GALERI: Modenas Pulsar NS200 dengan ABS – RM9.7k

0

12

- Advertisement -

Modenas Pulsar NS200 terbaru yang diperkenalkan hujung tahun 2019 akhirnya diberi peningkatan dengan ciri ABS. Sebelum itu, sejak diperkenalkan di pasaran Malaysia sejak 2017, ciri berkenaan tidak ditawarkan sekali (hanya Pulsar RS200 yang ada ABS ketika itu).

Kini, dengan pengenalan versi terbarunya, NS200 hadir dengan ABS satu-saluran pada bahagian roda hadapannya sahaja, dan bukannya versi dua-saluran untuk roda belakang sekali. Selebihnya, dari sudut mekanikal tiada semuanya kekal sama. Angkup brek juga masih menggunakan unit Bybre depan dan belakang.

Bagi enjin, ia masih menggunakan unit satu-silinder 199.5 cc dengan sistem suntikan bahan api yang menghasilkan sebanyak 24 hp dan 18.6 Nm tork. Enjin berkenaan menggunakan teknologi Triple Spark yang menggunakan tiga palam pencucuh.

Modenas Pulsar NS200 ABS mempunyai berat 155 kg. Selain itu, fork depannya menggunakan jenis teleskopik di depan, sementara di belakang menggunakan jenis monoshock dengan tabung nitrox dengan kecenderungan talaan lebih kepada memberikan keselesaan.

Kami sudah membuat laporan tunggang uji bagi Modenas Pulsar NS200 ABS sebelum ini. Jika anda ingin tahu lebih lanjut hal-hal berkaitan motosikal ini, boleh rujuk laporan berkenaan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: