Subaru XV facelift di Malaysia bakal dapat EyeSight

0

14

- Advertisement -

Selepas Subaru Outback dan Forester untuk pasaran Malaysia turut dilengkapi dengan EyeSight, pastinya ramai yang ingin mengetahui bila pula giliran XV? Dalam sesi temubual yang berlangsung selepas pelancaran Forester pagi tadi, Glenn Tan, pengarah urusan Tan Chong International memaklumkan crossover tersebut bakal menjadi model ketiga untuk dilengkapi dengan sistem bantuan pemandu dan keselamatan tersebut.

Walau bagaimana pun, Tan berkata, EyeSight hanya akan diperkenalkan menerusi XV facelift apabila ia dilancarkan di negara ini kelak, namun tidak memaklumkan bilakah ia bakal berlangsung. XV generasi kedua telah diperkenalkan di peringkat global di Geneva Motor Show 2017, dan kini telah diberikan peningkatan kitaran-pertengahan.

Model semasa XV merupakan unit pemasangan tempatan (CKD), yang dilancarkan pada November 2017 tanpa kehadiran EyeSight, walau pun sistem tersebut telah pun ditawarkan untuk model berkenaan di pasaran negara lain termasuk Filipina.

Ketika berlangsungnya Singapore Motor Show pada tahun lalu, Tan mendedahkan XV yang dijual di Malaysia akan menerima EyeSight menjelang separuh pertama 2019, namun sehingga kini model facelift tersebut masih belum tiba di sini. Jadi, kenalah kita menantikan bilakah XV facelift yang dilengkapi EyeSight bakal diperkenalkan di pasaran kita.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d