31

- Advertisement -

Dikenali untuk keseronokan dan kegembiraan, bandar ini di padang pasir menghidangkan semua jenis kemungkinan untuk pelancong. Jalan The Strip, Las Vegas yang terkenal di jalan, berkilau dengan lampu dan tapak glamor yang dicipta semula dari bandar-bandar di seluruh dunia. Kebanyakan hotel adalah tarikan di dalam diri mereka sendiri dan menampilkan pameran jalanan percuma, dari air pancut menari untuk meletus gunung berapi. Anda juga akan mendapati muzium yang unik, senarai pertunjukan yang sentiasa mengagumkan dan banyak perkara lain yang perlu dilakukan. Grand Canyon hanyalah perjalanan singkat dengan helikopter, dan bukit-bukit dan gunung sekitarnya adalah rumah bagi semua jenis peluang rekreasi.

Las Vegas adalah tempat yang bagus untuk melawat sepanjang tahun. Suhu musim sejuk yang sejuk menyenangkan untuk bersiar-siar, dan pada musim panas, apabila suhu boleh naik melebihi 104 darjah Fahrenheit, kolam renang hotel menjadi bahagian penting dalam aktiviti siang hari.

1 The Strip

The Strip

Seksi pusat Las Vegas Boulevard yang berukuran 2.5 batu, yang melintasi kota dari timur laut ke barat daya, yang dikenali sebagai Strip, dipenuhi dengan istana-istana hiburan yang besar, banyak yang dibina dengan tema yang menentukan dan rumah ke tempat-tempat persembahan, bilik-bilik hotel mewah , dan santapan. The Strip sangat mengagumkan pada waktu malam, apabila bandar itu diterangi oleh penggantian tanda neon yang berkesudahan.

Kebanyakan pengunjung menikmati berjalan di sepanjang Strip dan mengambil pemandangan. Secara umumnya, Las Vegas Strip berjalan dari Mandalay Bay Hotel ke Treasure Island Hotel. Untuk benar-benar mengalami Las Vegas, tinggal di Strip, lebih baik di salah satu pusat peranginan utama. Untuk melihat beberapa pilihan tempat penginapan terbaik dalam pelbagai julat harga, lihat hotel kami yang disyorkan.

2 Pengalaman Jalan Fremont

Pengalaman Fremont Street Allie_Caulfield / foto diubah suai

Di pusat bandar lama Las Vegas, Fremont Street adalah kawasan pejalan kaki sahaja dengan pelbagai jenis laman web yang unik. Bahagian lima blok Fremont Street ditutupi dengan kanopi lampu LED yang menerangi langit dalam tontonan warna dan reka bentuk yang berbeza semasa anda berjalan di bawah. Dikenali sebagai Pengalaman Jalan Fremont, setiap malam pertunjukan muzik dan visual yang hebat berlaku di atas kepala. Penghibur jalan dan hiburan khas bertindak sering melakukan aktiviti luar di kawasan ini. Fremont Street terletak di pusat bandar Las Vegas, beberapa kilometer dari Strip. Lebih baik mengambil teksi untuk sampai ke kawasan ini. Atau, jika anda ingin benar-benar mengalami Las Vegas pada waktu malam, ambil masa Las Vegas Lights Night Tour 3.5 jam, yang merangkumi persembahan dan acara sorotan di Fremont Street sepanjang Strip.

Laman rasmi: http://www.vegasexperience.com

3 Helikopter Meluncur ke atas Las Vegas dan Grand Canyon

Helikopter di Grand Canyon

Untuk pemandangan udara yang hebat di Las Vegas, atau di Grand Canyon, pengunjung mungkin mahu menaiki helikopter. Las Vegas mempunyai beberapa syarikat yang menyediakan lawatan helikopter yang membawa pengunjung ke Las Vegas dan Strip, atau sejauh Grand Canyon. Ini adalah peluang yang baik untuk sesiapa sahaja yang mempunyai masa yang terhad untuk melihat tidak hanya Vegas, tetapi landskap sekitarnya dan salah satu tarikan semula jadi yang paling menarik dan terkenal di Amerika. Jika anda mempunyai hari penuh untuk meneroka, cubalah lawatan Helikopter Grand Canyon 4-dalam-1.

4 Venetian Hotel dan Gondola Rides

Venetian Hotel dan Gondola Rides

Hotel Venetian di Las Vegas terletak di Strip, di seberang dari Treasure Island. Ia adalah salah satu pusat peranginan yang terbaik di bandar dan mempunyai banyak tarikan pelancong yang menarik. Di dalam adalah arked membeli-belah bertema yang dibina menyerupai bandar Venice, lengkap dengan langit biru, terusan, dan gondoliers. Hotel ini juga menampilkan rekreasi tarikan utama yang terdapat di Venice, seperti Jambatan Rialto dan Bridge of Sighs, bersama dengan banyak lagi.

The Venetian Gondola Rides adalah cara yang menyeronokkan untuk melihat kompleks. Terletak di hadapan Hotel Venetian, berhampiran trotoar, bot menanti penumpang yang kemudian dibawa naik dengan gondolier mereka yang ramah melalui arked membeli-belah di dalam hotel.

Alamat: 3655 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.venetian.com/

5 Paris Hotel dan Menara Eiffel

Paris Hotel dan Menara Eiffel

Terletak di Strip, Paris Las Vegas adalah salah satu pusat peranginan yang paling mudah dikenali di bandar. Di depan adalah model skala Menara Eiffel, dan di bawah jalannya adalah rekreasi Paris Opera House. Empat puluh enam cerita di atas jalan-jalan di bandar, Pengalaman Menara Eiffel adalah dek pemerhatian dengan pemandangan 360 darjah yang luar biasa. Satu cerita di bawah ini adalah Restoran Menara Eiffel yang mewah dan romantis, dengan pemandangan indah di sepanjang Strip dan di seberang air pancut menari Bellagio. Juga di atas harta itu adalah belon udara panas palsu yang dihiasi dengan lampu neon dan berkelip.

Alamat: 3655 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.caesars.com/paris-las-vegas

6 Bellagio Resort and Show Fountain

Bellagio Resort and Fountain Show Robert Pernett / foto diubah suai

Bellagio Resort di Las Vegas adalah sebuah kompleks hotel yang mewah, dengan pelbagai tarikan, termasuk Galeri Bellagio Fine Art, Conservatory & Botanical Gardens, spa dan salon, dan beberapa restoran terbaik di Las Vegas. Di luar lobi adalah ruang pameran dengan mengubah tema yang berkisar dari pameran botani musim bunga hingga pertunjukan seni menarik. Ciri yang paling menarik dan terkenal ialah persembahan air pancut. Di hadapan Bellagio, di sepanjang Jalur, air pancut menari memaparkan paparan air yang indah kepada muzik. Dari laluan pejalan kaki, pengunjung mempunyai pandangan ringside. Ini sering digambarkan sebagai tarikan percuma terbaik di Las Vegas.

Alamat: 3600 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.bellagio.com/en.html

7 Hotel Mirage: Meninggalkan Gunung Berapi dan Taman Rahsia

Hotel Mirage: Meninggalkan Gunung Berapi dan Taman Rahsia | Hak Cipta Foto: Lana Law

Mirage Hotel mudah dikenali semasa berjalan di sepanjang Strip. Di hadapan resort ini adalah gunung berapi, yang meletus pada selang waktu yang tetap. Pada waktu malam, api api yang menembusi api adalah salah satu daripada tapak paling unik yang dilihat dari trotoar. Di dalam Mirage adalah Taman Rahsia dan Habitat Dolphin. Anda dapat melihat pelbagai jenis haiwan eksotik, termasuk singa putih. Habitat Dolphin mengandungi sebilangan besar lumba-lumba terlatih dalam kolam 2.5 juta-galonnya.

Alamat: 3400 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.mirage.com/en.html

8 Roda Berlian Tinggi Roller di Linq

Roda Ferris Roller Tinggi di Linq | Hak Cipta Foto: Lana Law

Roda Ferris Tinggi Roller adalah di hujung Linq Promenade, hanya dari Strip. Ini roda Ferris besar berdiri 550 kaki tinggi dan mengambil masa tiga puluh minit untuk satu pusingan penuh, memberikan pemandangan luar biasa ke atas jalur dan kawasan sekitarnya dari kapsul. Setiap kabin, seperti yang dipanggil, boleh menampung sehingga 40 orang. Pemandangan sangat luar biasa pada waktu malam dengan lampu bandar yang penuh cahaya.

9 New York-New York Hotel

New York-New York Hotel

New York-New York Hotel di Las Vegas adalah di seberang jalan dari kedua-dua MGM Grand Hotel dan juga Excalibur Resort Hotel. Pemandangan yang menakjubkan, hotel ini direka untuk kelihatan seperti latar langit New York, lengkap dengan Jambatan Brooklyn dan Patung Liberty. Pelantar roller coaster besar di dalam dan di sekitar hotel.

Alamat: 3790 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.newyorknewyork.com/en.html

10 Istana Caesar dan The Colosseum

Kedai-kedai di Istana Ceasar | | Hak Cipta Foto: Lana Law

Mungkin salah satu yang paling terkenal di semua resort hotel Las Vegas, Istana Caesar terus berkembang. Pada masa ini Istana Caesar adalah kompleks besar di tengah-tengah Jalur, lengkap dengan setiap pilihan hiburan yang dapat dibayangkan. Hotel ini berkait rapat dengan pertunjukan yang diadakan di tempat konsertnya yang besar yang dikenali sebagai “The Colosseum.” Penggiat terbaik (yang termasuk Celine Dion dan Elton John) tampil di sini untuk tempoh yang panjang, dan pertunjukan sering ditempah dengan baik terlebih dahulu. Pelawat merancang perjalanan dan berharap untuk melihat prestasi di sini akan mahu menyemak tarikh dan ketersediaan tiket seawal mungkin.

Alamat: 3570 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.caesars.com/caesars-palace

11 Muzium Mob

Muzium Mob | Hak Cipta Foto: The Mob Museum

Muzium Mob, atau Muzium Negara Jenayah Teratur dan Penguatkuasaan Undang-undang seperti yang dinamakan secara rasmi, adalah sebuah muzium yang benar-benar unik dan menonjol di Nevada. Muzium ini ditempatkan di bangunan Neoclassical tahun 1933, dahulu Pejabat Pos dan Mahkamah AS, yang mempunyai sejarahnya sendiri. Ia adalah salah satu lokasi untuk pemeriksaan Jawatankuasa Kefauver yang terkenal pada tahun 1950, yang menunjukkan beberapa kebenaran hodoh mengenai jenayah terancang di Las Vegas dan di seluruh Amerika Syarikat.

Muzium ini menceritakan sejarah Mob di Amerika menerusi paparan interaktif dan klip video interaktif. Pameran berurusan dengan segala-galanya dari watak-watak dan peristiwa individu ke budaya dan fesyen yang berkaitan dengan zaman.

Alamat: 300 Stewart Avenue, Las Vegas, Nevada

Laman rasmi: https://themobmuseum.org/

12 Mandalay Bay dan Akuarium Shark Reef

Mandalay Bay dan Akuarium Shark Reef

Mandalay Bay Resort terletak di hujung barat daya Strip, berhampiran hotel Luxor. Salah satu kemunculan utama di kompleks ini ialah Shark Reef Aquarium. Kebanyakan tangki 1,300,000 galon memegang pelbagai jenis jerung, ikan, sinar, reptilia, dan invertebrata laut. Kira-kira 100 jerung dari 15 spesies yang berlainan dan lebih daripada 2,000 haiwan dalam semua dipamerkan. Terowong Shark adalah ciri yang paling mengagumkan. Diakreditasi oleh Persatuan Zoo dan Akuarium, Shark Reef bekerja dengan ahli biologi hidupan liar untuk memelihara tasik dan populasi marin yang terancam serta memulihkan haiwan yang cedera.

Alamat: 3950 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: http://www.sharkreef.com/

13 Muzium Neon

Muzium Neon | Hak Cipta Foto: Lana Law

Tanda-tanda neon yang cerah dan berwarna-warni di Las Vegas merupakan salah satu tempat yang paling tidak dapat dilupakan di bandar untuk pelawat yang tidak terhitung sepanjang tahun. Suara pengiklanan pelbagai peringkat ini menjadi salah satu tuntutan bandar yang terkenal. Hari ini, Muzium Neon bekerja keras untuk memelihara beberapa sejarah bandar dengan membeli, menyimpan, dan dalam beberapa kes, memperbaharui tanda-tanda neon bersejarah yang telah berjalan di tepi jalan kerana perniagaan telah pudar atau tanda-tanda baru telah mengambil tempat ikon yang lebih tua .

Anda dapat melihat banyak tanda-tanda ini dengan mengambil lawatan berpandu di Muzium Neon, di mana tanda-tanda neon lama disimpan di luar dalam sebatian besar. Panduan menyediakan sejarah tanda-tanda dan reka bentuk, yang telah berkembang selama bertahun-tahun. Upaya di muzium sedang berlangsung, dan tanda-tanda berdiri dalam pelbagai keadaan. Dalam beberapa kes, hanya sebahagian yang disimpan atau dijumpai, sementara yang lain telah dipulihkan kepada kemuliaan mereka yang terdahulu. Sebaliknya ini membuat muzium yang lebih menarik dan memberikan pandangan pengunjung tentang betapa banyak kerja dan penyelenggaraan diperlukan dengan tanda-tanda gergasi ini.

Alamat: 770 Las Vegas Boulevard North, Las Vegas, Nevada

Laman rasmi: http://www.neonmuseum.org/

14 Luxor Hotel

Luxor Hotel

Hotel tema lain yang tersendiri, di hujung barat daya Strip, adalah Luxor Hotel. Direka dalam tema Mesir purba, hotel ini berbentuk seperti piramid, dengan sphinx dengan bangganya menatap di seberang jalan.Luxor, seperti semua resort utama, menawarkan pelbagai restoran dan peluang membeli-belah. Salah satu ciri yang menonjol dari hotel ini adalah rasuk cahaya yang projek dari titik tertinggi piramid dan menembak ke langit malam. Ia dapat dilihat dari seluruh Las Vegas.

Alamat: 3900 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.luxor.com/en.html

15 Menara Stratosfera

Menara Stratosfera

Menara Stratosphere adalah pemandangan yang tidak dapat dilihat di latar langit Las Vegas. Menara itu naik 1,149 kaki, dan di atas bumbung menara adalah pelbagai tunggangan keseronokan jantung, termasuk SkyJump, Big Shot, X Scream, dan Gila. Bagi mereka yang mencari drama kurang sedikit, terdapat dek pemerhatian dalaman dan luaran dengan pemandangan bandar. Menara Stratosphere mendakwa “menara pemerhatian yang paling tinggi di Amerika Syarikat.”

Alamat: 2000 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: http://www.stratospherehotel.com/

16 MGM Grand Hotel dan CSI: Pengalaman

MGM Grand Hotel dan CSI: Pengalaman

MGM Grand Hotel di Las Vegas terletak di seberang jalan dari New York-New York Hotel dan sudut kitty ke Excalibur Resort Hotel. MGM Grand Hotel mempunyai semua kemudahan yang diharapkan oleh pengunjung di hotel mewah termasuk di atas penginapan rata-rata, kawasan kolam renang yang luar biasa, banyak restoran, dan banyak pilihan hiburan. Salah satu aktiviti popular di hotel ialah CSI: Pengalaman, berdasarkan siri TV CSI yang popular, di mana para peserta dapat menguji kemahiran detektif mereka.

Alamat: 3799 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.mgmgrand.com/en.html

17 Skydiving Dalaman dalam Vegas

Vegas Indoor Skydiving menawarkan pengalaman yang benar-benar unik. Di sini, para pelawat akan mengalami apa yang sebenarnya seperti terjun udara, tanpa kapal terbang atau payung terjun. Pengajar yang berkelayakan mengawal peserta ke terowong angin menegak di mana mereka sesuai dengan peralatan khas. Sekali kipas dihidupkan, sesiapa sahaja boleh melayang dengan mudah di udara. Tiada pengalaman diperlukan.

Alamat: 200 Convention Center Dr, Las Vegas

Laman rasmi: http://www.vegasindoorskydiving.com/

18 Madame Tussauds

Madame Tussaud | Hak Cipta Foto: Lana Law

Madame Tussaud di Las Vegas terletak berhampiran dengan eskalator yang mengarah ke Hotel Venetian di Strip. Di sini, pelawat dapat melihat bintang kegemaran mereka yang dipelihara selamanya dalam lilin. Dalam banyak kes, angka-angka begitu seakan-akan ia hampir menakutkan. Angka pelbagai dari Elvis kepada Bradley Cooper dan Sofia Vergara. Tumpuan atau tema keseluruhan Madame Tussaud adalah pada orang yang dikaitkan dengan Las Vegas.

Alamat: 3377 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.madametussauds.com/las-vegas/en/

19 Las Vegas Motor Speedway

Helikopter Maverick Helikopter Las Vegas Motor Speedway / foto diubah suai

Peminat kereta pantas akan mahu menuju ke Las Vegas Motor Speedway. Terletak di Clark County, 15 batu di timur laut Strip, Las Vegas Motor Speedway adalah kompleks 1,200 ekar pelbagai balap kereta yang tepat untuk kelajuan yang aneh di dalam anda. Las Vegas Motor Speedway adalah rumah kepada perlumbaan NASCAR, serta beberapa acara perlumbaan lain. Beberapa rekod kelajuan telah ditetapkan di trek. Speedway mempunyai pelbagai restoran, dan bagi mereka yang ingin bermalam, perkhemahan disediakan. Semak laman web untuk acara dan penetapan harga yang akan datang.

Alamat: 700 North Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: http://www.lvms.com/

20 Excalibur Hotel

Excalibur Hotel

Hotel Excalibur di Las Vegas adalah hotel tema lain di Strip. Terletak di dalam zaman pertengahan, hotel ini mempunyai beberapa seni bina liar, lengkap dengan menara. Hotel ini mempunyai semua kemudahan pengunjung yang mungkin dapat dibayangkan, dengan hiburan yang bervariasi, kawasan kolam yang besar, dan pelbagai restoran yang baik.

Alamat: 3850 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Laman rasmi: https://www.excalibur.com/en.html

Di mana untuk menginap di Las Vegas untuk Sightseeing

Oleh kerana kebanyakan tindakan di Las Vegas difokuskan di sekitar sebahagian dari South Las Vegas Boulevard yang dikenali sebagai The Strip, tinggal di atau dekat dengan kawasan ini adalah pilihan terbaik. Ini juga tempat kebanyakan hotel bertema bertema yang besar dijumpai. Harga hotel boleh berbeza-beza dari satu minggu ke seterusnya, dengan harga melonjak di sekitar konvensyen besar dan diskaun hebat yang tersedia pada masa yang lebih perlahan. Di bawah adalah pilihan hotel bertaraf tinggi di lokasi yang baik.

  • Hotel Mewah: Bellagio yang bertema Itali, mudah dikenali oleh tasik dan tarian air pancut di hadapan resort, dan Venetian, kompleks bertema Venice yang penuh dengan kanal dan gondola, kedua-dua hotel resort mewah di lokasi utama di The Strip. Istana Caesars, juga dengan lokasi yang hebat di sepanjang The Strip, adalah masa lama klasik di Vegas, dan rumah tempat hiburan Colosseum yang terkenal. Semua resort ini mempunyai kolam renang yang indah, belanja, dan hiburan di tapak.
  • Hotel Julat-Pertengahan: Di hujung utara The Strip adalah Treasure Island, dengan kawasan kolam yang bagus dan lokasi yang baik dalam jarak berjalan kaki dari tapak utama. Ini adalah pilihan jarak pertengahan atas yang sering mempunyai harga yang berpatutan. Juga dalam kategori ini adalah Monte Carlo Resort. Ini adalah hotel yang berkualiti di lokasi yang hebat yang juga sering menawarkan harga yang berpatutan. Hilton Grand Vacations Suites di Las Vegas Strip adalah hotel berkualiti lain tetapi terletak terlalu jauh ke utara untuk berjalan kaki ke bahagian utama The Strip.
  • Hotel Budget: Excalibur adalah sebuah hotel peranginan yang baru tetapi kini agak bertarikh yang sering menawarkan tawaran yang baik.Ia mempunyai kawasan kolam yang bagus dan lokasi yang hebat di hujung selatan The Strip, berhampiran New York, New York. Di seberang jalan dari Excalibur, tetapi hanya dari Strip on Tropicana Avenue, adalah Motel 6. Ini adalah motel asas dengan kolam renang dan lokasi yang sangat baik. Travelodge Las Vegas Centre Strip adalah satu lagi pilihan bajet yang baik, dengan lokasi pusat yang baik sedikit di The Strip.

Hari Perjalanan dan Lawatan dari Las Vegas

Hanya di luar lampu dan gegaran elektrik Las Vegas adalah landskap yang indah di lereng, batu-batu merah, gunung, dan pemandangan padang pasir. Sekiranya anda mempunyai masa, pastikan anda keluar dan lihat tapak di luar batas bandar.

  • Bendungan Grand Canyon dan Hoover: Dua tarikan terbesar di kawasan sekitar Las Vegas adalah dua tapak yang hebat ini: satu semula jadi, dan yang lain, buatan manusia. Grand Canyon dan Hoover Dam Day Trip dari Las Vegas membawa pelawat, oleh jurulatih, ke Rim Barat Grand Canyon selama tiga jam masa lapang. Ini membolehkan banyak masa untuk berjalan di sepanjang rim dan memandang dari kawasan tontonan. Hentian pendek di Hoover Dam di sepanjang jalan juga termasuk. Tambahkan pada helikopter dan menaiki bot atau bersiar-siar di Grand Canyon Skywalk sebagai pilihan tambahan.
  • Red Rock Canyon: Jelajah Red River Canyon berpandu empat atau enam jam untuk melihat beberapa pemandangan batu merah yang menakjubkan dan pemandangan ke padang pasir dan gunung. Lawatan ini menawarkan pickup dan drop-off hotel, lawatan ke lembah sepanjang jalan gelung pemandangan 13-kilometer dengan berhenti di tempat peninjau untuk pandangan terbaik, dan makan tengah hari berkotak.
  • Hiking dan Berkhemah: Anda boleh menemui beberapa laluan mendaki yang hebat di padang pasir dan gunung sekitarnya. Untuk beberapa pengalaman yang unik, lihat artikel kami mengenai laluan mendaki terbaik di Valley of Fire State Park dan kenaikan terbaik berhampiran Las Vegas. Jika anda berminat untuk menghabiskan malam atau dua di bawah bintang-bintang, dan anda tidak membawa peralatan perkhemahan anda sendiri, anda mungkin ingin mempertimbangkan Tour Camping Berkembar 3 Hari 2-Malam dari Las Vegas ke Zion, Bryce Canyon, Monumen Lembah, dan Grand Canyon. Perjalanan perkhemahan yang dikendalikan sepenuhnya membawa anda ke kemuncak utama di Barat Daya dan termasuk lawatan Jeep, dan pilihan untuk menaiki helikopter di Grand Canyon. Sekiranya anda mempunyai peralatan perkhemahan anda sendiri dan cuba mencari tempat terbaik untuk mendirikan kem, lihat senarai tapak perkhemahan yang terbaik di Las Vegas.
  • Lawatan Memandu Sendiri: Terokai bandar-bandar yang berdekatan dan kawasan semula jadi yang luar biasa dengan Perjalanan Hari Terunggul kami dari artikel Las Vegas.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d