03.jpeg

- Advertisement -

Angie Ng adalah model Cina Malaysia yang lahir di Pulau Pinang, Malaysia.

Kerjaya

Semasa tahun-tahun awal karier Ng dia berpusat di Kuala Lumpur dan dengan cepat mendapat momentum dalam litar pemodelan yang bekerja untuk jenama seperti DKNY dan Marc Jacobs.

Ng menghabiskan tahun terakhir pengajian ijazahnya di UK dan lulus dengan ijazah dalam Undang-undang dari Universiti Reading, Berkshire pada usia 21

Ng telah berjalan landasan untuk Paul Costelloe, Alice Palmer, Lilee, Charlotte Taylor, Carlotta, Actis Barone dan Jonathan Liang dan menutup rancangan untuk Alice Palmer di S / S ’10. Dia juga melakukan Kempen Kaprice. Dia muncul dalam video muzik oleh DJ Ironik yang memaparkan Chipmunk (remix lagu “Tiny Dancer” oleh Elton John).

Ng adalah model Malaysia pertama yang dimodelkan untuk pereka Lady Gaga Marko Mitanovski. Pada tahun 2011, dia telah ditandatangani oleh model pemodelan Model One, yang berpangkalan di Hong Kong.

Dia juga muncul dalam iklan cetak seperti American Tourister TVC- Ambil Dunia, K11 Cetak Iklan, Kisah Sukat Landmark – Kejatuhan / Musim Sejuk 2012, Gap Fall 2012, Kecantikan Fujifilm dan banyak lagi.

Ng memenangi pertandingan “Girl Next Door” FHM dan seterusnya menghiasi penutup majalah itu pada bulan Jun Dia dianugerahkan gelaran Model Model Fesyen Grand Prix STYLO pada tahun 2010. [musim rujukan] Pada musim panas tahun 2010 Ng menggariskan Farah Kempen Khan S / S 2011. [Rujukan?]

Dia melakukan banyak pertunjukan termasuk Max Mara, Roger Vivier, Ted Baker, Vivienne Westwood, Leonard, Furlia, Club Monaco, M.A.C dan banyak lagi.

Ng muncul dalam beberapa majalah seperti Citabella, Majalah Asteliar Beaute, Feminin, Kompleks Majalah UK, Cantik, Majalah NuYou, InTrend, Majalah Baccarat, GLAM, Majalah Hello, Majalah Prestige, Majalah Visi, Majalah Dewi Indonesia, Elle (majalah), Cosmopolitan HK, majalah TVB, Majalah Tao, Majalah Seterusnya HK, D MAG HK, Stuff Singapore, Majalah Kaca, Edelweiss Magazine Switzerland, Marie Claire HK dan banyak lagi majalah lain.

Pada tahun 2010, Ng adalah model sampul majalah edisi fesyen dan kecantikan Malaysia Wanita, D MAG, FLASH dan majalah Elle.

Untuk Kejatuhan 2012, dia dipaparkan dalam Ikon Gap Fall 2012.

Ng kini diwakili oleh IMG Model London dan Model One di Hong Kong.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: