Advertisements

Artis Philippines- Sarah Lahbati

03.png

Sarah Alzol Lahbati (lahir 9 Oktober 1993) adalah seorang pelakon Filipina dan pelawak realiti Filipina-Maghribi yang mendapat perhatian media sebagai finalis pada musim kelima StarStruck, siaran bakat keseluruhan Filipina disiarkan di GMA Network. Lahbati mengumumkan Survivor Wanita Terbaik StarStruck V selepas sembilan minggu pertandingan. Bersama Steven Silva, mereka masing-masing memenangi hadiah wang tunai P1.5 juta dan kontrak eksklusif dengan GMA Network, dengan jaminan minimum sebanyak P3.5 juta.

Kerjaya

Sebelum memasuki StarStruck, dia menggambarkan anak perempuan Bong Revilla di Hokus Pokus. Lahbati, akhirnya menjadi peranan utama beliau ketika dia mengetengahkan siri drama, Kokak, di GMA-7 (2011) dan Makapiling Kang Muli bersama rakan hidupnya yang sebenar Richard Gutierrez pada tahun 2012. Dia juga membintangi pertunjukan GMA yang berbeza seperti Love Bug Presents: Exchange of Hearts (2011), Little Star, Koreana dan Time of My Life. Dia juga tampil di pelbagai acara GMA Network Party Pilipinas dan Sunday All Stars sebagai artis biasa.

Pada tahun 2015, Lahbati akhirnya dipindahkan ke ABS-CBN, rangkaian saingannya kerana dia menamatkan kontraknya di bawah Pusat Artis GMA. Beliau secara rasmi menyertai Viva Artists Agency pada bulan Jun 2015. Tagged as Dance Dance, Lahbati adalah seorang pelakon biasa pada pertunjukan pelbagai acara ABS-CBN, ASAP.

Lahbati menjadi sebahagian daripada opera sabun ABS-CBN, Ditulis dalam Bintang Kami, dibintangi oleh Toni Gonzaga, Piolo Pascual, Jolina Magdangal dan Sam Milby yang bermula pada awal tahun 2017. Pada tahun 2017, dia juga dilakonkan sebagai Valentina, Dewi Ular, dalam filem Darna yang dikeluarkan oleh Star Cinema dan Realiti Hiburan.

 

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: