05.png

- Advertisement -

Lee Yvonne (lahir 1 Mac 1988, Selangor, Malaysia) adalah model Malaysia. Dia terkenal dengan gelarannya sebagai Miss World Malaysia 2012/2013 dan mewakili negaranya di Miss World 2012 di Ordos, Inner Mongolia, China PR.

Kehidupan peribadi

Yvonne memegang B.A. dalam Komunikasi Massa dari Kolej Universiti KDU

Kerjaya

Perkahwinan dan pemodelan

Dia mula memodelkan pada usia 20 tahun dan sejak itu telah muncul dalam majalah seperti Tujuh Belas Majalah, WANITA, Cleo, Cosmopolitan, MYC !, Sisters, Dunianya, Media Selebriti, FACES, Clive dan Esquire. Dia juga muncul di sampul Asia Bar Culture, majalah KL Lifestyle, majalah Ezy Trader dan juga majalah Hypertune. Yvonne membintangi video muzik tempatan dan memenangi gelaran Miss Veet 2008. Acara ini telah diterangkan oleh penganjur sebagai peserta yang menggalakkan untuk mempunyai “keyakinan untuk memaparkan kaki licin mereka.”

Pada usia 21 tahun, Yvonne dinobatkan sebagai Miss Tourism Malaysia Metropolitan 2009. Yvonne menceburkan diri sepenuh masa untuk menjadi emceeing pada akhir tahun 2011 dan dia telah menganjurkan acara untuk BMW, Petronas, Motorola, Kodak, Pandora, Proton, Genting, KPMG , Hyundai dan Republik Pisang.

Pada tahun 2012, beliau memenangi gelaran Miss World Malaysia menewaskan enam belas wanita lain di seluruh negara. Yvonne mewakili Malaysia di Miss World 2012 di Ordos, Inner Mongolia, China PR pada 18 Ogos 2012, tetapi gagal meletakkan di kalangan enam belas peserta semifinalis.

Kerjaya televisyen

Yvonne mengambil bahagian dalam program realiti hosting yang dipanggil Projek 3R dan memenangi dua lagi peserta untuk menjadi tuan rumah 3R di TV3. Pada tahun 2016, Lee bersaing dalam musim kelima The Amazing Race Asia dengan Chloe Chen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: