14

- Advertisement -

BMW M4 Coupe F82 ini sebenarnya sudah dilancarkan di Malaysia tapi unit yang anda lihat ini dijadikan lebih menyerlah dengan warna Java Green Metallic yang diambil daripada katalog warna BMW Individual. Ia adalah satu-satunya contoh yang berada di Malaysia dan dijual pada harga RM772,800 tidak termasuk insurans.

Melihat kepada spesifikasi, model ini masih lagi menggunakan enjin petrol enam silinder sebaris 3.0 liter dengan pengecas turbo, dan mampu menghasilkan kuasa 431 hp dan 550 Nm tork. Ia disampaikan kepada roda belakang melalui transmisi klac berkembar tujuh kelajuan M, dengan sistem Drivelogic.

Hasilnya, kereta ini boleh memecut 0-100 km/j dalam masa 4.1 saat, sebelum mencapai laju maksimum 250 km/j (dihadkan secara elektronik). Barangan mekanikal lain yang diberikan adalah termasuk Active M Differential, Adaptive M Suspension, M Drive dengan pelbagai tetapan serta stereng kuasa M Servotronic.

Daripada aspek rekaan, M4 Java Green ini juga dipasang dengan kemasan High Gloss Shadow Line daripada BMW Individual, bumbung gentian karbon, rim M 19 inci dengan tayar 225/35 di hadapan dan 275/35 di belakang serta lapik bumbung anthracite, juga daripada katalog BMW Individual.

Kelengkapan standard lain kenderaan ini adalah termasuk head-up display khas untuk model M, tempat duduk M dengan pelarasan bahagian penyandar, 16 pembesar suara Harman Kardon dengan amplifier digital 699 watt, sistem navigasi BMW 8.8 inci dengan pengawal iDrive serta beberapa kemasan lain yang khas untuk model M.

Seperti biasa, BMW M4 didatangkan dengan jaminan lima tahun tanpa had batuan serta penyelenggaraan berkala percuma. Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari CarBase.my untuk melihat spesifikasi serta membandingkan kereta ini dengan model lain.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: