Artis Philippines- Andi Eigenmann

03.jpg

- Advertisement -

Andrea Nicole “Andi” Guck Eigenmann (lahir 25 Jun 1990) adalah seorang pelakon dan model Filipina.

Kerjaya

Pada tahun 2007, Eigenmann memulakan kerjayanya di sinetron Prinsesa ng Banyera di ABS-CBN, di mana dia memainkan peranan Sandy. Pada tahun 2008, dia muncul dalam acara reality Big Brother: Teen Edition Plus. Dia adalah pemain rumah kedua untuk memasuki rumah dan diusir pada hari 53. Pada tahun 2009, dia adalah salah seorang daripada 12 finalis dari MYX VJ Search 2009. Pada tahun 2010, dia memainkan peranan utama dan tajuk dalam siri drama fantasi, Agua Bendita, di mana dia memainkan peranan dua; Agua dan Bendita, saudara kembar.

Eigenmann kemudian membintangi lapan episod hadiah Song anda, memainkan watak yang berbeza. Juga pada tahun 2010, dia membintangi dua filem di bawah Regal Films; Mamarazzi dan Shake, Rattle and Roll 12. Pada tahun 2011, Eigenmann memainkan peranan Gabrielle “Gabby” Marcelo dalam drama keluarga ketenteraan keluarga yang terkenal, Minsan Lang Kita Iibigin, bersama Maja Salvador dan Coco Martin.

Selepas melahirkan, Eigenmann kembali bertindak melalui Kahit Puso’y Masugatan pada tahun 2012, bersama Gabby Concepcion, Jake Cuenca dan Iza Calzado. Pada tahun yang sama, dia turut membintangi filem Pridyider dengan Janice de Belen dan JM de Guzman di bawah Regal Films, dan dalam filem drama romantis A Secret Affair dengan Derek Ramsay dan Anne Curtis yang dihasilkan oleh Viva Films. Sebelum Keadaan Rahsia, Eigenmann menandatangani kontrak dengan Viva Artists Agency, pengurusan bakat Viva Entertainment, di mana ibunya Jaclyn Jose berasal. Pada tahun 2013, dia mengetuai siri drama seram fantasi siang hari Galema: Anak ni Zuma, dan kemudian muncul dalam siri drama fantasi 2014 Dyesebel.

Pada tahun 2015, dia membintangi peranan utama dalam Maalaala Mo Kaya dengan lelaki pertama kali Jake Cuenca.

Pada bulan Oktober 2017, Eigenmann mendedahkan bahawa dia telah melepaskan “kehidupan artis,” tetapi dia kemudian menjelaskan bahawa ia adalah gaya hidup showbiz bahawa dia berhenti tidak bertindak sama sekali. Dia kemudian dipindahkan ke Pusat Artis GMA pada Mei 2018.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: