Artis India- Neha Kakkar

04.jpg

Neha Kakkar (dilahirkan pada 6 Jun 1988) adalah penyanyi India. Dia bertanding pada musim 2 pertunjukan realiti televisyen Indian Idol pada tahun 2006 dan menjadi hakim pada musim kesepuluh pertunjukan yang sama iaitu Indian Idol 10. Dia juga muncul dalam Komedi Circus Ke Taansen pada tahun 2014 di Sony TV. Dia telah menilai pertunjukan reality nyanyian di Zee TV bernama Sa Re Ga Ma Pa L’il Champs.

Pada tahun 2008, dia melancarkan album pertamanya, Neha-The Rock Star dan muzik itu disusun oleh Meet Bros. Dia telah bekerja dalam lagu “Sunny Sunny” dari filem Yaariyan, “Manali Trance” dari filem The Shaukeens, “Aao Raja” dengan penyanyi Yo Yo Honey Singh dari filem Gabbar adalah Back, “Dhating Naach” dari filem Phata Poster Nikala Hero, London Thumakda “dari filem Queen,” Dilbar “dari filem Satyameva Jayate,” Hanju “(Album) dengan penyanyi Meiyang Chang, dan” Patt Lainge “(Album) dengan penyanyi Gippy Grewal.

Kehidupan awal

Kakkar dilahirkan di Rishikesh, Uttarakhand. Dia adalah adik perempuan pemeran main Sonu Kakkar. Salah seorang daripada dua adiknya, Tony Kakkar, juga seorang penyanyi. Kakkar dibesarkan di Delhi dan belajar di Sekolah Awam New Holy, Uttam Nagar, New Delhi. [Sunting rujukan] Apabila dia mengambil bahagian dalam Idol Musim 2 India, dia adalah pelajar kelas 11. [rujukan?] Kakkar bersemangat dengan muzik sejak zaman kanak-kanak. Dia mula bernyanyi apabila dia hanya empat. [Rujukan?]

Kerjaya

Dia membuat debut dengan Indian Idol Season 2 sebagai peserta. Setelah Idol India, dia memasuki industri muzik dengan album ‘Neha The Rock Star’ yang dikarang oleh Meet Bros pada tahun 2008. Pada tahun 2013, Kakkar berada dalam lagu ‘Dhating Naach’ untuk filem ‘Phata Poster Nikhla Hero’. Beliau adalah penyanyi wanita dalam lagu ‘Sunny Sunny’ yang popular dengan Honey Singh pada tahun 2014 yang memberikannya terobosan. Pada tahun yang sama, Kakkar memberikan suara dalam lagu ‘London Thumakda’. Kemudian dia memberikan suara untuk ‘Party Shoes’ lagu filem Kolkata ‘Bindass’. [Rujukan?]

Kakkar adalah suara wanita dalam ‘Magic Mamoni’ filem Bengali di mana bertindak Mahiya Mahi. Karya-karya lain termasuk lagu ‘Me Me Music Baja’, ‘Dilwale’ lagu ‘Tukur Tukur’, ‘Chitta Kukkad’ untuk filem ‘Loveshhuda’, ‘Kala Chashma’ untuk filem Baar Baar Dekho pada tahun 2016 untuk lagu dan lagu ‘Dilbar Dilbar’ pada 2018 untuk filem Satyameva Jayate (2018 filem), yang dicipta semula oleh lagu asal dengan tajuk yang sama dari Sirf Tum dan menjadi chartbuster.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: