GALERI: Toyota Supra A90 2019 untuk pasaran M’sia

13

- Advertisement -

Terlalu banyak perkara yang boleh diperkatakan tentang Toyota Supra A90 2019 ini, yang dilancarkan untuk pasaran tempatan pada September lalu. Sejarahnya pun panjang. Kalau diringkaskan mungkin lebih mudah begini; 17 tahun lalu Supra diberhentikan pengeluarannya atas sebab kos operasi/pengeluaran syarikat.

Dan di dalam penampilan terbaru ini, Toyota bekerjasama dengan BMW untuk menghasilkannya. Ia diasaskan menggunakan model raodster BMW Z4 generasi terkini, dan dikeluarkan oleh kilang yang sama di Austria. Jadi, adakah antara kedua-dua model berkenaan sangat mirip dengan prestasi yang identikal atau sebaliknya?

Tentulah soalan ini tidak akan dijawab panjang lebar di sini. Mengapa? Jika anda ingin tahun lebih lanjut tentang Toyota Supra A90 2019 ini, serta pengalaman kami memandu uji kereta sport terbaru jenama Jepun berkenaan, luangkan masa untuk membaca laporan pandu uji yang pernah kami sediakan sebaik saja pelancarannya dahulu.

Segala cerita tentang latar belakang projek ini, pengalaman pemanduannya, aspek prestasi dan sebagainya telah disentuh dengan agak menyeluruh. Cuma kali ini, apa yang ingin bawakan kepada anda ialah galeri penuh yang lebih terperinci tentang Supra A90 ini. Mungkin ramai yang belum pernah mendekati model ini untuk membelek dari dekat. Maka, galeri ini akan memberi gambaran sehampir mungkin terhadap penawaran yang ada pada model terbabit. Silakan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: