Artis Philippines- Heart Evangelista

04.jpg

- Advertisement -

Cinta Marie Payawal Ongpauco-Escudero lebih dikenali sebagai Heart Evangelista, seorang pelakon Filipina, tuan rumah TV, artis media visual, dermawan, dan sosialit.

Kerjaya

2000-2004

Dari tahun 2000 hingga awal tahun 2004, Dia dipasangkan dengan John Prats di acara G-mik, Trip, Ang Tanging Ina, My First Romance dan Berks. Semasa kejayaan loveteam mereka, mereka memenangi sebagai (Paling Popular Loveteams filem RP) pada tahun 2003, dari Yayasan Beasiswa Yayasan Memorial Guillermo Mendoza ke-33. Evangelista juga memenangi Anugerah Terbaik Perempuan Baru (Pelakon Filem Terbaik dan Pelakon TV Terbaik Terbaik) dari Anugerah Bintang Filem dan Anugerah Bintang untuk TV. Dia juga memenangi Texter’s and Listener’s Choice di Himig Handog Awards untuk singlenya “Love Has Come My Way” … Dia mengeluarkan single “Tell Me” di Australia di mana ia memuncak pada angka 18 di carta.

2004-2007

Pada tahun 2004, selepas empat tahun, persaudaraan sebenar dan reel Prats dan Evangelista berakhir dan pengurusan memutuskan untuk memasangkannya dengan Geoff Eigenmann dalam filem Bcuz of U, dan kedua-duanya muncul di siri TV Hiram, dengan bintang-bintang bersama Kris Aquino, Dina Bonnevie dan Anne Curtis yang mana beliau mendapat nominasi Pelakon Terbaik Bintang Bintang untuk siri ini.

Pada tahun 2005, Jericho Rosales pernah menyebut nama Heart dan dia mahu menjadi wanita terkemuka dalam siri Ang Panday. Terdapat ramai wanita yang mengikuti ujian ini tetapi mereka memilih hati untuk memainkan peranan Eden, minat cinta Tristan. Tantangan mereka berubah menjadi hubungan yang serius dan berlangsung selama 3 tahun.

Pada awal tahun 2007, beliau memperbaharui hubungannya dengan ABS-CBN dan berada di bawah satu projek dengan pengurusnya, Angeli Pangilinan Valenciano. Dia menamatkan sineserye untuk stesen, pembuatan semula filem Hiram na Mukha, dan muncul secara ringkas pada Pangarap Na Bituin. Dia juga membintangi versi lagu Your Song yang telah diformat di bawah tajuk “Muntik Na Kitang Minahal”.

2008-sekarang: Pindahkan ke Rangkaian GMA

Pada awal tahun 2008, beliau menandatangani kontrak eksklusif GMA Artist Center di bawah Rangkaian GMA dan dia memulakan pertunjukan pertamanya Codename: Asero sebagai wanita terkemuka Richard Gutierrez.

Dia memainkan peranan sebagai salah satu kembar di fantaserye Luna Mystika. Evangelista juga muncul pada sabun TV pertamanya Sine Novela: Today At Kailanman yang menyiarkan episod akhirnya pada September 2009. Pada akhir 2009 – awal tahun 2010, dia membintangi siri TV Koreaovela yang pertama, Full House. Evangelista menganjurkan pertunjukan pelbagai muzik di GMA, Parti Filipina.

Dia muncul dalam rancangan realiti Krismas Puso ng Pasko: Challenge Artista di Rangkaian GMA, dan dia bermain kerdil di Dwarfina. Pada akhir tahun 2011, dia menandatangani kontrak eksklusif di bawah Viva Entertainment.

Pada tahun 2012, dia membintangi bersama pelakon Alessandra De Rossi dan Lovi Poe dalam siri TV Legacy yang menjadi siri televisyen yang sangat terkenal di sepanjang jelajahnya. Dia juga dimasukkan dalam drama petang “Forever” bertentangan dengan bintang asal Geoff Eigennmann. Dia kemudian memulakan projek seterusnya di Luna Blanca Book 3 dan seterusnya hingga akhir. Acara ini merupakan sekuel sabun terakhirnya Luna Mystica pada tahun 2008 genre yang sama dan pada tahun 2013, dia disatukan kembali dengan De Rossi dalam sabun Saga Magkano Ba Ang Pag Ibig? di bawah arahan Maryo J Delos Reyes. Pada tahun 2015, dia dan Legacy bersama bintang Lovi Poe bersatu semula di sabun Cantik Strangers, melodrama. Ini adalah kali kedua Evangelista bekerja dengan pelakon veteran Dina Bonnevie dalam satu siri dengan pelakon ensemble yang besar. Pada 2016, dia bersatu semula dengan Dwarfina bersama bintang Dennis Trillo dalam Primetime Rom Com Juan Happy Love Story. Pada September 2016, Evangelista mengalami siri kemurungan selepas tamat mentornya dan ‘kawan rapat’, bekas senator Miriam Defensor Santiago.

Pada tahun 2017, Evangelista membintangi Mulawin vs. Ravena. Dia juga membintangi Jagiya Korea saya, dipasangkan dengan bekas ahli U-KISS Alexander Lee Eusebio. Acara ini disiarkan dengan sejumlah 105 episod. Semasa Alamat Negara 2018 di Kongres Filipina, Evangelista memakai lambang pelangi ikonik untuk menyokong kesaksamaan di Filipina dan laluan Bill Equality Pro-LGBT SOGIE.

Dia diketengahkan oleh Real Crazy Crazy Asians Kevin Kwan ketika tinggal di Paris semasa minggu couture tinggi. Evangelista adalah salah seorang daripada “Rakyat Tahun 2018-2019” Rakyat Asia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: