Penerbangan ke Gunung! Stesen Bukit dengan Lapangan Terbang di India

0

24

- Advertisement -

Kencangkan tali pinggang keledar anda untuk terbang ke stesen bukit dengan lapangan terbang di India. Adakah anda tertanya-tanya tentang melawat stesen bukit kegemaran anda tanpa banyak perjalanan? Nah, semuanya boleh dilakukan di dunia yang luar biasa ini. Apa yang perlu anda lakukan ialah meneroka.

Dharamshala

Terletak di latar belakang Pergunungan Dhauladhar, Dharamshala adalah sebuah bukit indah yang terletak di lereng Lembah Kangra. Sukan pengembaraan, persekitaran yang aman, makanan mewah dan budaya Tibet adalah semua yang Dharamshala memanggil.
Selain dari kecantikan yang indah, terdapat beberapa tempat untuk dikunjungi di Dharamshala.

Lapangan Terbang terdekat

Lapangan Terbang Gaggal atau Lapangan Terbang Kangra adalah lapangan terbang terdekat dan terletak 14 km dari bandar Dharamshala. Teksi mudah didapati di Lapangan Terbang Gaggal untuk Dharamshala pada harga nominal. Anda boleh menempah teksi peribadi atau memilih untuk pool, pilihan adalah milik anda.

Mussoorie

The Queen of Hills, Mussoorie berdiri pada ketinggian 6,580 kaki dari paras laut. Dengan kedekatannya dengan Delhi, ia adalah destinasi pelancongan paling kerap dilawati dari ibu kota. Siapa yang tahu di sini akan menjadi mudah?

Lapangan Terbang terdekat-

Lapangan Terbang Jolly Grant di Dehradun adalah lapangan terbang terdekat untuk Mussoorie. Jarak jarak kira-kira 60 km, seperti perjalanan dua setengah jam. Bas dan teksi terus bergerak dari bandar. Sekarang dengan mudah Delhi ke Dehradun penerbangan, anda boleh merancang perjalanan anda ke stesen bukit yang menakjubkan Mussoorie bila-bila masa sepanjang tahun.

Gulmarg

Keindahan Gulmarg meninggalkan mantra yang tidak dapat dipecahkan kepada pelawatnya. Aptly dipanggil sebagai “Syurga di Bumi”, Gulmarg telah diberkati dengan keindahan itu sehingga ia meninggalkan pengalaman yang menggembirakan jiwa bagi pelawat. Terdapat beberapa tempat untuk dikunjungi di Gulmarg seperti padang golf hijau, resort ski, Alperta Lake, Ningle Nallah, dan lif Gondola.

Lapangan Terbang terdekat-

Lapangan terbang Srinagar adalah lapangan terbang terdekat untuk Gulmarg, yang hanya sejauh 56 km. Dari sini anda boleh dengan mudah menaiki teksi ke Gulmarg. Perjalanan dari lapangan terbang mengambil masa dua hingga tiga jam.

Shillong

Dianggap sebagai ‘Scotland di Timur’, kerana persamaannya dengan dataran tinggi Scotland, ia adalah salah satu stesen bukit yang spellbinding di India. Shillong terkenal dengan keindahannya yang menawan, air terjun yang indah, bangunan bersejarah dan selendang bertenun tangan. Ibukota Meghalaya juga menjadi rumah kepada masyarakat suku Khasis.

Lapangan Terbang terdekat-

Lapangan Terbang Shillong terletak di Umroi, yang terletak sekitar 30 km jauhnya dari bandar utama Shillong. Ia mempunyai hubungan yang baik dengan banyak bandar utama di negara ini dan hampir semua syarikat penerbangan domestik terbang secara berkala dari sini.

Shimla

Shimla, ibukota musim panas India India, mempunyai pesona dunia lama dan keindahan semulajadi yang indah. Musim panas di sini sepatutnya lebih menguntungkan kerana suhu jatuh secara drastik dan seseorang dapat mengalami keindahan salji. Rancang jadual perjalanan selama 4 hari untuk Shimla supaya anda dapat meneroka keindahannya dan menghargai rasa tempatan untuk memanjatnya.

Lapangan Terbang terdekat-

Lapangan Terbang Shimla terletak di Jubbarhatti yang berjarak 22 km jauhnya dari bandar utama. Teksi boleh didapati dari lapangan terbang ke bandar utama Shimla yang mengambil masa kira-kira 50 minit hingga 1 jam untuk dicapai.

Manali

Salah satu tempat yang dikelilingi oleh pelancong sepanjang tahun dari setiap bahagian dunia, Manali adalah destinasi yang penuh harapan untuk semua golongan umur. Untuk semua peminat pengembaraan, terdapat beberapa perkara yang perlu dilakukan di Manali seperti ski, kembara, gunung, paralayang, arung jeram, trekking, berkayak, dan berbasikal gunung.

Lapangan Terbang terdekat-

Lapangan terbang terdekat ialah Bhuntar, yang terletak 52 kilometer di selatan Manali. Perkhidmatan bas 24-jam disediakan dari lapangan terbang. Pendirian bas adalah 11.9 km dari lapangan terbang dan mengambil masa 12 minit untuk dicapai. Anda juga akan mendapat perkhidmatan teksi tetap dari lapangan terbang, yang mengambil masa kira-kira 1 setengah jam untuk sampai ke Manali.

Kadang-kadang semua yang anda perlukan adalah rehat dari kehidupan rutin dan melarikan diri ke ketenangan bukit-bukit mempesonakan. Tetapi dengan jadual yang begitu sibuk, adalah mustahil untuk meluangkan masa untuk perjalanan. Oleh itu untuk mengelakkan kesulitan tersebut, selalu baik untuk terbang ke tempat-tempat ini dan menjimatkan masa anda yang terhad.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: