Artis India- Nidhi Sunil

04.jpg

Nidhi Sunil (lahir 30 Mac 1987), adalah seorang model dan pelakon India, dan dermawan. Dilahirkan di Kerala. Dia terkenal kerana perannya sebagai Samira dalam filem drama India Kaash (filem 2015). Nidhi adalah penerima Anugerah Tahun Vogue India pada tahun sebelumnya.

Latar Belakang

Nidhi dilahirkan dalam keluarga India pada 30 Mac 1987 di Cochin, Kerala, India. Beliau memegang ijazah undang-undang dan pada permulaan kerjaya beliau bekerja sebagai peguam alam sekitar. Dia kini dianggap sebagai salah seorang selebriti muda paling berpengaruh di India.

Kerjaya

Nidhi memulakan kerjayanya sebagai seorang peguam alam sekitar. Pada tahun 2009, ketika berusia 22 Nidhi dilantik sebagai pelari kedua Kingfisher Calendar Girl 2010 Hunt. Pada tahun 2010, ketika berusia 23 tahun, Nidhi memenangi subtitle rambut Femina Miss South Glamorous dan meletakkan pelari ke-2 dalam pertandingan Pantaloons Femina Miss India South 2011. Selepas itu, beliau memulakan kerjayanya sebagai model untuk beberapa majalah nasional dan antarabangsa seperti Maxim, Vogue, dan Elle sebagai model cetakan di India. Beliau memulakan kerjaya sebagai aktres di Bollywood dengan filem drama Gangoobai pada tahun 2013. Pada tahun 2015, dia muncul dalam filem kerjaya kedua, Kaash. Dia telah membuat kempen untuk Garnier, The Gap, selama 21 tahun, roh, dan dipaparkan dalam editorial & liputan majalah termasuk Vogue Itali, pengembara Condé Nast, Elle Magazine dan GQ.

Dia telah menandatangani kontrak dengan New York Agency One Model Management dan baru-baru ini dia datang ke berita arus utama di India dan di seluruh dunia dengan penampilannya dalam video muzik rapper-penyanyi Yo Yo Honey Singh, Makhna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: