18 Tarikan Pelancong Terunggul di Boston dan Cambridge

0

42

- Advertisement -

Mungkin tidak ada bandar lain di Amerika memegang banyak sejarah era penjajahan dan Perang Revolusi seperti Boston. Tidak menghairankan bahawa tapak utamanya telah menjadi jejak ziarah bagi rakyat Amerika dan untuk orang lain yang berharap dapat merasakan sejarah itu. Tetapi lebih daripada itu, yang Trail Kebebasan adalah pengenalan yang baik untuk bandar hari ini, menghubungkan atau menghampiri beberapa tarikan pelancong yang paling disukai. Boston mudah dinaungi dengan berjalan kaki, kerana pemandangan utamanya agak dekat, dan sistem kereta bawah tanah pertama di Amerika, T, menghubungkan kawasan pentingnya.

Di seberang Sungai Charles, kawasan rekreasi musim panas yang berair di pantai Boston yang dikhaskan sebagai taman Esplanade, adalah Cambridge. Walaupun sebuah bandar yang berasingan dan bebas, untuk tujuan pelancongan, Cambridge adalah sebahagian daripada Boston dan dihubungkan dengan sistem transit yang sama. Di sini, anda akan menemui dua universiti yang paling berprestij dan penting di Amerika, Harvard dan juga Institut Teknologi Massachusetts (MIT). Ini dan banyak universiti dan kolej lain di kawasan ini membantu menjadikan Boston tempat yang muda dan bersemangat untuk menjadi, dengan pemandangan budaya yang meriah. Dengan semua muzik, teater, dan pilihan hiburan, serta banyak restoran, anda tidak akan kehilangan banyak perkara untuk dilakukan di Boston pada waktu malam.

Lihat juga: Tempat tinggal di Boston

1 Trail Kebebasan

Trail Kebebasan

Freedom Trail tiga batu membawa anda lalu – dan ke – 16 dari monumen dan tapak bersejarah utama di bandar ini. Ia mudah diikuti, dengan garis batu bata merah di kaki lima dan dengan jejak kaki di lintasan jalan. Mulakan dengan mengambil brosur pada tarikan di Pusat Pelawat di Boston Common sebelum menuju ke Rumah Negeri. Laluan ini akan membawa anda ke Old Granary Burying Ground (di mana Paul Revere, Samuel Adams, dan John Hancock dikebumikan), King’s Chapel Burying Ground (Perkuburan tertua di Boston dengan kubur Gabenor John Winthrop dan dua orang Mayflower penumpang), Old South Meeting House (di mana ucapan berdering patriot melahirkan Parti Teh Boston), dan Rumah Negeri Lama. Ini adalah bangunan awam tertua Boston dan tapak Pembunuhan Boston. Laluan terus menerus melalui North End Boston, lalu Paul Revere House dan Gereja Utara Lama, dan berakhir di jambatan masuk Charlestown dengan 54-senjata frigat USS Perlembagaan dan granit 220 kaki Monumen Bunker Hill.

Laman rasmi: http://www.thefreedomtrail.org

2 Faneuil Hall

Faneuil Hall

Dikenali sebagai “buaian kebebasan,” Faneuil Hall dibina pada tahun 1740-42 oleh pedagang Huguenot, Peter Faneuil sebagai balai pasar dan dibentangkan ke bandar dengan syarat ia sentiasa terbuka kepada orang ramai. Lantai dasar masih diduduki oleh gerai-gerai pasar; di tingkat atas adalah dewan dewan, yang pada abad ke-18 dan ke-19 adalah tempat pertemuan para revolusioner dan kemudiannya, pemecatan. Di tingkat keempatnya ialah Muzium Artileri Kuno dan Megah, dengan senjata, seragam, dan lukisan pertempuran yang penting.

Yang bersebelahan Faneuil Hall Marketplace termasuk tiga dewan panjang (Pasar Quincy, Pasar Utara, dan Pasar Selatan), yang bermula dari awal abad ke-19, kini diduduki oleh pelbagai jenis kedai, restoran, dan pameran yang meriah. Dalam cuaca yang baik, anda akan menemui penghibur jalan dan penumpang yang memakai pertunjukan di alun-alun di sekitar pasar, dan bersama dengan gerai makanan yang banyak, ada juga kedai yang menjual barang kemas, pakaian, hadiah, dan cenderahati. Di sini anda akan menemui Durgin-Park, salah satu tempat bersejarah yang boleh dimakan di Boston.

Alamat: Faneuil Hall Square, Boston, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.faneuilhallmarketplace.com

3 Fenway Park

Fenway Park | Foto Hak Cipta: © Stillman D. Rogers Photography

Dikenali sebagai “Ballpark Paling Terpuji di Amerika”, Fenway Park adalah salah satu kompleks sukan yang paling menarik di negara ini, dan walaupun anda bukan peminat sukan, lawatan itu menyeronokkan dan menarik. The rumah Boston Red Sox kelihatan seperti yang sama apabila ia dibuka pada 20 April 1912. Salah satu ciri yang paling dikenali ialah Green Monster, dinding hijau 37 kaki di medan kiri, dan taman masih mengekalkan beberapa sisa “masa lama “besbol seperti papan skor yang dikendalikan tangan. Ia juga mempunyai kapasiti tempat duduk terendah di Major Leagues yang hanya memegang 33,871 penonton (satu fakta yang menjadikan tiket sangat sukar).

Alamat: 4 Yawkey Way, Boston, Massachusetts

4 Bot Swan Taman Awam dan Taman Awam

Bot Swan Taman Awam dan Taman Awam

Di tengah-tengah bandaraya Boston Common, taman tertua Amerika dan permulaan Trail Kebebasan. Dalam ruang hijau yang besar ini, yang banyak digunakan oleh penduduk setempat sepanjang tahun, terdapat pelbagai monumen dan Pusat Burying Tengah pada tahun 1756. Anda boleh menyewa kasut untuk digunakan pada Frog Pond dari November hingga pertengahan bulan Mac, menikmati bunga musim bunga dan warna-warna dedaunan jatuh yang mencerminkan permukaannya, dan pada musim panas, tonton anak-anak muda di kolam renang.

Berada di sebelah barat Charles Street, adalah Taman Awam 24 hektar, taman botani tertua di Amerika, serta monumen-monumen gaya Victoria dan patung-patung, termasuk patung ekuestrian George Washington dan bronzes moden yang terkenal dari keluarga itik yang diabadikan dalam buku kanak-kanak Robert McCloskey Buat jalan untuk anak itik. Salah satu pengalaman yang paling ikonik Boston untuk semua peringkat umur adalah menunggang di sekitar tasik di pusat taman di tempat yang terkenal Bot perahu, yang pertama dilancarkan pada tahun 1870-an.

Alamat: Public Garden, Boston, Massachusetts

Laman rasmi: http://swanboats.com

5 Beacon Hill

Beacon Hill

Salah satu kawasan kejiranan Boston yang paling indah dan tepat di tengah-tengah bandar, sebelah selatan Beacon Hill secara tradisinya menjadi rumah keluarga “wang lama” Boston, yang dikenali sebagai “Brahmins.” Rumah-rumah bata yang dipelihara secara kekal dalam gaya Revival Persekutuan dan Yunani berlandaskan jalan-jalannya yang berwarna-warni, dan di tengah-tengahnya Louisburg Square, di mana rumah menghadapi taman peribadi berdaun. Pengarang Louisa May Alcott tinggal di sini dari 1880 hingga 1888. The Muzium Rumah Nichols, sebuah rumah gaya Persekutuan oleh arkitek Boston Charles Bulfinch, menunjukkan bagaimana penduduk kelas atas Beacon Hill tinggal dan diisi dengan koleksi hiasan abad ke-16 hingga ke-19 dan seni hiasan. Di kaki barat Beacon Hill, Charles Street dipenuhi dengan butik dan kedai yang secara tradisinya memenuhi kejiranan dan popular dengan pelawat juga. Di seberang Charles Street, menghadap Taman Awam, Bull dan Finch, yang ditubuhkan pada tahun 1969, mengilhamkan program televisyen yang popular, Cheers.

Sisi utara Beacon Hill jauh lebih sederhana, dan telah menjadi rumah bagi pendatang, termasuk masyarakat Afrika Amerika yang besar, sejak awal abad ke-19. Rangers Service Taman Negara menawarkan lawatan berpandu percuma Trail Warisan Hitam dari April hingga November dan anda boleh mengikuti jejak pada pusingan tahun lawatan sendiri. The Tapak Bersejarah Nasional Afrika Afrika Amerika termasuk 15 rumah, perniagaan, sekolah, dan gereja sebelum Perang Saudara yang memberikan gambaran tentang masyarakat Amerika Afrika abad ke-19 Boston. The Muzium Sejarah Afro-Amerika mengendalikan Rumah Mesyuarat Afrika, gereja tertua (1806) negara yang dibina oleh dan untuk Black Americans dan kini dipulihkan kepada penampilannya pada tahun 1854. The 1834 Sekolah Abiel Smith adalah sekolah tatabahasa awam yang pertama untuk kanak-kanak Afrika Amerika. Memaparkan di kedua-dua termasuk artifak, filem, seni, dan patung yang berkaitan dengan pengalaman hitam di Boston dan New England.

6 Muzium Seni Halus Boston

Muzium Seni Halus Boston Richard Howe / foto diubahsuai

Salah satu muzium seni terkemuka di negara ini, Muzium Seni Halus Boston mengagumkan dalam koleksi lukisan Impresionis, khazanah Mesir kuno, seni halus Asia dan Persia, dan bekerja dari Yunani kuno dan Timur Tengah. Tetapi pencapaian terbaru dan pencapaiannya adalah pembinaan keseluruhan Sayap Amerika rumah, disusun dalam urutan kronologi, koleksi seni lukis, perabot, seni dekoratif, seni rakyat, perak, barang pecah belah, dan reka bentuk yang berasal dari seni pra-Columbia kepada Art Deco dan era Modernis. Sorotan di tempat lain termasuk patung kayu-kayu yang dipakai oleh abad ke-12 Buddha Bodhisattva dan layar dicat Korea, patung gading dan emas Minoan Snake Dewi dari 1500 SM, dan patung firaun Mesir Mycerinus dan ratunya dari 2548-2530 SM .

Alamat: 465 Huntington Avenue, Boston, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.mfa.org

7 Muzium Sains

Muzium Sains | Foto Hak Cipta: © Stillman D. Rogers Photography

Pameran di muzium sains yang luas ini menggalakkan pembelajaran melalui penerokaan sains dan teknologi, tetapi muzium bukan hanya untuk kanak-kanak. Fizik, biologi, kimia, ekologi, zoologi, astronomi, komputer, dan banyak lagi diterokai di lebih daripada 700 pameran tetap dan bersemangat yang dipertingkatkan oleh persembahan pentas dan jurubahasa. Sorotan adalah fosil yang berusia 65 juta tahun yang ditemui di Badlands Dakota, sebuah kubah elektrik dengan program yang berterusan, Taman Rama-Rama di mana anda boleh berjalan di antara rama-rama terbang percuma di konservatori yang dipenuhi dengan tumbuh-tumbuhan eksotik, pusat haiwan hidup, peluang untuk menyertai meteorologi tempatan untuk mengetahui ramalan cuaca, dan ComputerPlace, di mana anda boleh mengendalikan robot dan meneroka bagaimana komputer anda menyimpan maklumat. The planetarium membentangkan laser dan menunjukkan bintang harian, dan Teater Mugar Omni mempunyai skrin berkubah lima tingkat.

Alamat: Science Park, Boston, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.mos.org

8 Old North Church dan North End

Old North Church dan North End

Kejiranan Itali yang meriah di Boston, yang dikenali sebagai North End, merupakan salah satu yang paling tua di Boston, di mana ketua jurutera dan aktivis Paul Revere hidup pada masa Revolusi Amerika. The Paul Revere House, yang dibeli pada tahun 1770 dan tinggal di ketika dia membuat perjalanan yang terkenal, adalah satu-satunya rumah patriot di Freedom Trail, dan dibuka untuk lawatan. Anda juga boleh mendaki ke menara Gereja Utara Lama, di mana tanglung digantung pada April 1775 untuk memberi amaran kepada Paul Revere bahawa tentera British menuju ke Lexington untuk menangkap pemimpin patriot dan merampas bekalan senjata. Bahagian putih yang indah di gereja masih mengekalkan pewang kotak bersejarahnya.

North End adalah tempat kegemaran pelancong kerana alasan yang jauh melangkaui pemandangan bersejarahnya yang penting. Walaupun ia berubah sedikit sejak bertahun-tahun sejak ia dipenuhi dengan pendatang baru dari Itali, ia mengekalkan karakter Itali dan bakat yang meriah. Anda akan menemui restoran Itali; kafe; roti; dan kedai-kedai wangi dengan aroma buah zaitun, kopi panggang segar, dan keju Itali. Anda juga akan dapati North Bennet Street School, di mana kemahiran seperti bookbinding, kabinet dan pembuatan perabot, kerja pertukangan, perak dan emas, dan pembuatan biola diajar. Kedai galeri mereka adalah seperti sebuah muzium yang menguasai ketukangan dan tempat yang baik untuk membeli-belah untuk hadiah yang satu-of-a-kind.

9 Harvard Square dan Muzium Seni Harvard

Harvard pada musim bunga

Universiti Harvard, ditubuhkan pada tahun 1636, merupakan institusi pengajian tinggi tertua di Amerika Syarikat dan dianggap sebagai salah satu pusat akademik terkemuka di dunia. Pergi ke Pusat Maklumat Harvard untuk bersiar-siar dan menghiburkan lawatan berjalan kaki di kampus yang dipandu oleh pelajar yang akan berkongsi sejarah, Harvard, dan perspektif peribadi. Atau anda boleh memuat turun lawatan dari laman web mereka. Harvard Yard duduk tepat Harvard Square, sebuah pusat yang meriah untuk pelajar, “townies”, dan pelawat, diisi dengan kedai, kedai buku, dan lebih banyak tempat untuk membeli ais krim daripada mana-mana bandar A.S. lain.

Bersebelahan dengan Harvard Yard adalah rumah yang direka oleh Renzo Piano dari Muzium Seni Harvard, termasuk tiga bekas koleksi yang berasingan, masing-masing menduduki tangga tertinggi sebagai muzium seni A.S. utama. Beberapa universiti mempunyai koleksi yang dicemburui sedemikian. Muzium Seni Fogg menumpukan pada seni Itali awal-Renaissance, yang Busch-Reisinger pada seni Ekspresionis Eropah tengah dan utara, dengan objek Bauhaus dan lukisan oleh Kandinsky dan Klee. The Muzium Arthur M. Sackler mempunyai salah satu koleksi terbaik jed Cina, serta bronzes Cina, cetakan Jepun, seni India, dan barang-barang antik Greco-Rom, terutamanya vas dan ukiran.

Alamat: 32 Quincy Street, Cambridge, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.harvardartmuseums.org

10 Perpustakaan Awam Boston dan Copley Square

Perpustakaan Awam Boston dan Copley Square

Alun-alun utama kawasan Back Bay dikelilingi oleh bangunan lama dan ultra moden. Satu sisi dibentuk oleh Perpustakaan Awam Boston, yang ditubuhkan pada tahun 1848 sebagai perpustakaan pinjaman awam yang pertama dibiayai di negara ini. Arkitek Charles Follen McKim merancang bangunan sekarang pada tahun 1895. Masuk ke dalam untuk melihat arkitek Renaissance Revival perpustakaan dan mural oleh John Singer Sargent dan Edwin Abbey. Medali granit di atas gerbang masuk adalah karya pengukir Amerika yang terkenal, Augustus Saint-Gaudens. Tiga set pintu gangsa di vestibule dicipta oleh Daniel Chester Perancis. Lawatan Seni dan Senibina yang teratur adalah antara beberapa perkara percuma yang perlu dilakukan di Boston.

Menghadapi perpustakaan, di rumput yang rumput, di mana anda boleh menikmati makan tengahari berkelah dengan pekerja pejabat kejiranan, adalah Gereja Trinity, sebuah bangunan batu pasir merah yang direka oleh arkitek Henry Hobson Richardson dalam gaya tersendiri yang dikenali sebagai Richardson Romanesque. Trinity dianggap sebagai karya terbaiknya. Mural, lukisan dinding, dan hiasan yang dicat di dalamnya adalah oleh John La Farge dan banyak kaca berwarna halus oleh Edward Burne-Jones dan William Morris. Di sebelah ketiga persegi adalah institusi Boston yang dihormati, Fairmont Copley Plaza; Ketiga bangunan ini, yang disokong oleh dinding kaca pencakar langit, mencipta pemandangan kota yang menakjubkan. Satu blok ke bawah Jalan Boylston, cari yang garis akhir Boston Marathon, berlari setiap April pada Hari Patriot. Lebih jauh lagi ialah Prudential Centre, kompleks pangsapuri 32 hektar, kedai, restoran, dan menara 52 tingkat. Di tingkat ke-50, anda boleh melawat Dek pemerhatian Skywalk untuk pemandangan 360 darjah Boston dan sekitarnya.

Alamat: 700 Boylston Street, At Copley Sq., Boston, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.bpl.org/

11 Perpustakaan dan Muzium Presiden John F. Kennedy

Arca ais malam Pejabat Massachusetts … / foto diubahsuai

Menerusi kenangan Presiden Amerika Syarikat yang ke-35 kelima, muzium ini merupakan peringatan rasmi rasmi untuk JFK, yang direka oleh arkitek terkenal IM Pei dan dibuka pada tahun 1979. Muzium yang terletak di pantai selatan kota ini mempunyai tiga teater, memorabilia peribadi, gambar, dan pameran bersejarah yang mendokumenkan kehidupan JFK dan jawatan presidennya. Pameran meliputi jejak kempen presiden, Pejabat Oval, Wanita Pertama Jacqueline Bouvier Kennedy, dan keluarga Kennedy.

Alamat: Columbia Point, Boston

Laman rasmi: http://www.jfklibrary.org

12 Muzium Isabella Stewart Gardner

Muzium Isabella Stewart Gardner | Foto Hak Cipta: © Stillman D. Rogers Photography

Terletak di dalam bangunan yang dicipta oleh pencipta anehnya selepas istana Venetian abad ke-15, Muzium Isabella Stewart Gardner memaparkan koleksinya di bilik-bilik yang mengelilingi halaman pusat empat tingkat yang penuh dengan tumbuh-tumbuhan berbunga dan air pancut. Koleksi 2500 keping lukisan, ukiran, perabot, permaidani, seni hiasan, buku, dan manuskrip yang tidak ternilai mencerminkan selera peribadi dan kepakaran Puan Gardner sendiri, yang mempunyai daya tarikan sendiri yang menambah daya tarikan muzium.

Di sebalik palazzo, bangunan 70,000 kaki persegi yang direka oleh arkitek Itali Renzo Piano mencipta sudut pandangan baru untuk palazzo asal dan ruang yang menakjubkan untuk seni muzik dan visual, membolehkan muzium itu mempamerkan karya kontemporari yang luar biasa dan artis. Daripada pertembungan atau bersaing dengan bangunan asal, sayap Piano hanya menyediakan kaca baru untuk melihat palazzo Puan Gardner. Dari mana-mana sahaja di bangunan baru ini, prospek istana dan taman tidak terganggu melalui dinding telus. Selepas anda melawat muzium, berjalan kaki melalui Fens, ruang hijau yang panjang di mana anda akan dapati yang cantik Taman Bunga Ros dalam mekar dari bulan Jun hingga Oktober.

Alamat: 280 The Fenway, Boston, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.gardnermuseum.org/home

13 Muzium Harvard dan Bunga Kaca

Muzium Harvard dan Bunga Kaca | Foto Hak Cipta: © Stillman D. Rogers Photography

Walaupun empat muzium yang membentuk kompleks ini mengandungi khazanah seperti artifak yang dibawa oleh Lewis dan Clark, bagi kebanyakan orang, kemuncaknya adalah lebih daripada 3,000 model 830 spesies bunga dan tumbuh-tumbuhan, ada yang dengan serangga, dan semua sangat realistis bahawa anda akan menghadapi masalah mempercayai bahawa mereka terbuat dari kaca. Dibuat antara 1887 dan 1936 oleh tukang-tukang Leopold dan Rudolf Blaschka, bunga-bunga itu unik di dunia, dan proses rahsia mereka tidak pernah direplikasi. Ini adalah sebahagian daripada koleksi penyelidikan Harvard, yang ditunjukkan di bawah satu bumbung di Muzium Arkeologi dan Etnologi Peabody, yang Muzium Mineralogi, yang Muzium Zoologi Perbandingan, dan juga Muzium Botani.

Terutama kuat dalam Pameran asli Amerika, Peabody menunjukkan artifak dan seni yang ditafsirkan sebagai sebahagian daripada budaya hidup, walaupun budaya itu telah hilang. Anda boleh mengagumi beberapa contoh terbaik seni asli Amerika dari banyak masa dan suku, dan juga melihat bagaimana perubahan ini sebagai orang Eropah menyediakan pasaran baru untuk barangan mereka. Mereka yang suka Victoria “Kabinet Curiosities” merasakan muzium tradisional lama akan suka balkoni Kepulauan Pasifik – seperti melangkah mundur satu abad. The Muzium Zoologi Perbandingan, yang diasaskan oleh Louis Agassiz pada tahun 1859, mengandungi koleksi fosil yang luas, termasuk a Mastodon berusia 25,000 tahun. Koleksi mineralogi termasuk paparan kasar dan potong yang mempesonakan batu permata, sebuah koleksi meteorit terkenal, batu, bijih, dan mineral dari seluruh dunia.

Alamat: 26 Oxford Street, Cambridge, Massachusetts

Laman rasmi: http://hmnh.harvard.edu/

14 Boston HarborWalk and Cruises

Christopher Columbus Waterfront Park

Waterfront Boston telah melihat banyak perubahan sejak permulaan awalnya sebagai pelabuhan perkapalan kolonial. Selepas tempoh penurunan hampir pada abad ke-20, kehidupan baru dihidupkan ke kawasan itu pada pertengahan 1970-an dengan rancangan pembangunan semula yang bercita-cita tinggi. Hari ini, campuran ruang kediaman dan komersil yang menarik ini disambung oleh HarbourWalk, laluan pejalan kaki yang menarik di sepanjang pantai, dengan taman, seni awam, bangku, kafe, tanda-tanda penafsiran, dan akses kepada beberapa cara untuk menerokai pelabuhan dengan kapal pesiar, feri, atau teksi air. Sebuah kapal persiaran juga berjalan kaki ke Charlestown Navy Yard.

Walaupun ia meluas dari Charlestown ke Boston Selatan – dan akan berkembang dengan lebih jauh – bahagian yang anda tidak mahu ketinggalan pergi dari North End melalui pergola wisteria-terbungkus Christopher Columbus Waterfront Park, lepas Dermaga Komersial, Dermaga India, dan Long Wharf, dan oleh Dermaga Rowes sebelum melengkung di sepanjang pelabuhan ke tempat yang bersemangat Daerah Seaport kepada Institut Seni Kontemporari, sebuah muzium seni secara dramatik meretas di atas air. The Kapal Parti Teh Boston, replika salah satu kapal asal yang mana Sons of Liberty membuang teh di atas laut pada 16 Disember 1773, menawarkan lawatan dengan reenactment penyertaan acara itu.

Di Rowes Wharf, anda boleh menaiki pesawat Pelayaran Odyssey melalui Pelabuhan Boston dari Pulau Castle ke Pulau George, kemudian ke timur Boston Light di Little Brewster Island, dan kembali ke utara Charlestown Naval Yard sebelum kembali ke dermaga. Anda boleh menikmati makan tengah hari, makan malam, atau makan tengah hari pada hari Minggu kerana anda menikmati pemandangan latar langit Boston dari air. Langit sangat indah pada waktu malam, apabila anda boleh mengambil bintang atau pelayaran bulan penuh.

15 Akuarium New England

Akuarium New England

Menghadap ke tepi air, New England Aquarium mempunyai lebih daripada 20,000 ikan dan haiwan akuatik yang mewakili lebih daripada 550 spesies. Terumbu karang Caribbean buatan manusia menempatkan pelbagai jenis ikan tropika dan kehidupan di bawah air termasuk jerung, penyu, dan belut moray. Tangki sentuhan Edge of the Sea membolehkan pelawat mengendalikan invertebrata kecil seperti ketam, bintang laut, dan landak. Di luar akuarium, pelawat boleh melihat anjing laut bermain, melakukan, dan hidup di habitatnya yang tertutup. New England Aquarium juga menaja program pendidikan dan memerhati ikan paus lawatan di luar Boston Harbour, dan bersebelahan Panggung IMAX menunjukkan filem 40 minit pada subjek alam semula jadi.

Alamat: Central Wharf, Boston, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.neaq.org/index.php

16 USS Perlembagaan dan Bunker Hill (Taman Bersejarah Negara Boston)

USS Perlembagaan dan Bunker Hill (Taman Bersejarah Negara Boston)

Digelar Ironsides Lama, Perlembagaan USS adalah kapal tertua yang ditugaskan di Angkatan Laut Amerika Syarikat, dan masih diperintahkan dan dipaksa oleh anggota Angkatan Laut. Kapal ini dibuka kepada pelawat, yang boleh pergi di bawah meja dan mendengar tentang pembinaan kapal dan tindakan di laut. Di seberang dermaga, Muzium Perlembagaan USS menyediakan konteks sejarah melalui pameran interaktif yang menggambarkan kehidupan di atas kapal tentera laut dua abad yang lalu. Satu lagi kapal yang boleh anda lawati di sini ialah Cassin Young, pemusnah Perang Dunia II.

Charlestown Navy Yard adalah sebahagian daripada Taman Sejarah Nasional Boston, dan berjalan kaki singkat ke Monumen Bunker Hill dan Muzium, juga di taman. Tugu granit yang tinggi 221 kaki menandakan tapak puncak bukit kubu bumi yang dibina oleh tentera New England sebelum Pertempuran Bunker Hill, pertarungan pertama Revolusi Amerika.

Alamat: Bangunan 22, Charlestown Navy Yard, Charlestown, Massachusetts

Tapak rasmi: https://ussconstitutionmuseum.org

17 Boston Pops dan Orkestra Simfoni Boston

Boston Pops dan Orkestra Simfoni Boston John Eckman / foto diubah suai

Orkestra Simfoni Boston memberikan konsert sulung pada tahun 1881 di Dewan Symphony, salah satu dewan konsert yang paling sempurna di dunia, dibuka pada tahun 1900. Lebih dari satu abad sejarah, konduktornya telah menyertakan hebat seperti Pierre Monteux, Serge Koussevitzky, Charles Munch, Seiji Ozawa, dan James Levine. Sebagai tambahan kepada musim simfoni yang kerap, dewan adalah rumah kepada Boston Pops Orchestra, yang menetapkan piawaian antarabangsa untuk persembahan muzik yang lebih ringan. Bagi ramai pelawat, kemuncak perjalanan adalah konsert Pops, sama ada di Symphony Hall atau di Shell Memorial Hatch, sebuah seni muzik luar Art Deco di tepi sungai Esplanade yang telah menjadi mercu tanda Boston. Cakera ini menganjurkan program konsert biasa dan acara istimewa lain, dan sangat terkenal dengan prestasi tahunan Boston Pop 1812 Overture pada 4 Julai. Para penonton duduk di halaman di hadapan cangkerang dengan pemandangan Cambridge, Back Bay, dan Beacon Hill. Anda boleh pergi di belakang tabir di lawatan Symphony Hall di mana anda akan mendengar sejarah dan tradisi Boston Symphony Orchestra, para pemuzik dan konduktor.

Alamat: 301 Massachusetts Avenue, Boston, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.bso.org

18 Institut Teknologi Massachusetts

Institut Teknologi Massachusetts

Kampus MIT 150 ekar adalah minat khusus kepada peminat seni bina moden dan postmodern, sebuah muzium karya yang hidup oleh arkitek terkenal termasuk Alvar Aalto, Eduardo Catalano, I. M. Pei, Frank Gehry, dan Eero Saarinen. Di samping itu, kampus memaparkan beratus-ratus ukiran dan pepasangan seni yang boleh anda lihat dengan bantuan peta pelancongan berjalan sendiri, oleh artis-artis seperti Pablo Picasso, Henry Moore, Alexander Calder, Jacques Lipchitz, dan Auguste Rodin. Di dalam Hart Nautical Gallery adalah model kapal, dan Galeri Compton menunjukkan seni kontemporari.

Alamat: 77 Massachusetts Avenue, Cambridge, Massachusetts

Laman rasmi: http://www.mit.edu

Tempat tinggal di Boston untuk bersiar-siar

Kebanyakan tarikan pelancong utama di Boston agak dekat dengan kawasan pusat bandar dan Boston Common, di mana Freedom Trail bermula. Beacon Hill, Copley Square, dan Waterfront / North End semuanya mudah dicapai dari hotel-hotel yang bermutu tinggi ini di Boston.

  • Hotel Mewah: Hotel-hotel ini terletak di lokasi yang paling berprestij dan mudah di Boston: Copley Square dan Beacon Hill. Fairmont Copley Plaza adalah hotel Grand Dame of Boston, sebuah hotel mercu tanda yang elegan dan indah yang menghadap ke Copley Square dan beberapa minit dari Swan Boats Public Garden. Hotel Lenox intim dikenali untuk perhatian peribadi di jantung Back Bay, bersebelahan dengan Prudential Centre dan Copley Square, berhampiran dengan muzium dan membeli-belah Newbury Street. XV Beacon mahkota bersejarah dan bergaya Beacon Hill, bersebelahan dengan State House dan menghadap Boston Common.
  • Hotel Julat-Pertengahan: Waterfront Boston memanjang dari kawasan kejiranan North End Itali ke kawasan Seaport yang baru berkembang, berguna untuk pelabuhan pelayaran, makan makanan laut, muzium dan tapak bersejarah. Boston Marriott Long Wharf menghadap Boston Harbor, berhampiran dengan New England Aquarium dan tarikan-tarikan North End. Seaport Boston Hotel tetamu menikmati pemandangan yang merentasi Boston Harbor dan skyline pusat bandar, perkhidmatan yang sangat baik, dan dasar tanpa tipping di hotel dan restorannya. Di bangunan kilang bata yang terampil, Residence Inn Boston Downtown Seaport berjarak beberapa langkah dari Muzium Kanak-kanak Boston dan tarikan-tarikan di pusat bandar.
  • Hotel Budget: Malah pilihan yang mesra bajet Boston adalah berdekatan dengan pusat. Berbanding Pusat Prudential, Hotel Midtown terletak berhampiran dengan muzium seni, Symphony Hall, dan Copley Square. Chandler Inn kecil di restoran South End yang bergaya dan persekitaran seni. Terutama berguna untuk acara sukan dan hiburan di TD Garden, Holiday Inn Express Hotel & Suites Boston Garden terletak berhampiran North End dan Pasar Quincy.

Petua dan Lawatan: Cara Membuat Kebanyakan Lawatan Anda ke Boston

  • Bersiar-siar: Untuk pelawat pertama kali ke Boston, cara terbaik untuk melihat tarikan dan berkenalan dengan susun atur bandar adalah dengan mengambil Hop-on Hop-off Trolley Tour. Lawatan ini berhenti di semua tempat pelancongan utama dan memberikan anda kebebasan untuk berhenti di mana anda mahu dan melihat bandar pada kadar anda sendiri. Untuk lawatan berpandu sepenuhnya yang merangkumi banyak tempat teratas Boston bersama dengan tarikan Perang Revolusi Cambridge, Lexington, dan Concord, memilih Boston dalam Satu Hari Sightseeing Tour. Perjalanan dengan jurulatih berhawa dingin, anda akan melihat Beacon Hill, North End, Daerah Seaport, dan beberapa lokasi bersejarah di sepanjang Freedom Trail, termasuk Perlembagaan USS. Walau bagaimanapun, jika anda melakukan perjalanan dengan kanak-kanak di antara musim bunga dan musim gugur, anda mungkin ingin mempertimbangkan Tour Boston Duck, dalam sebuah kenderaan perang amfibia WWII yang mempunyai kedua-dua tanah dan air untuk lawatan. Lawatan ini popular dengan orang dewasa dan kanak-kanak, tetapi akan menjadi lebih menyeronokkan untuk anak-anak muda daripada tur troli biasa.
  • Lawatan Hari ke Vineyard Martha: Terokai lebih banyak Bay State dengan lawatan Hari 12 jam ke Martha’s Vineyard, perjalanan dengan bas melalui Cape Cod ke Falmouth, sebelum menaiki pelayaran indah ke pulau yang indah di Martha’s Vineyard. Di sini, anda akan mempunyai enam jam untuk meneroka pulau itu sendiri, atau anda boleh menambah lawatan bas berpandu untuk melihat Gay Head Light dan kampung bersejarah Edgartown.
  • Menunggang dan Memancing Paus: Boston Whale Watching Cruises menawarkan peluang untuk melihat paus humpback dan sirip, serta ikan lumba-lumba dan ikan paus, di alam liar.Lawatan tiga jam yang diketuai naturalis ini sangat popular dan mendakwa mempunyai penampakan ikan paus pada setiap perjalanan.

Boston Peta – Tarikan-tarikan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d