10 Tarikan Pelancong Terunggul di Connecticut

24.jpg

Connecticut adalah yang paling selatan dari enam Negeri New England dan salah satu dari tiga belas Colony asli. Belanda adalah orang Eropah pertama yang menetap, dekat Hartford hari ini, diikuti oleh orang Inggeris dari Plymouth, koloni Massachusetts, yang bersemangat untuk menubuhkan kedudukan perdagangan untuk memerang memerang yang lumayan. Pelabuhan empat hulu New Haven tidak lama lagi menjadikannya salah satu pelabuhan paling aktif di timur laut, memberikan akses kepada pasaran yang membantu industri perkilangannya berkembang. New Haven menjadi pusat pendidikan awal dengan penubuhan Yale University. Tarikan untuk pelancong hari ini mengingati pengaruh awal ini, serta sumbangan dari Orang Asli Amerika, yang budayanya masih aktif di Connecticut. Dari sebuah desa Pequot asli abad ke-16 yang telah dicipta semula dan kapal penangkapan ikan paus yang terakhir yang masih hidup kepada model kerja ubi kapas Eli Whitney dan sebuah akuarium utama, anda akan mendapati banyak perkara yang perlu dilakukan di Connecticut.

1 Mystic Seaport

Mystic Seaport ReefTECK / foto diubah suai

Mystic Seaport mencipta sebuah desa pelabuhan bersejarah sebagai sebahagian daripada muzium maritim yang paling menonjol di Amerika Syarikat. Sebahagian besar muzium adalah koleksi kraf terapungnya yang luar biasa, termasuk kapal penangkapan ikan paus kayu yang terakhir di dunia, Charles W. Morgan (1841). Kapal-kapal bersejarah lain yang ditonjolkan ialah Joseph Conrad, ahli botani L.A. Dunton, dan pelbagai kapal stim. Bangunan-bangunan di atas tanah seluas 19 ekar ini bukan sahaja rumah-rumah dan kedai-kedai di sebuah kampung kecil tetapi juga para pembuat kapal, pembina kapal, dan lain-lain yang menyediakan kapal-kapal. Beberapa muzium mempunyai tokoh angka kapal, seni laut, sejarah penghantaran, dan model kapal.

Alamat: 75 Greenmanville Ave, Mystic, Connecticut

Laman rasmi: http://www.mysticseaport.org

Penginapan: Tempat tinggal berhampiran Pelabuhan Mystic

2 Muzium Sejarah Alam Yale Peabody

Yale Peabody Museum of Natural History StrangeInterlude / photo modified

Muzium Sejarah Yale Peabody merupakan salah satu acara utama bagi pelawat ke Universiti Yale. Koleksinya yang komprehensif mempunyai pelbagai topik, dari dinosaur dan burung New England ke zaman kuno Yunani dan Rom dan seni orang asli. Ekspo budaya Amerika Asli adalah luar biasa, yang menampilkan barangan dan kesenian setiap hari, dari Blackfoot, Apache, Sioux, Cheyenne, Crow, Navaho, Zuni, Pima, Hopi, dan tradisi lain, serta koleksi lukisan kulit asli. Kanak-kanak tidak akan mahu melepaskan mumia Mesir di kawasan pameran atmosferanya.

Alamat: 170 Whitney Avenue, New Haven, Connecticut

Laman rasmi: http://peabody.yale.edu/

Penginapan: Tempat tinggal di New Haven

  • Baca Lagi:
  • 10 Tarikan Pelancong Tertinggi di New Haven

3 Akuarium & Institut Mistik untuk Eksplorasi

Mystic Aquarium & Institution For Exploration bunnygoth / foto diubah suai

Di Mystic Aquarium, anda boleh menemui haiwan laut dan pengalaman Birds the Outback, sebuah pameran interaktif. Jangkau dan sentuh sinar, pergi ke hidung dengan penguin, dan dekat dengan paus beluga dan haiwan lain yang popular, seperti Singa Steller, penguin Afrika, dan skinks yang terang-terangan. Tarikan-tarikan lain termasuk Teater XD Motion Deep Sea 3D dan pameran berdasarkan ekspedisi Dr. Robert Ballard.

Alamat: 55 Coogan Blvd, Mystic, Connecticut

Laman rasmi: http://www.mysticaquarium.org

4 Taman Negeri Gillette Castle

Taman Negeri Gillette Castle

Terletak di ladang 184 ekar di East Haddam, Istana Gillette yang unik adalah rumah 1919 William Hooker Gillette, yang dikenali sebagai pelakon yang memainkan Sherlock Holmes asal. Rumah ini mempunyai kemunculan kubu zaman pertengahan dari luar, dan pedalaman mempunyai karya kayu tangan dan ciri unik yang direka oleh Gillette sendiri, termasuk kait pintu kayu dan suis lampu. Laluan berjalan yang dirancangnya melalui ladang adalah sama seperti biasa, dengan batang kayu dan jambatan melengkung.

Pada musim bunga, musim panas, dan musim gugur, anda boleh menyeberangi Sungai Connecticut dari Chester di feri Hadlyme, dengan pemandangan indah ketika anda mendekati istana.

Alamat: 67 River Road, East Haddam, Connecticut

Laman rasmi: http://www.ctrivervalley.com/4-Connecticut-CT-in-of/Major-attractions-in-CT/gillette_castle_state_park/

Penginapan: Tempat penginapan berhampiran Gillette Castle State Park

5 Muzium & Pusat Penyelidikan Mashantucket Pequot

Muzium & Pusat Penyelidikan Mashantucket Pequot

Muzium & Pusat Penyelidikan Mashantucket Pequot adalah kompleks bersifat tribal yang memperlihatkan pameran di Amerika asli dan sejarah semulajadi New England selatan. Pameran dalaman menampilkan diorama, panel teks, program komputer interaktif, dan satu siri filem yang menyerlahkan evolusi kehidupan Mashantucket Pequot. Pengunjung akan menemui kampung Pequot pesisir abad ke-16, sebuah gua glasier dari 18,000 tahun yang lalu, serta kehidupan pada tempahan dari 1675 hingga 1970-an.

Alamat: 110 Pequot Trail, Mashantucket, Connecticut

Laman rasmi: http://www.pequotmuseum.org/default.aspx

Penginapan: Tempat tinggal di Mashantucket

6 Lake Compounce: Taman Tema Keluarga

Tasik Memetik: Taman Tema Keluarga Jeff.Kelly / foto diubahsuai

Taman tema Memancing Tasik di Bristol difikirkan sebagai taman hiburan operasi tertua di Amerika Syarikat dan merupakan rumah kepada roller coaster kayu 1927 dan karatel 1911. Pelancongan keluarga musim panas yang popular ini menampilkan pelbagai jenis tunggangan dan permainan.Taman air terbesar di Connecticut, Crocodile Cove, mempunyai kolam gelombang, slaid air, dan bahagian yang direka khusus untuk kanak-kanak yang lebih muda. Terdapat juga kiddie rides, termasuk mini coaster, bagi mereka yang tidak cukup besar untuk tunggangan keseronokan.

Alamat: 186 Enterprise Drive, Bristol, Connecticut

Laman rasmi: https://www.lakecompounce.com/

Penginapan: Tempat tinggal di Bristol

7 Muzium Udara New England

Cliff1066 (TM) / foto diubahsuai oleh New England Air Museum

Muzium Udara New England di Windsor Locks tersebar di seluruh dua hanggar besar, dengan lebih daripada 70 pesawat. Pemaparan adalah helikopter, pesawat amfibia, jet, pesawat WWII, dan lain-lain. Ia bukan semua kapal terbang sahaja untuk melihat, walaupun. Pameran interaktif termasuk demonstrasi sains dan simulator penerbangan.

Alamat: 36 Perimeter Road, Lapangan Terbang Antarabangsa Bradley, Windsor Locks, Connecticut

Laman rasmi: http://www.neam.org/

Penginapan: Tempat tinggal di Hartford

  • Baca Lagi:
  • 11 Tarikan Pelancong Tertinggi di Hartford

8 Tapak Bersejarah Kebangsaan Weir Farm

Tapak Sejarah Nasional Weir Farm CarbonNYC / foto diubahsuai

Retret negara yang indah ini di Wilton adalah rumah musim panas artis J. Alden Weir selama 40 tahun. Laman ini termasuk studio, rumah, dan bangunan lain serta pusat pelawat. Pelawat dapat melihat beberapa karya asalnya, dan mengembara Trail Lukisan untuk melihat pemandangan yang sangat inspiratif di banyak lukisannya. Juga unik adalah bison dicat yang tersebar di sekitar kawasan, yang menampilkan pemandangan dari Ladang Weir.

Alamat: 735 Nod Hill Road, Wilton, Connecticut

Laman rasmi: http://www.nps.gov/wefa/index.htm

Penginapan: Tempat penginapan berhampiran Wilton

9 Muzium Seni Kontemporari Aldrich

Muzium Seni Kontemporari Aldrich Mike_Shake / foto diubah suai

Muzium Seni Kontemporari Aldrich menampilkan perubahan pameran seni kontemporari yang memancing dan tidak mengumpul seni atau menyimpan koleksi tetap. Ia mempamerkan kerja-kerja berdasarkan perubahan tema dan didedikasikan untuk mempromosikan karya seniman inovatif yang menggalakkan penonton berfikir secara kreatif. Juga atas alasannya adalah sebuah taman arca luaran dua ekar.

Alamat: 258 Main Street, Ridgefield, Connecticut

Laman rasmi: http://aldrichart.org/

Penginapan: Tempat tinggal di Ridgefield

10 Roseland Cottage

Roseland Cottage

Terletak di Woodstock, rumah musim panas bergaya Gothic-Revival ini dirujuk sebagai Henry C. Bowen House, Roseland Cottage, atau The Pink House. Ia adalah Landmark Negara Bersejarah. Di dalamnya, penampilan masih banyak seperti pada abad ke-19, ketika ia sering digunakan untuk menghibur para tetamu, termasuk presiden AS. Dengan alasannya adalah taman-taman, sebuah rumah ais, sebuah kandang dengan lorong bowling dalaman, dan sebuah rumah taman.

Alamat: 556 Route 169, Woodstock, Connecticut

Laman rasmi: http://www.historicnewengland.org/historic-properties/homes/roseland-cottage

Penginapan: Tempat tinggal di Woodstock

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: