9 Tarikan Pelancong Tertinggi di Norfolk, Virginia

27

- Advertisement -

Terletak di tepi Teluk Chesapeake dan sebahagian daripada kawasan metropolitan Hampton Roads, Norfolk adalah bandar bersejarah yang mempunyai sambungan lama ke lautan dan dikenali khusus untuk Naval Station Norfolk, pangkalan tentera laut terbesar di dunia. Di kawasan pusat bandar yang meriah, pelawat boleh mengalami beberapa sejarah secara langsung dengan melawat Nauticus dan melawat Battleship Wisconsin, berhenti dari Muzium Naval Hampton Roads, mengambil Naval Base Cruise, atau melompat di atas kapal yang tinggi untuk belayar yang cepat. Bagi mereka yang ingin menikmati di luar rumah, Taman Botani Norfolk adalah daya tarik mutlak yang mutlak, dan Zoo Virginia adalah perkhemahan keluarga yang sangat baik. Di samping itu, pencinta seni akan mendapati Muzium Seni Chrysler adalah merawat, dengan beberapa koleksi yang luar biasa, termasuk koleksi kaca yang menarik. Untuk pelawat yang tinggal di Pantai Virginia yang dekat, perjalanan sehari ke Norfolk adalah bernilai perjalanan yang singkat.

Lihat juga: Tempat tinggal di Norfolk

1 Taman Botani Norfolk

Norfolk Botanical Garden | Hak Cipta Foto: Lana Law

The Norfolk Botanical Garden adalah tempat percutian alam semula jadi yang indah hanya beberapa minit dari pusat bandar, bersebelahan lapangan terbang. Ini tempat yang indah untuk bersiar-siar di hutan, mengagumi taman yang berwarna-warni, atau membawa anak-anak pada hari musim panas yang panas untuk bermain-main di pad percikan. 52 taman tema, di 175 ekar, mempunyai pelbagai tumbuhan yang memberikan pengalaman yang unik sepanjang tahun.

Taman ini dimulakan pada akhir 1930-an dan bermula dengan penanaman ribuan azaleas dan rhododendron, serta pokok-pokok dan pokok renek lain. Walaupun ia berkembang selama bertahun-tahun, pengunjung yang melihat hari ini adalah taman yang matang, yang cenderung dipelihara oleh kakitangan dan sejumlah besar sukarelawan.

Harta yang unik ini dikelilingi oleh air di tiga sisi, dengan terusan berjalan melalui pedalaman. Akibatnya, lawatan bot, serta lawatan trem, ditawarkan pada musim bunga dan musim panas dan menyediakan pilihan santai untuk menerokai lapangan. Acara bermusim diadakan sepanjang tahun dan sangat popular, terutamanya tahunan Taman Dominasi Cahaya, bermula pada akhir bulan November dan berlari sehingga Tahun Baru. Semak kalendar Taman Botani untuk acara yang akan datang.

Alamat: 6700 Azalea Garden Road, Norfolk

Laman rasmi: http://norfolkbotanicalgarden.org/

2 Pick Art Museum Chrysler Editor

Muzium Seni Chrysler | Hak Cipta Foto: Lana Law

Muzium Seni Chrysler adalah permata yang jarang ditemui, dengan koleksi seni dan barang-barang kuno yang kecil tetapi inspiratif, semuanya dibina di sebuah bangunan yang indah, yang baru saja diubahsuai pada tahun 2014. Muzium percuma ini mempunyai salah satu koleksi kaca utama di negara ini. Malah pelawat yang tidak berminat dengan seni tidak dapat membantu tetapi tertarik dengan kecantikan dan kreativiti yang terdapat dalam koleksi ini. Di samping itu, muzium ini mempunyai lukisan dan arca Eropah dan Amerika, seni moden, seni kontemporari, fotografi, seni hiasan, dan seni kuno. Dari Henri Matisse ke Andy Warhol, koleksi tetap muzium itu menawarkan sedikit segalanya, dan pameran sementara memastikan lawatan kembali adalah teratur.

Seterusnya ke muzium utama ialah Studio Glass Muzium Chrysler, di mana artis datang bekerja di kraf mereka, dan para tetamu dapat melihat demonstrasi dalam kaca bertiup. Kelas dan bengkel juga disediakan.

Alamat: One Memorial Place, Norfolk

Laman rasmi: http://www.chrysler.org/

3 Battleship Wisconsin dan Pusat Maritim Nauticus

Battleship Wisconsin dan Pusat Maritim Nauticus | Hak Cipta Foto: Lana Law

Terletak dengan selesa di tepi air di pusat bandar Norfolk adalah kapal perang WWII, Wisconsin, yang dikendalikan oleh Nauticus. Walaupun kapal itu mengagumkan di banyak bidang, ia adalah salah satu kapal perang terbesar yang pernah dibina oleh Angkatan Laut A.S., dan ia adalah kehadiran yang mengagumkan di tepi laut Norfolk. Dilancarkan pada Disember 1943, ia juga merupakan salah satu kapal perang terakhir yang pernah dibina oleh Angkatan Laut U.S. Wisconsin aktif dalam Perang Dunia II, Perang Korea dan Operasi Desert Desert pada tahun 1991, dan juga berkhidmat sebagai kapal latihan di antara tugas aktif.

Pengunjung pertama kali berjalan melalui bangunan Nauticus, dengan siri paparan yang luas dan terperinci yang berkaitan dengan sejarah dan tata letak kapal, sebelum berjalan keluar ke geladak. Sekali di atas kapal, ada kemungkinan untuk berjalan dari satu ujung ke tempat yang lain, naik tangga ke beberapa tingkat atas, dan menerokai bahagian-bahagian besar Wisconsin pada lawatan sendiri.

Alamat: 1 Waterside Drive, Norfolk

Laman rasmi: http://www.nauticus.org/

4 Memorial MacArthur

Memorial MacArthur | Hak Cipta Foto: Lana Law

Kehormat Memorial MacArthur Douglas MacArthur, seorang jeneral AS dan Ketua Staf Tentera Amerika Syarikat, serta orang Amerika yang berkhidmat dalam Perang Saudara, Perang Amerika Sepanyol, Perang Dunia I, Perang Dunia II, Pendudukan Jepun dan Perang Korea. Memorial terletak di gedung pengukuhan lama yang besar, tetapi kompleksnya terdiri daripada bangunan peringatan dan pusat pelawat yang besar yang terletak bersebelahan. Pelawat masuk melalui bangunan ini, dengan kedai hadiah dan beberapa pameran, termasuk kereta kakitangan MacArthur, dan kemudian berjalan melalui halaman ke gedung pengadilan. Bangunan peringatan mengandungi makam-makam Jeneral dan Puan MacArthur, di tengah-tengah bangunan di bawah kubah besar. Galeri di peringkat utama dan di atas disusun mengikut tahun dan kehidupan MacArthur dan peristiwa kronik dalam tempoh masa.

Alamat: 198 Bank Street, Norfolk

Laman rasmi: http://www.macarthurmemorial.org/

5 The Zoo Virginia

The Zoo Virginia

Dengan semua binatang nama besar, Zoo Virginia adalah kegemaran yang pasti dengan penduduk tempatan dan pelancong. Gajah, zirafah, singa, harimau, badak, orangutan, kangaroo, dan semua jenis hidupan liar lain boleh didapati di sini dalam jarak jauh, kandang besar. Sesetengah haiwan dapat dilihat dari papan atas yang dinaikkan yang membolehkan pemandangan burung atau pertemuan yang hampir bersemuka dengan jerapah. Melayari zoo itu boleh menjadi lawatan panas pada waktu petang musim panas, jadi pengunjung mungkin mahu tiba pada waktu pagi. Terdapat restoran gaya kafetia di lokasi.

Alamat: 3500 Granby Street, Norfolk

Laman rasmi: http://virginiazoo.org/

6 Victory Rover Naval Base Cruises

Victory Rover Naval Base Cruises | Hak Cipta Foto: Lana Law

Di tepi air di pusat bandar di Nauticus, Victory Rover Naval Base Cruises adalah cara yang baik untuk menerokai kawasan tersebut dengan laut. Pelancongan tur ini diriwayatkan melewati Battleship Wisconsin, pusat bandar Norfolk, limbungan kapal, Hospital Naval Portsmouth, Stesen Pengawal Pantai Portsmouth, dan Stesen Angkatan Laut Norfolk, dan pelbagai pemandangan lain di sepanjang jalan. Stesen Angkatan Laut Norfolk adalah yang terbesar seumpamanya di dunia, dan ini adalah peluang yang jarang berlaku untuk melihat laman web ini.

Kapal selam 150-penumpang mempunyai tingkat atas terbuka dan kabin tertutup dengan penghawa dingin. Makanan boleh dijual di bar snek. Pelayaran beroperasi secara berkala dari Mac hingga November, dengan pelayaran terhad pada bulan Disember.

Alamat: Nauticus, 1 Waterside Drive, Norfolk

Laman rasmi: http://www.navalbasecruises.com/

7 American Rover

American Rover | Hak Cipta Foto: Lana Law

Docked di pusat bandar Norfolk, tidak jauh dari Nauticus, adalah kapal yang tinggi, American Rover. Skuad tiga berturap ini menawarkan pelayaran belayar di Sungai Elizabeth dan Hampton Roads Harbour, dengan pemandangan bandar dan persekitaran yang hebat. Pelayaran bercerita ini berlangsung sejam setengah hingga dua jam dan berlari dari April hingga Oktober. Para tetamu boleh membantu dengan belayar jika mereka ingin pengalaman sedikit pengalaman, atau hanya menikmati perjalanan. Makanan ringan dan minuman dijual di atas kapal, tetapi tetamu juga dialu-alukan untuk membawa makanan mereka sendiri dengan mereka jika mereka memilih. Pelayaran boleh ditempah 30 hari lebih awal, tetapi sering kali mungkin untuk mendapatkan tiket pada saat-saat akhir. Pelayaran petang dan matahari boleh didapati, dan kadang-kadang pelayaran istimewa dijadualkan, termasuk pelayaran malam.

Alamat: 333 Waterside Drive, Norfolk

Laman rasmi: http://www.americanrover.com/

8 Muzium Tentera Laut Hampton Roads

Muzium Jalan Raya Hampton Roads Boris Dzhingarov / foto diubah suai

Muzium Naval Hampton Roads berada di bangunan Nauticus, walaupun dikendalikan secara berasingan, dan boleh dikunjungi semasa anda berjalan melalui bangunan utama untuk menaiki Wisconsin Battleship. Ini adalah muzium percuma dan berhati-hati. Fokus muzium ini adalah sejarah Tentera Laut A.S. di Virginia dan kawasan setempat, dari Perang Saudara melalui Perang Dingin. Muse ini kecil, tetapi pameran dilakukan dengan baik, dengan kapal model, pakaian seragam dan pakaian lain, sebuah contoh lombong yang digunakan untuk bot Jerman U, dan semua jenis maklumat sejarah.

Alamat: Lantai 2 Nauticus, 1 Waterside Drive, Norfolk

Laman rasmi: http://www.history.navy.mil/museums/hrnm/index.html

9 Muzium & Taman Hermitage

Untuk melarikan diri dari bandar, Muzium Hermitage menawarkan tempat percutian yang bagus, dengan ruang hijau yang terbuka, kawasan sejuk untuk bersiar-siar di sepanjang pantai, sebuah rumah untuk dijelajahi, dan menampilkan seni yang unik untuk dikagumi. Rumah 1895 Seni dan Kraf di tepi pantai ini dibina oleh William dan Florence Sloane sebagai kediaman musim panas. Rumah itu akhirnya menjadi kediaman utama Sloane dan menjalani beberapa penambahan selama bertahun-tahun. Rumah ini sekarang mempunyai 42 bilik dan masih tidak berubah sejak tahun 1936. Hari ini, muzium mempamerkan bukan sahaja perabot lama tetapi karya seni, baik di dalam dan di luar.

Alamat: 7637 North Shore Road, Norfolk

Laman rasmi: http://www.thehermitagemuseum.org/

Di mana untuk tinggal di Norfolk untuk Sightseeing

Kami mengesyorkan hotel-hotel mudah ini di Norfolk, berhampiran tapak-tapak teratas di bandar dan pantai:

  • Hilton Norfolk the Main: hiasan bergaya tinggi, hiasan yang bergaya, taman bumbung dan lounge, kolam renang dalaman yang indah, pusat kecergasan 24-jam.
  • Residence Inn Norfolk Downtown: hotel bertaraf 3 bintang, lokasi yang selesa, perkhidmatan hebat, hiasan moden.
  • Best Western Plus Holiday Sands Inn & Suites: hotel tepi pantai yang berpatutan, kolam renang luaran, suite dengan dapur, kakitangan yang membantu.
  • The Bay Inn: hotel bajet, berjalan kaki ke pantai, pemilik yang ramah, bilik yang bersih.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: