Seperti pembacanya, Kedai Buku Cerita Brooklyn dan Maklab Cerita kecil tetapi hebat. Fasad bayi berwarna biru menjurus ke kedai kompak dengan bata terdedah dan rak putih segar di mana kanak-kanak dapat mencari buku kegemaran baru dan ibu bapa dapat menemui tajuk jarang dan vintaj. Di belakang kedai adalah Lab, yang direka dengan sekolah bilik satu bilik dalam minda, yang menjadi tuan rumah bengkel seni dan bercerita. Kelas drop-off disediakan untuk kanak-kanak berusia enam hingga sembilan, atau ibu bapa boleh menyertai anak-anak kecil (umur dua hingga lima) untuk pelajaran yang dipenuhi seni, muzik dan cerita.

Melarikan diri dari bandar di New York City

Books of Wonder, kedai buku kanak-kanak tertua di New York City, adalah utopia yang selesa untuk buku yang disusun dengan baik – baru, digunakan dan boleh ditagihkan – di atas rak oak bersinar sejauh mata dapat dilihat. Paparan tingkap, dihiasi oleh ilustrator kanak-kanak yang terkenal, sentiasa sihir murni, dan pencinta kanak-kanak dari semua peringkat umur akan mendapati sesuatu yang dibawa pulang, dari buku-buku klasik dan kontemporari ke seni asli. Dan anda boleh menyerap kebaikan sastera di dua bahagian bandar: Walaupun Buku of Wonder yang asal berada di Chelsea, lokasi kedua baru-baru ini dibuka di Upper West Side.

Sebuah rumah api sastera di Michigan

Kanak-kanak tidak hanya suka cerita di Village Storybook di Pentwater, Michigan – mereka menjadi sebahagian daripada mereka, sebagai watak dan pencipta. Nook membaca banyak, dari Rumah Ikan hingga Gazebo Membaca, dan seperti portal ke alam lain, pintu rumah api membawa pembaca dari kedai buku ke Ruang Starlight Theatre dan dinding-dinding-dinding mural langit dan laut. Aktiviti-aktiviti yang seolah-olah tidak berkesudahan, dengan persembahan boneka dan produksi teater, serta bengkel penulisan seni dan kreatif. Pemilihan buku memberi tumpuan kepada sesetengah penerbit khusus, jadi jangan datang dengan buku tertentu dalam fikiran. Sebaliknya, biarkan penjual buku yang berpengetahuan (pemilik adalah bekas guru) memilih sesuatu yang sesuai untuk anda.

Kongsi cinta sastera di Raleigh

Terluka dengan sebuah buku hebat di kerusi tingkap Read With Me, Book & Art Shop Kanak-kanak, yang terletak di pusat bandar Raleigh, North Carolina, di jarak berjalan kaki dari Muzium Kanak-kanak Marbles. Ini adalah tempat untuk berkongsi citarasa membaca dengan orang muda – dan di mana seni merupakan bahagian penting dalam proses bercerita itu. Seorang pendidik tempatan menjadi tuan rumah Storytime & Craft beberapa kali seminggu, dan anak-anak boleh bermain dengan pelbagai medium termasuk kraf kertas dan media campuran. Rak dibentuk dengan baik dianjurkan oleh ketinggian, dengan buku-buku untuk pembaca termuda di bahagian bawah dan remaja membaca di atas.

Biarkan rumpus liar bermula di Minneapolis

Adakah anda masih ingat bagaimana hendak membaca buku sebagai seorang anak? Rasanya seperti berjalan kaki ke Wild Rumpus di selatan Minneapolis, Minnesota. Selama lebih dari 25 tahun, kedai buku yang mengasyikkan ini telah mengaburkan garis antara rumah dan di luar rumah – dan antara realiti dan dunia bercerita. Pelayaran berkanu melalui perairan siling, dan pembaca melepasi jalan yang diilhamkan oleh pokok pokok ketika mereka bergerak ke belakang kedai. Ia juga secara rasmi kedai haiwan kesayangan yang hanya menjual buku, kerana mereka mempunyai lesen kedai haiwan kesayangan untuk menagerie haiwan mereka, termasuk kucing tidak bermaya, ayam, tikus, ferret, cockatiel, tarantula dan chinchilla.

Lurus terus sampai membaca di Denver

Bintang Kedua ke Buku Kanak-kanak Kanan di Denver, Colorado, akan berasa seperti rumah, di mana kanak-kanak bebas untuk menerokai kegembiraan hati mereka. Cuaca yang dibenarkan, masa cerita dihoskan setiap hari di luar di atas patio yang dihiasi dengan ceria, dengan tema yang luas seperti Pegawai Robbie Storytime (dengan seorang pegawai polis tempatan) dan Cerita Cerita Sihat Secara Sosial. Acara lain termasuk kelas yoga dan pesta teh. Tetapi jangan risau sekiranya anda terjebak di dalam pada hari hujan – bintang-bintang buatan tangan bersinar dari siling berkilauan, dan alcoves rahsia membolehkan pembaca muda menggulung dan menggali cerita yang baik.

Dapatkan hilang di Los Angeles

Selama lebih dari 30 tahun, World Book Children yang memenangi anugerah di Los Angeles Barat telah membanjiri pilihan lebih daripada 80,000 tajuk. Anda boleh menghabiskan berjam-jam di sini, tetapi ia akan menjadi rawatan istimewa untuk datang untuk salah satu acara istimewa mereka, seperti Drag Queen Storytime atau konsert mini yang mesra kanak-kanak. Dan semasa anda membaca buku yang bagus, anda juga melakukan kerja yang baik: melalui Program Kitar Semula Buku Kanak-Kanak yang tidak bernasib baik, kedai buku mengumpul dan mendermakan buku yang digunakan dengan perlahan-lahan ke sekolah dan program berpendapatan rendah.

Monyet di seluruh dunia di Cambridge

Selepas melarikan diri dari Paris pada basikal semasa pendudukan Nazi, pencipta Curious George dan Man dengan Hat Kuning menetap di Cambridge, Massachusetts, dan George Store Store Curious Sedunia hanya mengenang ingatan mereka di Harvard Square dengan buku-buku, mainan eksklusif dan banyak lagi. Monyet kecil anda boleh bertemu monyet terkenal ketika dia melawat, atau memeriksa rumah Curious George di belakang kedai untuk cerita waktu pagi pada hari Jumaat.

Cari sihir di Oregon

Buku TreeHouse di Ashland, Oregon, adalah cincin dongeng di kedai buku.Dengan paparan tingkap dunia kecil dan pemilihan hadiah dan buku yang unik, ini mungkin kelihatan seperti kedai kecil yang unik dan menarik, tetapi ada sesuatu yang sangat mempesonakan – mungkin sihir sebenarnya di sini. Setiap genre atau tahap membaca adalah pintu masuk ke ‘tanah’ yang berbeza, dan pembaca akan menemui Wizard Apothecary, Secret World Vault dan banyak lagi. Kedai ini juga menjadi tuan rumah permainan berasaskan cerita sepanjang tahun yang berinteraksi dengan komuniti Ashland yang lebih besar, seperti Gnome for the Holidays, di mana anak-anak dapat mengikut peta dari pintu gnome kedai ke pintu lain di seluruh bandar. Pertimbangkan untuk datang untuk Halloween atau festival Perayaan Cahaya, apabila semua orang berpakaian dalam pakaian yang tidak diingini.

Langganlah buletin Kids Lonely Planet Kids kami dan dapatkan 30% pembelian buku Lonely Planet Kids yang pertama.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: