Artis Philippines- Kristine Hermosa

04.jpg

- Advertisement -

Kristine Hermosa-Sotto (lahir pada 19 September 1983), terkenal dengan nama sulungnya, Kristine Hermosa, adalah seorang pelakon Filipina yang terkenal dengan peranannya dalam Pangako Sa ‘Yo, Hope Never Ends , dan kerana anda mempunyai satu.

Dia mendapat kejayaan yang mundur di luar negara pada tahun 2000an dan menjelang tahun 2010 untuk pelbagai opera sabunnya.

Pemangku kerjaya

Hermosa ditemui pada usia 12 tahun ketika kakaknya Kathleen mengikuti pameran di ABS-CBN. Dia dilakonkan dalam siri drama mingguan 1998, Sa Sandaling Kailangan Mo Ako. Pada tahun 2000, dia dilakonkan dalam opera sabun primitif, Pangako Sa ‘Yo, bersama Jericho Rosales. Dia membintangi filem Forevermore, yang dikeluarkan pada tahun 2002. Pada 2003-04, dia membintangi Sana’y Wala Nang Wakas.

Dia juga memainkan peranan utama dalam drama ‘Til Death Do Us Part’ pada tahun 2005. Hermosa muncul di Gulong ng Palad dan Prinsesa ng Banyera pada tahun 2006 dan 2007 masing-masing dan di Dahil May Satu Ikaw pada tahun 2009.

Projek terakhirnya di ABS-CBN adalah siri fantasi tindakan Nuh di mana ia memainkan gaib, rakan sejawat dongeng dalam mitologi Filipina.

Pada tahun 2016, dia kembali ke TV menerusi sitkom mingguan GMA Hay, Bahay dengan suaminya Oyo Boy Sotto, Vic Sotto dan Ai-Ai delas Alas. [Rujukan?]

Pada tahun 2018, dia kembali ke drama melalui peranan yang sangat istimewa dalam drama drama fantasi Petualangan Bagani, projek comebacknya.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: