Artis India- Shruti Seth

03.jpg

Shruti Seth adalah seorang pelakon India dan VJ televisyen, dilahirkan dan dibesarkan di Mumbai, Maharashtra. Seth menonjol untuk peranannya sebagai Jiya Malhotra dalam aksi komedi hit Star Plus ‘Shararat. Persembahannya dalam siri jangka panjang membawa pengiktirafan dan pujiannya yang meluas dari pengkritik. Dia adalah ketua wanita TV pertunjukan komedi, Biwi aur Main di TV SAB

Seth menceburkan diri dalam peranan filem yang lebih menonjol kemudian dalam kariernya, setelah membuat debutnya pada tahun 2003 dengan Waisa Bhi Hota Hai Bahagian II. Dia telah memainkan peranan sokongan dalam filem-filem termasuk Fanaa (2006) dan Slumdog Millionaire (2008). Seth menjadi bintang dalam siri asal Disney Channel The Suite Life of Karan & Kabir, dan telah menganjurkan beberapa rancangan televisyen India termasuk siri Komedi Circus.

Kerjaya

Seth memulakan kerjayanya sebagai eksekutif perhubungan tetamu di Hotel Taj Mahal, Bombay. Menurutnya, kemasukannya ke dunia pemodelan berlaku secara kebetulan. Seorang “beberapa orang” telah bertanya kepadanya apakah dia ingin model dan, pada masa itu, ia hanya “bermakna wang saku tambahan”. Sepanjang kerjayanya sebagai model, beliau telah melakukan beberapa iklan, termasuk pelembap Bersih dan Bersih, TATA Home Finance, Ponds Talc, Frooti, Sabun Lifebuoy, ICICI Prudential Life Insurance, LG, Airtel, Puan Marino Hair Softener, Stayfree Secure , Dll Dominos

Akhirnya, dia berpindah ke televisyen. Pada permulaan kerjayanya dalam pemodelan dan televisyen, Seth berkata bahawa “nasib telah menolak saya ke arah itu dan saya hanya mengikuti kursus.” Dia juga berkata bahawa ia adalah tugasnya di Channel V “yang tegas meletakkan saya di peta.”

Untuk Channel V, India dia menjadi tuan rumah First Day First Show dan Junglee Jukebox. Dia bertindak dalam pelbagai siri seperti Kyun Hota Hai Pyarrr, Des Mein Niklla Hoga Chand dan Shararat, bersama pelakon Farida Jalal dan Eva Grover. Dia memainkan peranan seorang dongeng yang menerima kuasa ajaib pada usia 18 tahun. Kinerja Seths menerima pujian kritis dan pertunjukan terbukti menjadi hit. Dia juga dilihat di Rishta.com di Sony Entertainment Television. Pada Rishta.com, dia berkata dalam satu wawancara, “Mereka (siri Yash Raj) tidak mendapat apa-apa TRP sama sekali, tetapi bukan untuk orang-orang yang menonton TV di tempat pertama. Saya tidak percaya bahawa dalam populasi lebih satu bilion orang, 15,000 isi rumah memutuskan apa yang seluruh negara mahu menonton. Banyak Yash Raj yang dikonsepkan untuk mereka yang tidak menonton TV “. Beliau juga berkata dalam wawancara yang sama, “Semua penonton setia kami untuk siri saya di TV adalah di London, Amerika, Afrika Selatan, Australia. Bukannya orang India tidak menyukainya, hanya sedih bahawa mereka tidak menyedarinya, kerana publisiti telah mengecewakan “. Beliau juga telah menganjurkan beberapa musim Komedi Circus di Sony Channel.

Kerjaya filem

Dia telah membintangi beberapa filem. Apabila bergerak dari televisyen ke filem, dia menyatakan bahawa, “Saya tidak benar-benar berpindah ke apa-apa, bukan kerana saya tidak akan melakukan TV dan hanya membuat filem. sesuatu yang menarik di mana-mana peringkat, seluloid atau TV “. Dia mungkin paling terkenal dengan peranannya sebagai Fatima “Fatty” di Fanaa (2006) dengan Aamir Khan dan Kajol. Dia membintangi Tara Rum Pum, yang dihasilkan oleh Yash Raj Films dan membuat penampilan dalam filem Prakash Jha Raajneeti pada tahun 2010. Mengenai peranannya dalam Rajneeti, beliau berkata dalam satu wawancara bahawa “Saya berharap peranan saya yang keras dalam Rajneeti akan berubah saya sedang tipu daya, kerana ia adalah watak yang paling tidak mungkin mengharapkan saya bermain “.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: