Panggung belakang anda menyaksikan perayaan terbaik di Chicago – Lonely Planet

0

28

- Advertisement -

Ulat buku? Senaman buff? Indie rocker? Tidak kira bagaimana anda melancarkan, Chicago telah mengadakan perayaan untuk anda. Setiap musim perayaan – yang terbentang kira-kira dari cadangan awal ringan hingga ancaman pertama – membawa lebih daripada 400 kejiranan kejiranan sahaja, apatah lagi pelbagai acara berbilang hari yang tertarik dengan minat dari minuman hoppy kepada blues elektrik. Di sini, 11 daripada hiasan Chicago yang terbaik.

Ketahui apa yang berlaku semasa Minggu Kraft Illinois

Mid-May adalah syurga untuk hopheads di sekitar Illinois: untuk satu minggu yang memabukkan, kilang bir, bar dan restoran di seluruh negara merayakan barang-barang yang berskala dengan beratus-ratus acara seperti makan malam berpasangan, minuman bir yang jarang berlaku, dan juga seni persembahan yang memasak. Di sini di Chicago, sorotan tahunan ialah Beer Under Glass, apabila lebih daripada 100 kilang bir persiaran mempersembahkan untuk mencurahkan sampel barangan mereka di tengah-tengah kehijauan tropika rumah hijau Garfield Park Conservatory.

Dapatkan gergaji di Mole de Mayo

Daripada beratus-ratus pesta kejiranan yang mengambil alih jalan-jalan Chicago dari musim bunga hingga musim gugur, yang satu ini, yang diadakan pada akhir Mei di masyarakat Mexico yang terkenal di Pilsen, menonjol untuk hidangan hebat dengan rasa yang jelas. Jalan makan seperti tacos dan wangian pembazir udara dengan asap bersahaja, tetapi bintang pertunjukan itu adalah sos yang kompleks dan enak yang memberi nama namanya. Lebih daripada sedozen restoran kawasan berkhidmat sehingga mereka mengambil. Undi untuk kegemaran anda, dan kemudian ambil michelada dan lihat hiburan yang pelbagai, termasuk penari-penari tradisional Chinelos dan wrestling percuma lucha percuma.

Bersukacitalah dengan perkataan bertulis di Printers Row Lit Fest

Selama dua hari pada bulan Jun, lebih dari 150,000 bibliophiles menyebarkan S Dearborn St, akhbar Printers Row, untuk acara kesusasteraan ini yang menampilkan beribu-ribu buku jarang dan tidak jarang untuk dijual dan bacaan dari pengarang besar seperti Marilynne Robinson dan Jonathan Safran Foer , ditambah dengan peristiwa yang menyentuh kanak-kanak seperti bercerita. Isi beg semasa anda melayari gerai-gerai di jalanan dimana syarikat-syarikat percetakan digunakan pada cluster kembali pada hari ketika Chicago adalah hab penerbitan.

Boogie ke Chicago Blues Festival

Apabila setengah juta orang menyusuri Downtown pada awal bulan Jun dengan selimut dan bakul berkelah di belakang, ia menjadi masa untuk Blues Fest. Peminat berduyun-duyun untuk mendengar slaid nota gitar, gulung bass bass dan band fret-lentur berfungsi mojo mereka. Ia adalah pertunjukan blues percuma terbesar di dunia – warisan yang sesuai untuk bandar yang memancarkan genre. Sejak tahun 1984, perayaan itu mengalu-alukan lampu tidak lebih daripada B.B. King, John Lee Hooker dan Koko Taylor, dan Buddy Guy seorang paksi tempatan adalah selebaran yang kerap.

Gali ke gigitan chef yang dicipta di Rasa Randolph

Dengan memohon maaf pada festival jalan-jalan yang lain di Chicago, bulan Jun hujung minggu ini, ia menawarkan bonafida masakan yang nyata, seperti yang berlaku dalam Loop West buzzy, rumah bagi banyak dapur yang paling terkenal di bandar ini. Mengharapkan kreatif mengambil makanan kasual seperti bebola daging dan ayam goreng dari tempat panas seperti Roister Grant Achatz dan Sarah Grueneberg Monteverde, serta barisan muzik yang dihormati yang pada tahun-tahun yang lalu telah memaparkan tindakan seperti Atlas Genius, Dawes dan Dinosaur Jr.

Turun dengan anak-anak yang sejuk di Pitchfork

Para peminat indie-rock yang terdedah dengan senyuman-senyum itu akan menjadi lebih cergas untuk membuat pilihan-pilihan alternatif dan muncul di Festival Muzik Pitchfork. Orang muda – dalam pakaian simpanan berjaga-jaga dan menunggang tinggi, baju kurung dan seluar jeans jean – menjelajah antara tiga peringkat utama di Union Park offbeat, dengan perhentian pit untuk membeli vinil, skrip dan kraftangan Etsy yang layak di antara. Headliner terkini termasuk Peluang Rapper, Sufjan Stevens dan Soundsystem LCD.

Hidupkan sehingga 11 di Lollapalooza

Perayaan rock bersaiz super mengangkat Grant Park seperti tiada bash lain, dengan 130 + band semakin kuat pada lapan peringkat. Untuk empat hari gitar penuh, lampu berputar dan tarian penonton menjadi kegilaan yang berpeluh, berpusing-pusing. Seperti Paul McCartney, Radiohead, Lorde dan Outkast telah bergilir-gilir sebagai tindakan utama. Di luar batu dan roll, Lolla mempunyai khemah untuk bermain video game, belanja mesra alam dan menyemai tepung jagung udang (koki TV tato Graham Elliot mengurus penjual makanan).

Tarian di jalan-jalan di Hari Pasaran Utara

Boystown melepaskan diri apabila puncak panas musim panas. Untuk pesta jalan raya enam blok ini, para pengembara gay dan lurus sama-sama mempromosikan kraf-kraf pedang di sepanjang Halsted Street di tengah-tengah kejiranan LGBTQ di Chicago. Drag queens in boas bulu, permainan Twister yang dimainkan di jalanan dan disko divas di panggung utama (Gloria Gaynor! Olivia Newton-John!) Adalah taruhan yang pasti.

Tawaran musim panas perpisahan berayun di Festival Jazz Chicago

Jazz Fest berlabuh perayaan Hari Buruh di bandar ini. Penganut-penganutnya bersantai di kerusi-kerusi di halaman Millennium Park atau di dalam batas marmar Pusat Kebudayaan Chicago, dan berpura-pura para pemuzik terkenal tidak meniup nota terakhir musim panas pada tanduk mereka. Sepanjang dekad keempat, Jazz Fest telah melihat Miles Davis, Dave Brubeck, Charlie Haden dan bebop seperti mereka ke dalam malam.

Dapatkan pandangan baru bandar di Open House Chicago

Dari teater-teater gilded hingga ke tahap tinggi yang sangat tinggi, lebih dari 200 bangunan di seluruh bandar melemparkan pintu untuk lawatan percuma sepanjang pesta Oktober hujung minggu ini, diselaraskan oleh Yayasan Senibina Chicago.Kerana mereka tersingkir dari jalan yang dipukuli atau biasanya dari had kepada orang awam, banyak laman web di senarai biasanya akan terbang di bawah radar; akibatnya, mereka mendedahkan sisi Chicago bahawa pengunjung – atau, untuk perkara itu, penduduk tempatan – tidak biasanya melihat.

Pakai seluar smarty anda di Festival Kemanusiaan Chicago

Selama dua minggu setiap November, hampir 100 pembuat budaya semua jalur (berfikir kritik sosial yang terkenal seperti Ta-Nehisi Coates dan novelis seperti Margaret Atwood, ahli politik seperti Al Gore dan pemuzik seperti Elvis Costello) berkumpul di Chicago untuk perayaan ceria ini, menyampaikan kuliah, persembahan, dan pameran yang diperkenalkan kepada tema yang ditetapkan pada tahun di venue di seluruh bandar. Hasil kolektif adalah pandangan prisma terhadap topik yang luas seperti perjalanan, Amerika dan ketawa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d