Porsche perkenal program pembiayaan 360 Leasing

0

12

- Advertisement -

Sime Darby Auto Performance (SDAP), pengedar rasmi jenama Porsche di Malaysia kini memperkenalkan program pembiayaan baru untuk kenderaannya, dikenali 360 Leasing. Melalui program ini, pelanggan boleh memandu pulang model kenderaan Porsche bagi tempoh tiga tahun atau 60,000 km (yang mana dahulu), tanpa perlu risau berkenaan nilai jualan semula.

Bagi pelanggan yang menggunakan pembiayaan daripada program ini, mereka tidak hanya akan menikmati harga yang lebih kompetitif, tetapi turut akan menikmati pakej insurans komprehensif, termasuk dengan perlindungan cermin utama dan bencana alam, cukai jalan dan bentuan tepi jalan 24-jam Porsche Assist.

Buat masa ini, program 360 Leasing hanya ditawarkan bagi model Cayenne terbaru dan juga Panamera, sementara pilihan sama untuk Macan bakal menyusul nanti. “Program ini merupakan inisiatif kami untuk memberi pilihan yang lebih baik kepada pelanggan, tanpa mereka perlu terlalu risau berkaitan komitmen pembiayaan dan nilai jualan semula kenderaan terbabit,” ujar CEO SDAP, Christopher Hunter.

13.jpg

Program ini membolehkan memandu model-model berkenaan selama tiga-tahun dengan hanya 10% atau 25% jaminan deposit dikembalikan (masing-masing bagi pajakan syarikat atau individu). Pelanggan hanya perlu membayar sewaan pajak bulanan yang dikenakan sepanjang tiga tahun berkenaan yang memberikan penjimatan kewangan mereka berbanding dengan kos keseluruhan sekiranya memiliki kenderaan berkenaan.

Di hujung tempoh pajakan itu, pelanggan mempunyai pilihan untuk menaik taraf pajakan mereka kepada model Porsche yang lain, atau menaik taraf kenderaan terbaru dalam barisan model yang sama. Bagi pelanggan yang kemudiannya ingin melanjutkan tempoh pajakan atau terus memiliki kenderaan itu, mereka boleh berbuat demikian.

360 Leasing juga didatangkan dengan pakej jaminan dan penyelenggaraan termasuk untuk servis, alat ganti dan kos buruh oleh Posrsche Service Centre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: