5 destinasi untuk pengalaman Krismas yang menggembirakan di India

55.jpg

- Advertisement -

Krismas adalah masa sepanjang tahun apabila pokok-pokok dihiasi dengan lampu-lampu berkilauan, jalan-jalan ditutup dengan salji putih kristal, dan perjumpaan keluarga dirancang dengan rapi. Sekiranya anda ingin merayakan perayaan dengan penuh semangat dan juga menikmati perjalanan, kemudian pergi ke 5 tempat terbaik untuk meraikan Krismas Merry.

Goa

Bersenang-senang dalam perayaan dan biarkan rambut anda longgar ketika anda bergoyang dengan suasana majlis-majlis besar dan perayaan yang ceria di Goa. Destinasi pantai ini meraikan Krismas seperti tidak ada esok! Dengan warisan Portugal yang gemilang dan penduduk tempatan Katolik Roma, anda tahu anda berada dalam pengalaman perayaan yang indah.

Puducherry

Jika anda sedang mencari sambutan Krismas yang bersemangat, maka Puducherry adalah tempat yang harus anda pertimbangkan. Rumah untuk penduduk Katolik Roman yang besar, tempat ini mempunyai cara tersendiri untuk merayakan peristiwa ceria ini. Katedral Our Lady of the Immaculate Conception, Gereja Our Lady of Lourdes, Gereja Assumption, dan Gereja Our Lady of Good Health adalah beberapa gereja yang menawarkan pandangan untuk menjadi saksi.

Shillong

Terkejut mendengar bahawa bandar Shillong yang tenang boleh menjadi salah satu taruhan terbaik anda untuk meraikan masa perayaan Krismas? Nah, lihatlah untuk mempercayainya! Pekan ini jika tidak mengantuk akan ditukar menjadi destinasi yang menarik dan menimbulkan masa yang besar untuk perayaan dengan beberapa persembahan langsung dan konsert muzik.

Manali

Diliputi salji putih yang murni, Manali kelihatan seperti tempat impian untuk Krismas dan merupakan salah satu destinasi paling menarik untuk menikmati percutian penuh. Nikmatilah banyak aktiviti yang menyeronokkan seperti membuat istana bola salji dan pertarungan bola salji. Makan, minum, dan bergembiralah apabila anda berada di sini!

Kerala

Negara Tuhan-Kerala-mempunyai beberapa perayaan Krismas khas yang disimpan untuk anda! Anda akan suka menghabiskan percutian anda di sini di tengah-tengah perayaan yang berwarna-warni, resort pantai mewah, backwaters yang menakjubkan, dan rumah bot yang indah. Tidak hairanlah, dengan semua ini dan lebih, perjalanan ke Kerala akan menjadi pilihan yang luar biasa untuk cuti Krismas anda.

Dengan begitu banyak destinasi menarik untuk melawat Krismas ini, anda pasti rosak untuk pilihan! Merancang percutian yang menyeronokkan dan menyebarkan ceria perayaan. Mempunyai Krismas Merry!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: