5 tempat terbaik untuk tinggal berhampiran Taman Negara Big Bend

0

35

- Advertisement -

Big Bend adalah sebuah taman besar, dan mendapatkan sekitar mengambil masa yang agak lama. Pilihan untuk penginapan di taman adalah terhad kepada tiga perkhemahan utama, perkhemahan di belakang, atau Chisos Mountain Lodge gaya motel. Kebanyakan pengunjung mendirikan pangkalan di salah sebuah bandar berdekatan, walaupun pilihan di luar taman masih sangat terhad, terutamanya ketika datang ke penginapan yang berkualiti. Pilihan terbaik ditemui di bandar kecil yang pelik Marathon atau bandar peranginan Lajitas. Kedua-dua tempat ini menawarkan penginapan yang indah yang benar-benar boleh membuat percutian anda suatu perjalanan yang tidak dapat dilupakan. Marathon terletak kira-kira 40 batu di utara taman di sebelah timur. Lajitas adalah kira-kira 20 batu dari pintu masuk barat taman. Walaupun ini mungkin kelihatan seperti jarak jauh ke hari perjalanan ke taman, pemanduan adalah mudah dan ia bernilai perjalanan untuk menginap di beberapa penginapan yang indah di bandar-bandar ini.

Pekan-pekan lain di kawasan ini termasuk dua komuniti bersebelahan Kajian Butte dan Terlingua, termasuk Bandar Hantu Terlingua yang berdekatan, kira-kira tiga hingga 10 batu dari taman di sebelah barat. Bandar-bandar ini digabungkan mempunyai penduduk lebih daripada 300 orang, dan pilihan penginapan berkualiti di sini adalah terhad.

Di mana anda tinggal mungkin hanya bergantung pada arah yang anda datang dari. Marathon adalah pintu masuk utama untuk pelawat yang datang dari timur dan utara, termasuk Houston, Dallas, Austin, dan San Antonio. Lajitas dan Terlingua adalah pilihan utama pengunjung yang datang dari barat. Berikut adalah pilihan utama kami untuk hotel dan resort terbaik di kawasan Taman Negara Big Bend:

1 The Gage Hotel, Marathon

Gage Hotel pool | Hak Cipta Foto: Lana Law

Marathon adalah bandar paling menarik berhampiran taman, dan salah satu sebab utama untuk melawat Marathon adalah untuk penginapan di Gage Hotel yang bersejarah. Hartanah mewah ini, dengan kolam renang yang indah dan bilik-bilik yang menarik, tidak mempunyai TV di dalam suite. Sebaliknya, mereka menawarkan kawasan biasa untuk bersosial, dari kawasan lobi utama dengan perapian yang besar, ke bilik TV untuk mereka yang tidak dapat melepaskan permainan penting, dan cincin api besar di halaman, di mana para tetamu dijemput untuk kumpulkan firaside setiap malam. Ini adalah tempat yang menarik untuk bertemu dengan orang ramai dan menikmati perbualan terinspirasi. Gage Hotel juga terkenal dengan santapan yang hebat di hotel 12 Gage Restaurant, di mana anda akan dapati beberapa makanan terbaik di seluruh rantau ini.

Gage Hotel masuk | Hak Cipta Foto: Lana Law

Hotel terdiri daripada bangunan utama, dengan bilik-bilik hotel yang indah yang menawarkan siling-siling kayu dan balok terbuka, dan suite gaya-banglo yang mengelilingi halaman yang tenang. Gage Spa terletak di bangunan yang berasingan dan menawarkan pelbagai rawatan, dari terapi urut hingga ke muka. Hotel ini juga mempunyai jadual perjalanan yang menyeronokkan sehingga 14 hari untuk membantu tetamu merancang masa mereka di dalam dan di sekitar taman. Sekiranya anda tidak boleh masuk di Gage Hotel, tanya mengenai perkara tersebut Kapten Albion E Shepard House, yang juga dikendalikan melalui Gage. Ini adalah sebuah bangunan kecil bertingkat putih yang besar, dengan balkoni, di jalan di belakang Gage Hotel.

Penginapan: Hotel Gage

2 Lajitas Golf Resort, Lajitas

Lajitas Golf Resort, Lajitas | Hak Cipta Foto: Lana Law

Di sebelah barat Taman Negara Big Bend, kira-kira 20 batu dari pintu taman, adalah Lajitas Golf Resort. Seperti oasis yang benar di padang pasir, anda dapat melihat pokok-pokok hijau dan rumput padang golf di dasar gunung ketika anda mendekati. Kompleks besar ini adalah tempat untuk berehat dan memanjakan diri anda. Ia mempunyai satu Padang golf 18 lubang yang direka oleh Lanny Wadkins, sebuah kolam yang indah, sebuah restoran berdinding kaca yang menghadap ke bukit-bukit yang indah, dan semua jenis peluang rekreasi.

Lobi utama dan bangunan penghubung, termasuk pusat penjelajahan, pusat kecergasan, dan pusat kegiatan, dirancang dalam gaya Barat yang lama, dengan trotoar kayu yang tertutup dan perabot yang diilhamkan oleh roda. Resort ini mempunyai beberapa bangunan dengan bilik tetamu, masing-masing adalah unik. Sesetengahnya berada berdekatan dengan kolam renang, yang lain melihat ke padang golf, tetapi masing-masing menawarkan suite-suite besar dan perabotan yang elegan.

Jika anda ingin menghabiskan beberapa hari di sini, anda tidak akan mengalami masalah untuk terus sibuk. Anda boleh pergi ke zip, mengaturkan perjalanan kanu sehala ke Sungai Rio Grande yang berdekatan dengan pengangkutan ulang-alik ke resort, atau menunggang kuda. Penyelaras aktiviti gembira dapat membantu anda menetapkan semuanya.

Penginapan: Lajitas Golf Resort

3 Eve’s Garden Bed and Breakfast, Marathon

Eve’s Garden Bed and Breakfast, Marathon | Hak Cipta Foto: Lana Law

Untuk peminat eko-minda dan alam semula jadi yang masih menginginkan keselesaan dan suasana yang tinggi, Eve’s Garden B & B adalah tempat tinggal. Mereka menamakan diri mereka sebagai “Bed & Breakfast Organik dan Pusat Sumber Ekologi” di bandar Marathon, dan menawarkan konsep yang unik ketika datang ke penginapan. Penginapan penginapan yang berwarna-warni ini, dengan aras romantis dan seni bina gaya adobe yang luas, adalah tempat percutian yang damai di jalan yang tenang. Taman organik dalaman menyediakan bunga sepanjang tahun, dan halaman tengah, lengkap dengan kolam dan ruang teh adalah ruang yang indah untuk berehat dan bertemu tetamu lain. Bilik-bilik tetamu semua dihiasi secara individu dalam pelbagai warna dan dihiasi dengan hiasan yang menarik dan elegan. Sama seperti Hotel Gage, tetamu di sini boleh membebaskan diri dari televisyen dan selesa dengan sebuah buku di kerusi membaca. Tempat ini adalah permata yang benar di padang pasir yang tinggi.

Penginapan: Eve’s Garden Bed & Breakfast

4 Terlingua Ranch Lodge

Sumber Photo: Terlingua Ranch Lodge

Jika anda benar-benar ingin melepaskan diri dari itu dan meletak diri di kabin di pergunungan, Terlingua Ranch Lodge adalah sempurna.Berangkat sendiri, 16 batu dari jalan utama dan kira-kira 45 minit dari Big Bend National Park, ini adalah tempat yang indah untuk melihat langit malam dan menikmati keamanan dan ketenangan di padang pasir. Bilik-bilik adalah sangat asas, tanpa TV atau telefon. Internet tanpa wayar ada, tetapi tiada liputan sel. Walau bagaimanapun, anda boleh bergantung kepada bilik yang bersih, katil yang selesa, dan teres luar untuk duduk dan menonton bintang-bintang. The lodge mempunyai kolam; sebuah landasan kecil; dan Bad Rabbit Cafe, sebuah restoran yang menyajikan makanan buatan sendiri di sebuah bangunan batu dan batu, yang dikenali sebagai Whitehouse. Pada waktu hujung minggu dan kadang-kadang pada hari kerja semasa musim kemarau, kafe menawarkan hiburan live yang memaparkan pemuzik tempatan.

Penginapan: Terlingua Ranch Lodge

5 Posada Milagro

Restoran di Posada Milagro | Hak Cipta Foto: Lana Law

Terletak di Bandar Hantu Terlingua, Posada Milagro menawarkan sebilangan kecil bilik, yang terletak di belakang Posada Milagro Restaurant. Pilihan di sini terdiri daripada bilik berbilang katil dengan bilik mandi berkongsi dan pancuran mandian ke bilik-bilik dengan bilik mandi peribadi. Ini boleh menjadi pilihan yang baik untuk kumpulan kecil yang ingin menjimatkan wang ke atas penginapan. Bilik-bilik adalah gaya desa tetapi dihiasi dengan menarik. Restoran di hadapan menghidangkan sarapan pagi dan makan tengah hari yang lazat sehingga 2 petang, dengan pendekatan susun atur, dan kawasan tempat duduk luar yang sangat menyenangkan dengan pancutan air dan dapur kayu. Ia membuat perhentian yang indah untuk makan tengahari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d