04.jpg

- Advertisement -

Marina Suwendy adalah model antarabangsa Malaysia, tuan rumah TV, acara MC dan wartawan.

Kehidupan awal

Suwendy menghadiri Sekolah Antarabangsa Garden (Kuala Lumpur, Malaysia) dan kemudian berpindah ke United Kingdom untuk menyelesaikan pendidikannya. Beliau memegang Ijazah Undang-undang. Apabila dia kembali, dia memulakan kerjayanya dalam pemodelan dan industri TV.

Kerjaya

Hiburan

Suwendy dianugerahkan gelaran Miss Beautiful Skin 2006 oleh Shiseido Cosmetics (Malaysia) dan Alex Eu (Giorgio Armani membentuk artis)]. Beliau telah direkrut sebagai duta jenama untuk Estimis tambahan penjagaan kulit Swiss. Pada 173 cm, Marina Suwendy telah melanggar tradisi dengan menubuhkan dirinya bukan hanya sebagai model cetak, tetapi juga catwalk. Dikabarkan dilatih oleh perunding model terkemuka Simone Teh.

Dia juga pernah terlibat dalam penghakiman Siri Reality TV – Apa yang Wanita Ingin (siri TV), yang disiarkan di 8tv. Dan salah satu model kekal untuk pertunjukan permainan popular NTV7 – Deal atau Tiada Deal Deal atau Tiada Deal. Marina Suwendy juga merupakan tuan rumah TV yang diiktiraf, yang meliputi acara fesyen.

Kewartawanan

Beliau adalah seorang wartawan untuk ‘Power Lunch’ The Star Newspaper (Malaysia), New Straits Times (Malaysia), Teenage Magazine (Singapura), Majalah Travel 3Sixty (Malaysia) dan lain-lain.

Marina Suwendy kini berpangkalan di New York City, Amerika Syarikat, berlatih di Stella Adler Studio of Acting dan diuruskan oleh Ford Model berprestij New York.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: