11 Tarikan Pelancong Terbaik di Austin & Easy Day Trips

32

- Advertisement -

Austin, ibukota Texas, terletak pada titik di mana Sungai Colorado meninggalkan Dataran Tinggi Edwards. Ibu negara kedua terbesar di Amerika Syarikat, Austin diasaskan pada tahun 1839 dan dinamakan selepas Stephen F. Austin, “Bapa Texas.” Hari ini, Austin adalah pusat pentadbiran, pendidikan, dan budaya penting, rumah Universiti Texas, Perpustakaan dan Muzium Lyndon B. Johnson, dan Muzium Sejarah Negeri Bullock Texas. Tempat-tempat pelancongan lain termasuk Capitol State-granit merah, yang dimodelkan selepas Bangunan Capitol di Washington, DC; beberapa muzium, termasuk Perpustakaan dan Muzium Lyndon Baines Johnson; dan banyak tarikan di kampus Universiti Texas di Austin. Walaupun ia adalah sebuah bandar besar, Austin mempunyai banyak ruang hijau dan perkara yang perlu dilakukan di alam semula jadi dan terkenal dengan penduduk kelelawar yang sangat besar yang memikat orang ramai sebagai haiwan muncul pada waktu petang dari bawah Bridge Avenue Congress dan mengambil penerbangan dalam pembentukan hebat.

Rancang perjalanan anda ke bandar dengan ini Senarai tarikan utama di Austin:

Lihat juga: Tempat tinggal di Austin

1 Pusat Capitol dan Pelawat Negeri

Pusat Capitol dan Pelawat Negeri

Selesai pada tahun 1888, Capitol Negeri dan kawasan dan monumen 22 ekarnya adalah rumah pejabat Gubernur dan Dewan Perundangan Texas. Dilindungi sebagai Landmark Bersejarah Negara, bangunan itu mengagumkan dengan dimensi; pada ketinggian 308 kaki, kedudukannya sebagai kapitol negara tertinggi keenam, lebih tinggi daripada Capitol AS di Washington, DC. Pengunjung boleh bersiar-siar di taman melalui laluan pokok yang dipanggil Walk Besar dan mengagumi banyak monumen, termasuk Memorial Sejarah Amerika Afrika Texas, monumen Perang Vietnam, patung gangsa Texas Ranger, dan juga patung kecil Liberty yang telah dibentangkan pada tahun 1951 oleh Boy Scouts of America. Pusat Pelawat terletak di dasar dan menampilkan pameran mengenai sejarah Austin dan keadaan Texas. Lawatan percuma Bangunan Capitol diberikan setiap hari, kecuali cuti. Juga minat adalah yang baru dipulihkan Rumah Agam Gabenor Texas, boleh diakses melalui lawatan berpandu percuma (tempahan diperlukan).

Alamat: 112 East 11th Street, Austin, Texas

2 Tarikan Taman Metropolitan Zilker

Tarikan Taman Metropolitan Zilker

Ruang hijau yang paling popular di Austin, 351 ekar Zilker Park adalah kawasan rekreasi kegemaran yang terletak di samping Lady Bird Lake dan menawarkan pelbagai perkara. Kawasan padang rumput dan laman berkelah taman sesuai untuk waktu petang malas, tetapi terdapat juga banyak kemudahan riadah untuk orang ramai, termasuk laluan tepi sungai, gelanggang bola tampar, padang golf cakera, dan Zilker Playscape, taman permainan yang besar dengan sendiri bahagian yang direka untuk kanak-kanak berusia dua hingga lima tahun. Kanak-kanak juga akan menyukai Zilker Zephyr, kereta kecil yang berjalan di sepanjang tepi air. Rekreasi air yang popular di taman juga, dengan sewa kanu dan bot yang ada, serta kegemaran keluarga Kolam renang Barton Springs. Taman ini juga menjadi tuan rumah kepada beberapa acara muzik utama, termasuk Teater Hillside Zilker tahunan Zilker Summer Musical, Blues on the Green, dan yang dirayakan Austin City menghadkan Festival Muzik.

26 ekar Taman Botani Zilker adalah kawasan taman yang paling indah, dibuka setiap hari untuk bayaran masuk yang kecil. Di dalam, terdapat beberapa taman bertema secara individu, termasuk Taman Prasejarah Hartman, yang dibina di sekitar tapak kaki dinosaur kuno yang ditanam di dalam batu, dan Taman Jepun Isamu Taniguchi, yang mempunyai air terjun dan kolam yang tenang. Terdapat juga taman-taman yang didedikasikan untuk rama-rama, kaktus dan succulents, herba, dan bunga mawar.

The Pusat Alam dan Sains Austin juga terletak di lapangan, dibuka setiap hari tanpa caj masuk. Ia diraikan untuk pameran dan program interaktifnya, serta pelbagai laluan dan acara khas yang direka untuk semua peringkat umur. Kanak-kanak terutamanya menikmati Pit Dino, di mana mereka boleh menjadi ahli arkeologi amatur. Kawasan taman ini juga merupakan tempat tumpuan pelancong di Austin Taman dan Muzium Arca Umlauf.

Alamat: 2100 Barton Springs Road, Austin

3 Lady Bird Lake

Lady Bird Lake

Dinamakan selepas isteri Presiden Lyndon Johnson, Lady Bird Lake sebenarnya adalah sebahagian daripada Sungai Colorado yang meliputi 416 ekar dan telah menjadi salah satu kawasan rekreasi teratas di bandar ini. Walau dipenuhi dengan hotel dan kompleks kediaman, sebahagian besar pantainya dibuka kepada orang ramai, dengan batu laluan yang sangat baik untuk pejalan kaki dan penunggang basikal, termasuk Ann dan Roy Butler Hike dan Bike Trail dan Jambatan pejalan kaki, yang melintasi sungai dan menghubungkan pusat bandar Austin dengan pantai selatan. Laluan menghubungkan banyak taman bandar, termasuk Taman Metropolitan Zilker, yang Bandar Tasik Metropolitan Park Vic Mathias Shores, Pantai Lamar, Butler Shores, Pantai Waller dan Taman Kejiranan Eilers. Laluan ini juga membawa kepada tapak-tapak pelancongan yang popular berhampiran sungai, seperti yang Stevie Ray Vaughan StatueJambatan Avenue Congress, yang Pusat Seni Persembahan Lama, dan juga Kolam Perbandaran Barton Springs. Perahu bermotor dilarang, namun di pantai utara, Texas Rowing Centre menyediakan penyewaan kayak dan kanu dan pelajaran, dan di pantai selatan tasik di Taman Zilker, Dock Rowing menawarkan sewa dan arahan untuk paddle-boards, kayaks, dan perahu dayung. Penyewaan kanu dan kayak juga boleh digunakan di Barton Creek, yang terletak di dalam taman.

4 Pick Pick Editor tentang Austin

Batty mengenai Austin

Salah satu perkara yang paling unik Austin perlu dilakukan adalah menikmati penerbangan malam kelawar bebas ekor Mexico yang telah menjadikannya Ann W. Richards Congress Avenue Bridge rumah mereka. Koloni kelawar bandar terbesar di dunia, sehingga satu setengah juta daripada makhluk perosak yang memakan ini dibawa ke langit pada waktu senja setiap malam dari bulan Mac hingga November. Hasilnya adalah paparan yang menakjubkan ketika mereka terbang dari bawah jambatan dan hingga ketinggian dua batu dalam formasi besar-besaran sehingga mereka dapat makan pada nyamuk, rama-rama, belalang, dan perosak terbang lainnya. Ia boleh mengambil masa sehingga 45 minit hanya untuk mamalia kabur untuk keluar dari rumah mereka, dan sebaik sahaja anak-anak (bayi) cukup tua, mereka menemani ibu mereka pada penerbangan petang. Terdapat banyak sudut pandangan dari mana anda boleh menikmati pemandangan, dengan kawasan sekitar jambatan yang paling popular. Lain-lain menikmati menonton dari bot di Lady Bird Lake atau dari Pusat Pengawasan Bat Statesman, yang terletak di hujung selatan jambatan. Bersempena dengan Bat Conservation International, pusat ini merupakan destinasi eko-pelancongan, berusaha meningkatkan kesedaran kelawar dan mendidik orang ramai tentang kepentingannya.

Lokasi: South Congress Avenue, dari West Cesar Chavez Street, Austin, Texas

5 Tarikan di Universiti Texas di Austin

Universiti Texas di Austin

Sebagai tambahan kepada kampus Sistem Universiti Texas pertama, University of Texas di Austin adalah rumah kepada beberapa tarikan pelancong. The Muzium Seni Jack S. Blanton mempunyai koleksi tetap 17,000 kepingan seni Eropah, Amerika, dan Amerika Latin. Muzium ini juga menjadi tuan rumah pameran sementara. Juga di kampus adalah Harry Ransom Centre, yang menempatkan koleksi tetap kesusasteraan jarang dan bahan bercetak dan juga mempunyai banyak pameran sementara dan koleksi yang dipamerkan. Antara potongan-potongan paling berharga muzium adalah Bible Gutenberg dari abad ke-15 dan Gambar Pertama, sebuah heliografi yang dibangunkan di atas plat pewter yang dicipta pada tahun 1827 oleh Joseph Nicéphore Niépce.

The Muzium Memorial Texas adalah sebahagian daripada Pusat Sains Asli di University of Texas dan mempunyai koleksi barangan yang mewakili sejarah semula jadi dan budaya Negeri Lone Star. Highlights termasuk memaparkan pelbagai dinosaur, fosil, permata, dan mineral, serta meteorit Wichita County yang terkenal, batu ruang besar yang dianggap sebagai batu ubat oleh Comanche Indians. Satu lagi tapak pelancongan yang mengagumkan di universiti adalah mercu tanda UT Tower, terkenal dengan penembakan tragis pada tahun 1966. Dengan ketinggian 307 kaki, menara ini menyediakan pemandangan 360 darjah yang indah di bandar Austin; lawatan adalah panduan diri dan termasuk maklumat tentang seni bina dan sejarah struktur.

6 Kolam renang Barton Springs

Kolam Barton Springs Lars Plougmann / foto diubah suai

Walaupun berenang di tasik Lady Bird adalah dilarang, berdekatan Barton Springs Pool di Taman Zilker adalah tempat kegemaran Austin untuk menyejukkan diri. Kolam renang musim bunga di sepanjang Barton Creek, ia meliputi kawasan seluas tiga ekar dan mempunyai suhu purata 70 darjah sepanjang tahun. Penduduk tempatan dan pelancong sama menikmati perimeter yang dibarisi pokok berumput dan air yang sempurna yang mencapai sehingga 18 kaki dalam. Kawasan ini juga dianggap sebagai habitat yang dilindungi untuk Barton Springs Salamander yang terancam, yang hanya terdapat dalam akuifer spesifik ini. Kerana keseimbangan antara rekreasi dan alam semula jadi, kolam renang ditutup untuk kebanyakan hari sekali seminggu untuk pembersihan khusus yang melindungi bahan hidupan liar berbahaya bahan kimia sambil menjaga perenang selamat. Kolam renang terbuka kepada bukan pemastautin dengan bayaran; jam berbeza-beza mengikut musim.

Lokasi: Taman Metropolitan Zilker, Austin, Texas

7 Muzium Sejarah Negeri Bullock Texas

Muzium Sejarah Negeri Bullock Texas

Muzium Sejarah Negeri Bullock Texas menceritakan kisah negara menerusi pelbagai pameran interaktif yang menarik, bersama dengan pameran audio dan filem. Teater IMAX muzium ini memperlihatkan filem-filem pelepasan baru dan popular. Pameran Kisah Tetap Texas kekal sebagai rumah kepada artifak dan memaparkan ciri-ciri yang menentukan peristiwa dalam sejarah negara, seperti badan terapung pada abad ke-17 La Belle, yang telah dikelirukan di mulut Sungai Mississippi. Pameran dan persembahan lain termasuk kejatuhan Alamo, budaya Tejano, dan sejarah industri minyak Texas. Muzium ini juga menjadi tuan rumah banyak acara khas sepanjang tahun, termasuk aktiviti kanak-kanak dan persembahan awam.

Alamat: 1800 Congress Ave, Austin, Texas

Laman rasmi: http://www.thestoryoftexas.com

8 Perpustakaan dan Muzium Lyndon Baines Johnson

Perpustakaan dan Muzium Lyndon Baines Johnson Robert Gray / foto diubahsuai

Salah satu tarikan yang paling banyak dikunjungi di Austin, Perpustakaan dan Muzium Lyndon Baines Johnson mempunyai lebih daripada 45 juta halaman dokumen dan kertas sejarah dari kerjaya Presiden LBJ yang panjang. Muzium ini, yang didedikasikan pada tahun 1971 dan diperbaharui pada tahun 2013, mengandungi pameran yang berkaitan dengan masa presiden di pejabat, serta isu penting hari ini, termasuk kebangkitan pergerakan hak sivil. Juga menarik adalah replika yang mengagumkan dari Pejabat Oval seperti yang berlaku semasa presiden Johnson, dan banyak pameran sementara yang berkaitan dengan sejarah Amerika dihoskan sepanjang tahun.

Alamat: 2313 Red River Street, Austin, Texas

Laman rasmi: http://www.lbjlibrary.org

9 Muzium Mexic-Arte

Muzium Mexic-Arte Seth Anderson / foto diubah suai

Mewakili salah satu pengaruh dan populasi budaya terbesar di bandar ini, Muzium Mexic-Arte mempamerkan seni dan budaya Latin dan Latin Amerika Latin tradisional dan kontemporari. Ditubuhkan pada tahun 1983, muzium ini mempunyai pameran yang berputar, banyak yang memaparkan kenyataan yang memancing mengenai isu semasa, seperti imigresen, kawalan sempadan, dan penerimaan budaya Mexico di Texas. Terdapat banyak pemasangan dan galeri tertumpu topik yang menyertakan karya seni atau patung seorang atau lebih artis, dan beberapa koleksi koleksi, lukisan, dan multimedia yang mewakili populasi dalam budaya. Muzium ini juga menganjurkan “keluarga hari” percuma beberapa kali setahun, apabila orang ramai boleh mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti yang membantu pengunjung mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang karya artis.

Alamat: 419 Congress Ave, Austin, Texas

Laman rasmi: http://www.mexic-artemuseum.org

10 Taman dan Muzium Arca Umlauf

Taman Patung Umlauf dan Muzium Phil Roeder / foto diubah suai

Didedikasikan kepada pemahaman dan apresiasi arca Amerika, Taman Arca Umlauf dan Muzium mempunyai beberapa karya oleh pengukir abad ke-20 Charles Umlauf. Terletak di Taman Metropolitan Zilker, arca luar dipamerkan di antara pokok, taman, dan kolam yang mengelilingi muzium. Di dalamnya, pelawat dapat melihat lebih banyak karya Umlauf sebagai tambahan kepada pameran tentang kehidupan artis dan paparan artifak dan mementos peribadi. Muzium ini juga menampilkan pameran sementara karya dan acara artis lain seperti konsert, bengkel, dan bahkan kelas yoga di kalangan patung di luar. Lawatan berpandu disediakan.

Alamat: 605 Robert E Lee Rd, Austin, Texas

Laman rasmi: http://www.umlaufsculpture.org

11 Gunung Bonnell

 

Pandangan Gunung Bonnell

Dari banyak perkara untuk dilakukan di luar di Austin, Gunung Bonnell adalah salah satu yang paling popular dengan pelancong kerana banyak foto-ops dan berdekatan dengan pusat bandar. Titik tertinggi di bandar ini, ia mencapai 775 kaki dan menyediakan pemandangan pusat bandar Austin dan Jambatan 360. Ia juga kelihatan di seberang Sungai Colorado dan merupakan tempat yang sempurna untuk mengambil gambar latar langit Austin. Walaupun dek dan paviliun penjaga berada di atas tangga 102, ia bukan pendakian yang curam atau berat. Haiwan peliharaan dialu-alukan di laluan dan di dek pemerhatian, dan ramai yang menikmati piknik sambil mengagumi pandangan.

Alamat: 3800 Mt. Bonnell Drive, Austin, Texas

Tempat tinggal di Austin untuk Sightseeing

Jika anda melawat Austin untuk menikmati persembahan muzik langsung yang terkenal atau untuk bersiar-siar umum, tempat terbaik untuk mendasarkan diri anda adalah pusat bandar yang betul. Bandar ini agak padat dan banyak tarikan utama berada berdekatan dengan satu sama lain. Berikut ialah senarai hotel yang sangat bernilai di lokasi yang mudah:

  • Hotel Mewah: Melihat ke atas Lady Bird Lake dan tidak jauh dari daerah hiburan, Four Seasons Hotel menawarkan alasan yang indah, kolam renang air masin, dan suite mewah. InterContinental Stephen F. Austin, yang terletak di antara 2nd Street District dan kapitol negeri, adalah salah satu hotel ikonik di bandar, dengan faedah Art Deco, bilik-bilik besar, dan kemudahan kecergasan terkini yang lengkap dengan kolam pusingan. The Austin Austin adalah berdekatan dengan pemandangan muzik seperti yang anda boleh dapatkan, dengan Austin City Limits betul-betul di sebelah, dan untuk sesuatu yang sedikit berbeza, Hotel Ella adalah sebuah rumah yang ditukar sejak tahun 1910, hanya sedikit di luar pusat bandar.
  • Hotel Julat-Pertengahan. Hotel-hotel mewah terletak di pusat bandar. Di bahagian atas kategori ini adalah Hyatt Regency, dengan lokasi utama di tepi sungai Colorado River dan hanya berjalan kaki singkat ke jambatan ke pusat bandar. Crowne Plaza, sebuah hotel yang besar dengan kolam renang luaran yang hebat, terletak lebih dari lima batu dari pusat bandar dan mudah diakses di persimpangan jalan raya utama dua, I35 dan 290. Pilihan hebat hanya tiga batu dari pusat bandar adalah Best Western Plus, yang telah diubah suai sepenuhnya pada tahun 2013.
  • Hotel Budget: Hanya beberapa langkah dari bangunan kapitol dan kira-kira lima minit berjalan kaki dari kawasan 6th Street, La Quinta Inn & Suites adalah pilihan bajet yang baik di pusat bandar. Jarak pendek di luar pusat bandar adalah Rodeway Inn & Suites dan Red Roof PLUS + yang baru diubah suai, kedua-duanya dengan kolam renang luaran.

Hari Perjalanan dari Austin

McKinney Falls State Park Britt Reints / foto diubah suai

Walaupun terdapat banyak yang dapat dilihat di tengah-tengah Austin, tidak ada kekurangan hal-hal yang menyenangkan untuk dilakukan dalam pemanduan yang mudah di ibukota Texas. Jika anda berada dalam mood untuk melompat sejarah, pastikan anda melawat Ladang Pioneer Jourdan-Bachman di pinggir kota, tarikan “sejarah hidup” yang menyelidiki sejarah Texas menerusi rekreasi sejarah bertema hidup pada tahun 1800-an. Satu lagi mesti dikunjungi ialah Taman Negeri McKinney Falls. Di sudut tenggara Austin, air terjun yang hebat ini menyediakan tempat yang sempurna untuk melarikan diri dari bandar dan meneroka beberapa pemandangan yang paling indah di Texas. Sekiranya anda sedang mencari pengalaman “bandar kecil-Texas”, bawa memandu ke Bastrop, sebuah bandar kecil yang indah di Colorado River yang membanjiri lebih daripada 125 bangunan yang disenaraikan di Daftar Negara Tempat Bersejarah, kebanyakannya di Main Street. Kawasan ini juga menawarkan banyak peluang rekreasi dengan banyak golf yang hebat; laluan mendaki dan basikal; dan Sungai Colorado untuk memancing, berperahu, dan sukan air.

Petua dan Lawatan: Bagaimana Membuat Sebahagian Besar Lawatan Anda ke Austin

  • Sightseeing by Segway: Cara yang menyeronokkan dan bermaklumat untuk melihat tarikan-tarikan teratas di sini adalah Tour Austin Historic Segway Tour, yang berhenti di mercu tanda bersejarah, seperti Bangunan Capitol, dan melawat laluan yang indah di sepanjang Lady Bird Lake. Lawatan berpandu dua jam itu termasuk arahan mengenai penggunaan dan keselamatan Segway dan panduan yang berpengetahuan, yang pasti akan berhenti untuk mendapatkan banyak foto dan memberi ulasan mengenai tapak terbaik di Austin.
  • Sightseeing by Coach: The Austin dan Texas Hill Country Tour Kecil-Kumpulan membolehkan pelancong untuk menerima perhatian peribadi dari panduan bermaklumat dalam sekumpulan 11 atau kurang. Bersantai dan nikmati pemandangan dari jurulatih mewah sambil menjelajah kawasan bandar dan sekitarnya, termasuk Universiti Texas dan landskap negara bukit Texas.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: