Lounge mewah dan menghantui hipster: 10 bar koktel terbaik di Venice

0

26

- Advertisement -

Venice mungkin tidak terkenal dengan kehidupan malamnya, dengan kebanyakan warganya mencium diri mereka di tempat tidur sebelum tengah malam, tetapi Venesia suka puting beliung, terutama di aperitivo masa.

Bandar ini mempunyai bar yang lebih banyak daripada yang anda boleh menggetarkan tongkat koktail di, dari pemandangan atas bumbung yang hebat ke sendi muzik lubang di dinding, dan sama ada anda lebih suka digoncang atau diaduk, senarai kami akan membantu anda mencari lubang penyiraman yang sempurna.

Ambil pemandangan dari Skyline Bar Giudecca

Terdapat banyak sebab untuk mencintai Skyline Bar di atas bumbung, walaupun lokasinya agak janggal di pulau Giudecca. Pertama, anda mendapat perkhidmatan ulang-alik percuma dari bandar di seberang Terusan Giudecca. Kedua, ia menawarkan pemandangan hebat ke Venice selatan dan dengan itu banyak pilihan foto. Kemudian ada panjang – dan diterjemahkan secara idiosyncratically – menu koktel. Sentuhan yang bagus adalah untuk memberikan Venetian mengambil klasik, dengan minuman yang meliputi enam sestieri (daerah) di bandar. Menaiki bot percuma membuat koktel (€ 16-20) di bar hotel yang glamor ini merawat yang berpatutan.

Sertai orang ramai, hip di Osteria da Filo

Dikenali dengan penduduk tempatan sebagai ‘La Poppa’, lubang penyiraman ini mempunyai senarai wain yang hebat dan pemilihan koktel (€ 3.50-6), termasuk Zaza, sebuah rumah khas yang melibatkan sejumlah besar rum dan halia segar. Salah satu daripada beberapa tempat di Venice yang menawarkan muzik secara langsung (pada waktu petang pada hari Rabu), Osteria da Filo penuh dengan hipster muda dan orang ramai alternatif. Pada hari Rabu, tiba lebih awal untuk merebut sofa atau tempat duduk yang selesa berhampiran pentas; Sebagai alternatif, tekankan diri anda di bar. Muzik ini bermula dari ayunan tradisional ke jazz kontemporari dengan perbuatan tempatan dan antarabangsa. Kakitangan mesra dan suasana mesra.

Bawa Bond dalaman anda ke Terrazza Danieli

Sebuah institusi Venesia, Danieli Hotel telah dikunjungi oleh James Bond, serta memaparkan pada tahun 2010 komedi Pelancong. Dari Mei hingga September, Terrazza Danieli dibuka untuk aperitif di atas bumbung. Mengambil pemandangan San Giorgio Maggiore dan Istana Doge sambil menghirup Bellini yang menenangkan (koktel € 15-18) selepas panas hari. Pada musim sejuk, menuju ke bar lantai bawah untuk minuman beralkohol.

Minum di mewah di Bar Longhi

Bar Longhi yang baru dipulihkan di hotel Gritti Palace adalah mewah, elegan dan lambang kemewahan. Pedalamannya adalah marmar dan gelas Murano dan juga menawarkan lukisan oleh artis abad ke-18 dan Pietro Longhi, anak tempatan. Bar ini mempunyai koktel tandatangan eponymous yang lazat, Longhi, yang terdiri daripada Campari, vermouth dan minuman jus jeruk, serta senarai koktail yang luas (€ 19-22). Tenggelam ke dalam sofa yang mewah ketika anda melihat ke Grand Canal di salah satu hotel terindah di bandar.

Sip di bawah matahari di Villa Laguna

Semasa musim panas salah satu tempat terbaik di bandar untuk sun-downer adalah bar di hotel Villa Laguna di Lido. Penghiasan adalah betul di tepi pantai dan menawarkan pemandangan bandar dan pulau-pulaunya. Berus pasir dari kaki anda selepas satu hari di pantai, memesan spritz atau koktel klasik (€ 12-16) dan lihat matahari terbenam kerana ia mengepulkan Venice dan lagun adalah cahaya yang kaya cerah-oren. Lido mungkin mempunyai hotel-hotel mewah dengan pemandangan Laut Adriatik, tetapi tiada seorang pun daripada mereka yang dapat menandingi matahari terbenam musim panas yang dilihat dari sini.

Tergesa-gesa di Grand Canal di Ancora

Menawarkan tempat duduk di luar yang menghadap Jambatan Rialto dan Grand Canal, Ancora yang menawan (ancoravenezia.it) sangat sesuai untuk aperitifs makan tengah hari di kalangan keriuhan pasaran. Malam dalaman adalah urusan yang lebih santai, walaupun tempat mendapat cukup penuh pada masa aperitif. Plat potongan sejuk, ikan tempatan atau tiram Normandy boleh dibasuh dengan pelbagai pilihan koktel (€ 9-15). Terdapat muzik secara langsung dan bar ditutup lewat (oleh standard Venetian), pada pukul 2 pagi.

Koktel eksotik dan inventif di Il Mercante berkelas

Di kaki jambatan di Campo dei Frari, stanwart Venetian ini (ilmercantevenezia.com) baru-baru ini telah mengalami facelift dan sekarang semua sofa beludru dan pencahayaan yang rendah. Walaupun menawarkan sarapan pagi dan makanan ringan, serta pilihan makan tengah hari, bar cantik ini mengubah pengurusan pada jam koktail dan menjadi makhluk malam. Pemilihan koktail yang dicipta dan hebat (€ 8-16) ditimbulkan sebelum mata anda oleh Alessandro dan kakitangannya yang berpengetahuan dan hebat. Mereka kadang-kadang memerah dalam beberapa muzik secara langsung pada waktu petang. Dan jika anda mengambil sofa di tingkat atas dengan tingkap, anda akan menghadapi fasad Gothic yang mengagumkan di Basilika Santa Maria Gloriosa dei Frari.

Dapatkan selesa dengan penduduk tempatan di Osteria All’Alba

Sebuah bar saiz setem pos, tempat yang kasar dan siap ini adalah kegemaran dengan orang Venesia. Tersembunyi di seberang jalan di bahagian bawah Jambatan Rialto, pencinta muzik dan peminum berkumpul di Osteria All’Alba untuk set DJ, koktel dan snek bar – sandwic mini dengan tampalan inventif adalah kegemaran tertentu. Ini bukanlah bar yang paling indah di bandar, dindingnya diliputi oleh mesej dari pelanggan sebelumnya, atau kelas yang paling baik, tetapi koktel (€ 5-8) dan atmosfera yang meriah lebih daripada mengimbangi kelembapan keanggunan.

Cari kecantikan dalaman di Tempat Buta Mestre

Walaupun tidak benar-benar di Venice sendiri, bar baru ini (cocktaillab.it) bernilai perjalanan bas melintasi jalan masuk ke Mestre (daerah tanah besar Venice).Terletak di sebuah menara di sebuah tempat letak kereta supermarket, lokasi yang tidak menyenangkan membuat kejutan lebih besar apabila anda tiba di tingkat ke-18 dan mendapati diri anda di persekitaran glamor yang lebih cerah dari Milan daripada Mestre kerja. Pelbagai koktel tradisional dan baru yang dipagari (€ 9-12) dihidangkan dengan keanggunan yang tinggi oleh kakitangan menunggu yang ramah. Duduk kembali dan terkejut pada pandangan dari perkara paling dekat ke pencakar langit di kawasan itu. Dan jika anda tidak terlalu ketinggalan, anda boleh meneruskan malam anda di restoran Aki Jepun yang sama indah di lantai di bawah.

Wain dan makan dalam gaya di Caffè Centrale

Salah satu bar lounge koktel yang pertama untuk dibuka di bandar, tempat ini terletak di jalan yang tenang di belakang St Mark’s Square yang tidak kehilangan rayuannya. Sekiranya anda datang dengan teksi atau gondola, anda boleh membuat pintu masuk yang berkelas dan dramatik dengan menoreh di dok peribadi bar. Bersama menu makanan yang mahal tetapi lazat, Caffè Centrale menyajikan koktail min (€ 9-18), dengan klasik yang saling berkaitan dengan ramuan baru yang imajinatif. Tempah meja di geladak kecil untuk menikmati gondola yang meluncur seperti yang anda ambil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d