Advertisements

Artis Philippines- Erich Gonzales

04.jpg

Erika Chryselle Gonzales Gancayco (lahir 20 September 1990), lebih dikenali dengan nama panggungnya, Erich Gonzales, adalah seorang pelakon Filipina. Beliau adalah artis kontrak Bintang Magic ABS-CBN. Beliau memulakan kerjayanya di usia 14 tahun, sebagai peserta pencarian Carian Bintang Circle Quest. Dia menjadi terkenal dalam peranan utama Katorse.

Kerjaya

2012-sekarang: Filem yang berjaya dan Juan dela Cruz

Ketika Maria La Del Barrio berakhir dengan catatan yang tinggi pada bulan Mac 2012, filem indie Erich yang lain dibebaskan. Dia membintangi filem seram bersama Derek Ramsay, bertajuk Corazon: Ang Unang Aswang dan dibuka kepada sambutan penonton yang sangat hangat. Pendapatan tujuh juta peso pada hari pertama, filem itu menjadi Filem Digital Tertinggi. Sebagai hasilnya, Star Cinema memenangi Erich dengan tajuk Ratu Pejabat Boxing Filipina untuk Filem Bebas Digital.

Pada bulan Mei 2012, Erich memulakan kerja pada projeknya yang terbesar tahun ini, Suddenly It’s Magic, sebuah filem dengan pelakon Thailand Mario Maurer di bawah Star Cinema. Dengan kerjasama pasukan pengeluaran Filipina, pelakon, dan pelakon Filipina, filem ini merupakan filem Filipina-Thailand pertama yang dibuat di antara kedua-dua negara. Filem rasmi dikeluarkan pada 31 Oktober 2012 di Filipina, 14 Mac 2013 di Thailand, dan 28 Mac 2013 di Kemboja.

Bahagian terakhir 2012 adalah satu yang sibuk untuk Erich. Dia membuat penampilan sulungnya di Kanada sebagai sebahagian daripada Kejohanan Bola Keranjang Liga TFC TFC pada akhir bulan Ogos. Dia memikat orang ramai di Oshawa, Ontario dan Burnaby, British Columbia. Kemudian pada 3 November, dia menghiburkan kapamilyas di Los Angeles untuk Jelajah Bintang Magic 20. Erich melangkah tahunnya dengan membebaskan filem indie keempatnya, Mariposa sa Hawla ng Gabi dengan pengarah Richard V. Somes.

Selepas mempunyai pasukan cinta yang berjaya dengan Enchong Dee dan mara dengan Mario Maurer, dia muncul sekali lagi dalam slot primetime semalaman, kerana dia menjadi sebahagian daripada siri televisyen terbesar ABS-CBN untuk tahun 2013. Bertajuk Juan dela Cruz, dia berpasangan sekali lagi dengan Noy bersama-bintang dan Putera Teleserye Coco Martin sebagai wanita terkemukanya. [20] [21] Pertunjukan itu segera menjadi nombor satu dalam penarafan TV kebangsaan semasa episod perintisnya dan dijangka berterusan sepanjang jangka masa.

Pada 2014, Erich Gonzales dan Enchong Dee mempunyai projek filem reuni dengan JC De Vera dalam Once A Princess yang diarahkan oleh Laurice Guillen. Dia akan memainkan peranannya yang paling mencabar untuk menunjukkan kepelbagaiannya sebagai isteri kedua dalam teleserye Primetime akan melanda koreanovela-siri remake Two Wives, bertentangan dengan Jason Abalos, bersama Kaye Abad, Patrick Garcia dan Rayver Cruz. Selepas filem Once A Princess, dia akan bersatu semula dengan JC De Vera dalam Shake, Rattle & Roll XV “AHAS” MMFF. Dia akan menggambarkan watak yang mencabar baru sebagai ular berkembar di sebuah Mall yang sekali lagi menunjukkan kepelbagaiannya sebagai pelakon cemerlang generasi beliau.

Pada tahun 2015, dia mempunyai Penyertaan Akhir Khas ke atas Siri TV yang sangat dinanti-nantikan, Forevermore sebagai Alexandra “Alex” Pante.

Pada Julai 2017, seorang ahli perniagaan muda bernama Xian Gaza menghantar jemputan kopi kepada pelakon Erich Gonzales melalui papan iklan di sudut Recto Avenue dan Morayta, di bandar Manila.

Gonzales akhirnya menolak tawaran tersebut dengan mengatakan bahawa selepas melihat Xian menghantar mesej panjang di media sosial, dia menjadi tidak selesa dan memutuskan untuk tidak menemuinya. Dia menambah bahawa seorang lelaki tidak perlu berada di atas untuk mendapatkan perhatiannya.

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: