Advertisements

Maxis sedia bantu platform teknologi awan untuk perniagaan

08

KUALA LUMPUR: Maxis Berhad berhasrat membantu mempercepatkan penggunaan teknologi awan untuk perniagaan di Malaysia menerusi kerjasama dengan Amazon Web Service (AWS), platform awan yang komprehensif dan meluas penggunaannya di dunia.

Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan Maxis, Paul Mcmanus berkata, Maxis akan menyediakan teknologi awan melalui rangkaian mudah alih dan rangkaian tetap 4G yang digabungkan memudahkan perjalanan transformasi digital untuk perniagaan dan merealisasikan manfaat dalam meningkatkan produktiviti dan prestasi.

“Kami akan membina kemahiran yang mendalam terhadap AWS menerusi program latihan, akreditasi dan pensijilan yang komprehensif untuk meningkatkan keupayaan dan responsif kepada pelanggan.

“Perniagaan di Malaysia akan mempunyai akses kepada penyelesaian awan dalam kelas terbaik serta kumpulan pakar terbesar di negara ini yang boleh membantu mereka untuk keseluruhan perjalanan mereka kepada teknologi awan.

“Kami bersungguh-sungguh mahu membantu mempercepatkan penggunaan teknologi awan di Malaysia dan memperkasakan perniagaan di sini menjadi pelengkap terbaik kepada industri 4.0 dan ekonomi digital,” katanya.

Maxis akan membina Pusat Perniagaan Maxis Cloud yang akan menawarkan kepada pelanggan Perkhidmatan Profesional dan Terurus dengan kakitangan yang dilatih oleh AWS bagi meningkatkan ketangkasan perniagaan dan mendorong hasil perniagaan yang lebih baik.

Kedua-dua syarikat juga akan bekerjasama dalam mempercepatkan penggunaan teknologi awan dan membangunkan keupayaan penyelesaian perniagaan.

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: