25.jpg

- Advertisement -

Dengan permulaan kehebatan ini, Ardh Kumbh Mela, dunia datang ke fajar yang penuh humongous, karnival perayaan dan indubitably satu-satunya perayaan di mana begitu ramai orang berkumpul di satu tempat.

Pada permulaan Kumbh di Nasik tahun ini terdapat beberapa maklumat yang mungkin berguna. Berakar pada posisi Matahari, Bulan dan Musytari semasa kursus itu dalam tanda-tanda zodiak yang berlainan – lokasi mela dipilih. Nasik, Ujjain, Haridwar dan Allahabad adalah lokasi untuk menjadi tuan rumah acara.

Tahun ini, pesta upacara akan menjadi tuan rumah lebih daripada 1 orang yang crore yang akan mengambil kuah suci dan memberitakan kuil ilahi. Addendum kepadanya, satu anggaran besar INR 2500 crore akan dibelanjakan untuk memastikan kelancaran berfungsi. Untuk 58 hari yang panjang,para penganut akan mampu mengguncang kejahatan dari bahu mereka dengan memerah kudus suci. Berenang ini dikatakan membawa nasib baik dan kemakmuran dalam kehidupan seseorang.

Tarikh penting acara itu

Nasik– Mulai Julai, ia akan berterusan selama setahun dan akan berakhir pada 11 Ogos 2016.

Tambahan pula, mela akan dihoskan oleh Ujjain, Haridwar dan Allahabad juga pada 2016. Jutaan piligrim, lelaki suci dan pendik akan menyaksikan peristiwa luar biasa ini.

Fakta Sumber- kumbhamela.net & mahakumbhyatra

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: