24

- Advertisement -

‘Cermin yang sangat besar itu hanya boleh dimuatkan dalam impian anda’-Kingdom Of Mimpi.

Kingdom Of Dreams a.k.a KOD adalah tempat yang terdiri daripada fantasi. Destinasi hebat ini adalah cara yang sempurna untuk memberikan sentuhan diraja kepada kehidupan anda. Bagaimana? Nah, datang dan berbelanja satu hari di Kerajaan Mimpi dan tahu semuanya sendiri. Sebagai destinasi hiburan dan destinasi hiburan pertama di India, ia adalah tempat yang ideal untuk keseronokan dan hiburan tanpa had.

Sepintas lalu

KOD adalah destinasi pelancongan yang unik yang mempamerkan sisi moden dan tradisional India dalam format yang menghiburkan. Dari drama muzikal, tarian jalanan, karnival, hingga pertunjukan mitos, tempat ini dikemas dengan aktiviti menarik dan unik. Terdapat tiga venue. Teater Showshaa dan Nautanki Mahal adalah untuk persembahan secara langsung. Tempat ketiga adalah Culture Gully yang mempamerkan kraftangan India, masakan yummilicious, dan banyak lagi. Yuran penyertaan Kingdom Of Dreams berbeza mengikut rancangan yang anda pilih.

Budaya Gully

Mulailah hari anda dengan melawat Culture Gully, tempat berhawa dingin mewah yang menawarkan hidangan masakan, pengalaman membeli-belah yang hebat, dan anda juga dapat merasakan intipati budaya India. Lawati keunggulan Kerala yang mengasyikkan, rasakan fenny yang ganjil dari Goa, dapatkan pemandangan istana Rajasthani kerajaan, atau nikmati keramaian desa Punjabi yang indah. Budaya Gully telah memeluk ciri-ciri India dengan cara anda dapat melihat kebudayaan India yang kaya dan tradisi. Ia juga merupakan tempat yang hebat untuk masakan gourmands kerana seseorang boleh merasai masakan asli dari pelbagai wilayah di India. Nikmati persembahan artis, penghibur jalanan, dan ahli silap mata sambil meraih makanan istimewa kegemaran anda di Culture Gully.

Nautanki Mahal

Selepas anda selesai mengalami Culture Gully, lawati Nautanki Mahal, gaya Bollywood Musical dan Teater. Ia menjadikan Cinema India hidup dengan drama panggung yang menakjubkan. Pengalaman itu sangat ajaib bahawa anda pasti akan menggeletar lebih banyak lagi. Sekiranya anda suka filem Hindi, maka tempat ini adalah mesti dikunjungi untuk semua pencinta Bollywood. Dengan peringkat hidraulik, teknologi terkini, dan sistem bunyi matriks, tonton rancangan Zangoora, yang merupakan tentang Putera Gipsi, untuk pengalaman canggih.

Teater Showshaa

Untuk merasakan perayaan di Gurgaon, lawati Theatre Showshaa. Walaupun lebih kecil daripada penampilan Nautanki Mahal, ia adalah unik dengan cara yang mempamerkan pertunjukan India mitos seperti Krishna Leela dan Ram Leela. Pertunjukan ini dirakamkan secara sempurna dan dipenuhi dengan budaya India yang murni untuk sekali dalam pengalaman seumur hidup. Dengan bantuan teknologi dan seni terkini, Teater Showshaa membawa pengalaman terbaik untuk anda.

Untuk perjalanan percuma ke Kingdom Of Dreams, berikut adalah beberapa maklumat:

Alamat: Great Indian Nautanki Pvt. Ltd. Auditorium Complex, Sektor 29, Gurgaon, Haryana – 122001.Stesen metro terdekat: Stesen Metro Iffco Chowk (KOD menyediakan perkhidmatan hantar-jemput percuma sehingga Stesen Metro Iffco Chowk setiap 15 minit).

Kemudahan tempat letak kereta: Ya

Masa Kerajaan Mimpi adalah seperti berikut:

12:30 petang – 12:00 pagi (hari biasa) (kecuali hari Isnin).

12:00 petang – 12:00 pagi (hujung minggu).

Jadi, jika anda sedang mencari masa yang menyeronokkan di Gurgaon, satu hari di Kerajaan Mimpi sepatutnya dalam perjalanan anda untuk hiburan tanpa had. KOD memberi anda begitu banyak di bawah satu bumbung yang pasti anda akan kembali ke tempat ini!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: