12 Tarikan Tertinggi & Hal yang Dapat Dilakukan di Sandusky, OH

36

- Advertisement -

Kehidupan di sepanjang pantai di Sandusky, Ohio membuat setiap hari berasa seperti hari bercuti. Pekan kecil ini mencipta semula. Bangunan bersejarah diubahsuai menjadi restoran yang menyajikan makanan bersumber dari tempatan, dan pengalaman bayside membuat lawatan ke Sandusky lebih daripada sekadar hujung minggu.

Sandusky memenuhi keperluan mereka yang mencari destinasi percutian cepat, dengan pilihan perjalanan hari seperti taman hiburan Cedar Point dan perjalanan menaiki Jet Express ke Put-in-Bay, tetapi tempat-tempat dan aktiviti-aktiviti di kawasan itu berkembang untuk memberikan alasan kepada pelancong tinggal lebih lama.

Air adalah tarikan utama. Walaupun kebanyakannya dinikmati di luar di Lake Erie, Sandusky adalah rumah kepada beberapa taman air dalaman, menjadikannya destinasi sepanjang tahun. Berjalan-jalan di Jackson Street Pier untuk menonton pemandangan yang menakjubkan Lake Erie matahari terbenam atau berehat di pelayaran pulau di sekitar teluk sambil merendam di salah satu destinasi percutian utama di Ohio.

1 Cedar Point

Cedar Point Jeremy Thompson / foto diubah suai

Taman hiburan Cedar Point, di pinggir Tasik Erie, merupakan salah satu perkara utama yang perlu dilakukan di Ohio, dengan kokpit roller dan tarikan baru yang ditambah setiap tahun. Anda boleh dengan mudah menghabiskan beberapa hari di taman dan tarikan yang dimiliki oleh taman. Cedar Point terkenal dengan 17 roller coasternya, seperti Gemini, Raptor, dan Blue Streak, dan riangnya, seperti Professor Delbert’s Frontier Fling dan Menara Power yang berdegil jantung. Untuk pencari keseronokan yang tidak melampau, taman ini mempunyai tarian mesra keluarga dan tempat-tempat hiburan teratas. Cedar Point Shores adalah taman air yang luas, dan Sports Force Parks adalah kompleks sukan yang unik yang memberi tumpuan kepada orang ramai yang berfikiran sukan, dengan padang bola sepak, kursus tali, dan trampolin. Tempat menarik dan taman Cedar Point semuanya terletak di kawasan yang sama, dan ini adalah tempat yang tepat untuk mendasarkan diri anda. Salah satu pilihan hotel terbaik di kawasan ini adalah Hotel Breakers.

Alamat: One Cedar Point Drive, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: https://www.cedarpoint.com/

2 Kalahari Resorts

Kalahari Resorts | Hak Cipta Foto: Kalahari Resorts

Kalahari adalah taman air dalaman / luaran yang popular yang menyeronokkan untuk orang dewasa untuk anak-anak. Daya tarikan utama adalah koleksi kolam renang dalaman dan luaran yang luas, kolam gelombang, dan sungai malas. Dengan lawatan bukan air Kalahari, anda boleh dengan mudah menghabiskan beberapa hari untuk melakukan segala-galanya. Safari Outdoor Adventure Park adalah rehat yang baik dari gelongsor air, dengan kursus tali yang mencabar, zipline, dan dinding pendakian. Taman Haiwan Safari Adventures interaktif ini mesti dikunjungi semasa penginapan anda, di mana anda akan melihat haiwan seperti unta dan burung yang tidak biasa untuk taman air.

Alamat: 7000 Kalahari Drive, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: https://www.kalahariresorts.com/ohio

3 Muzium Merry-Go-Round

Muzium Merry-Go-Round Rona Proudfoot / foto diubah suai

Idea untuk Muzium Merry-Go-Round di Sandusky dilahirkan selepas Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat mengeluarkan satu set setem karusel pada tahun 1990. Muzium ini telah menjadi penghormatan utama di Sandusky sejak itu, yang menampilkan artifak nostalgia dan bersejarah bersejarah . Nikmati paparan kuda berkuda yang dicat, mengembalikan memorabilia meriah, carousel kecil, dan artifak lain yang telah menjadi sebahagian daripada koleksi muzium sepanjang tahun. Pastikan anda meluangkan masa tambahan di karusel New York yang telah diubahsuai sepenuhnya dan di kedai hadiah unik muzium.

Alamat: 301 Jackson Street, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: http://www.merrygoroundmuseum.org/

4 Jet Express

Jet Express marada / foto diubah suai

Sandusky adalah pangkalan rumah yang ideal untuk mengambil perjalanan sehari ke tempat yang berhampiran Put-in-Bay atau Kelleys Island di Lake Erie. Jet Express adalah perjalanan feri yang menarik ke pulau-pulau untuk meneroka tarikan-tarikan rumah dan sukan air, dan menikmati pelbagai restoran gaya-resort. Pulau-pulau yang popular di kawasan itu menarik jumlah pelancong yang tinggi. Jika anda bercadang untuk melawat kedua-dua pulau, adalah lebih baik jadual satu hari untuk setiap dan kembali ke Sandusky pada waktu malam. Perhatikan masa keberangkitan feri terakhir untuk hari perjalanan pulang ke Sandusky.

Alamat: 101 W. Shoreline Drive, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: https://jet-express.com/

5 Great Wolf Lodge

Great Wolf Lodge | Hak Cipta Foto: Great Wolf Lodge

Taman air tertutup di Great Wolf Lodge berfungsi dengan baik untuk cuaca Ohio yang kadang-kadang tidak dapat diramalkan. Tarikan paling popular di rumah persinggahan difahami di taman air. Luncur air seperti Otter Run dan Totem Towers adalah slaid tradisional, tetapi keluarga yang ingin menendang takik itu harus mengatasi slaid tiub Alberta Falls yang berumur empat tingkat, di mana anda boleh menunggang bersama. Rumah persinggahan mempunyai aktiviti seperti pesta pajama, masa kerajinan, hiburan, dan pengembaraan sihir MagiQuest yang dapat memecahkan peluang-peluang berenang semasa penginapan anda. Pastikan untuk mengalami wafel cetakan serigala sekurang-kurangnya sekali untuk sarapan pagi di Gitchigoomie Grill.

Alamat: 4600 Milan Road, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: https://www.greatwolf.com/sandusky

6 Muzium Maritim Sandusky

Muzium Maritim di Sandusky menyediakan gambaran aktiviti maritim selama bertahun-tahun di Sandusky Bay. Muzium ini adalah pendidikan yang menarik, dengan pameran mengenai memancing komersial, bangkai kapal, dan juga lanun di kawasan itu. Memaparkan interaktif membolehkan anda menjadi sebahagian daripada sejarah maritim dan pengaruhnya di rantau ini. Salah satu pameran yang paling unik di muzium ini termasuk artifak asli dari Kapal Paten, yang merupakan penjara terapung yang mengakhiri perjalanannya di Sandusky.

Alamat: 125 Meigs Street, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: http://www.sanduskymaritime.org/

7 Castaway Bay

Castaway Bay bertema Caribbean adalah taman air dalaman, dengan slaid dan tunggangan untuk setiap kumpulan umur. Ini adalah taman air sepanjang tahun, dengan lagun, kolam gelombang, slaid tiub tinggi, dan kawasan untuk berehat dengan keluarga anda. Apabila anda memerlukan rehat dari air, lihat acara kraf yang dijadualkan dan permainan Caribbean yang tersedia di resort. Peristiwa berubah setiap hari, jadi pastikan anda memuat surat berita harian untuk melihat apa yang tersedia semasa penginapan anda.

Alamat: 2001 Cleveland Road, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: http://www.castawaybay.com/

8 Sandusky Segwave Tours

Sandusky Segwave Tours

Cara yang menyeronokkan untuk meneroka Sandusky bersejarah adalah dengan Segway dengan lawatan Sandusky Segwave. Pilihan pelancongan berpandu termasuk satu atau dua jam di bandar. Lawatan Segway membawa anda melewati Sandusky Bay, pusat bandar bersejarah, dan melalui taman. Jika anda bercadang untuk bermalam beberapa hari, lawatan Segwave akan memberi anda pengenalan yang baik kepada susun atur kawasan tersebut. Semua lawatan bermula dengan arahan tentang cara mengendalikan Segway, jadi baik untuk pemula. Oleh kerana lawatan membawa anda melalui kawasan yang anda tidak dapat mencari sendiri, perhatikan restoran dan kedai yang anda mahu kembali ke kemudian hari.

Alamat: 107 Columbus Avenue, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: http://www.sanduskysegwave.com/

9 Air1Airboats

Air1Airboats | Hak Cipta Foto: Air1Airboat

Anda mungkin berfikir bot pesawat untuk lawatan Florida dan bukan Ohio, tetapi itulah yang membuat pelayaran Lake Erie di Air1Airboats sangat menyeronokkan. Seorang Kapten Pengawal Pantai A.S. yang berlesen membawa anda ke dalam perjalanan kapal udara yang memberikan perspektif Sandusky dari air. Lulus taman hiburan Cedar Point yang luas kerana anda menghabiskan masa kira-kira 40 minit menunggang melalui teluk. Untuk waktu malam, ambil pelayaran malam di mana anda menghabiskan dua jam di atas air dan nikmati pemandangan indah di tepi pantai.

Alamat: 2312 River Avenue, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: http://air1airboats.com/

10 Ghostly Manor Thrill Centre

Pengembaraan adalah nama permainan di Ghostly Manor Thrill Centre di Sandusky, yang mempunyai pelbagai perkara yang perlu dilakukan, dari strategik ke mesra keluarga. Bilik Escape memainkan petualangan melarikan diri yang popular, di mana awak dan awak mesti menyelesaikan petunjuk untuk keluar dari bilik dalam masa yang diperuntukkan. Golf miniatur Perjalanan Wizard adalah cara yang santai untuk menghabiskan waktu petang atau petang semasa anda menumpahkan air terjun dan halangan. Ghostly Manor Thrill Centre juga menawarkan arcade, roller skating, rumah lantunan, dan teater 4D.

Alamat: 3319 Milan Road, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: http://www.ghostlymanor.com/

11 Bahagian Basikal Vogontz

Vogontz Bike Share | Hak Cipta Foto: Share Bike Vogontz

Sandusky adalah bandar terbaik yang diterokai pada kadar yang lebih perlahan, dan Vogontz Bike Share adalah cara yang menyeronokkan untuk melakukannya. Program berkongsi basikal mudah, dengan stesen yang terletak di seluruh Sandusky. Sewa basikal kemudian naik ke lokasi seterusnya dan turunkannya ke stesen lain. Ramai orang menyewa basikal hanya untuk menunggang bandar dan berhenti di kedai-kedai dan restoran di waktu lapang mereka. Program berkongsi basikal berfungsi dengan aplikasi pada telefon anda, jadi mudah mencari lokasi untuk mengambil dan menurunkan sepeda.

Laman rasmi: http://www.vogontzbikeshare.com/

12 Goodtime I Lake Erie Island Cruises

Goodtime I pelayaran pulau adalah cara yang popular untuk menikmati pantai Lake Erie. Pelayaran beroperasi dari Mei hingga Oktober. Hop di atas kapal untuk Sunset Bay Cruise semasa anda mengembara hari dengan hiburan, makanan ringan, dan matahari terbenam yang indah di utara Ohio. Salah satu pelayaran yang paling popular ialah Island Hopping Cruise. Ini adalah cara yang baik untuk mengambil lawatan sehari ke pulau-pulau sekitar Sandusky. Pelayaran hari membawa anda ke Kelleys Island dan Put-in-Bay, di mana anda boleh keluar dan meneroka beberapa jam sebelum menuju ke lokasi yang seterusnya. Syarikat ini menawarkan pelayaran bertema sepanjang tahun yang dikaitkan dengan acara sukan dan cuti.

Alamat: 109 West Shoreline Drive, Sandusky, Ohio

Laman rasmi: http://www.goodtimeboat.com/

Lebih Must-See Tempat untuk Jelajahi di Ohio

Sedangkan tepi Tasik Erie dan kepulauan Put-in-Bay dan Kelleys Island adalah tempat bercuti yang popular, Ohio bersedia untuk menyampaikan apa sahaja yang menyerang mood untuk percutian anda. Bandar-bandar besar Columbus, Cleveland, dan Cincinnati adalah sempurna untuk percutian hujung minggu, tetapi di luar lampu bandar adalah taman negara dan negeri yang tenang dan jalan belakang Amish Country. Sekiranya perjalanan anda ke Buckeye State adalah lebih banyak tindakan, anda akan ingin meneroka pengembaraan, ziplining, dan pengembaraan luar yang hebat yang terdapat di quadrants pelbagai Ohio.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: