04.jpeg

- Advertisement -

Rakhi Sawant ‘(dilahirkan Neeru Bheda pada 25 November 1978) adalah seorang penari India, model, pelakon filem dan televisyen India dan tayangan televisyen talk show, yang telah muncul di banyak Hindi dan beberapa Kannada, Filem Marathi, Odia, Telugu dan Tamil. Dia adalah seorang peserta pada musim pertama siri televisyen realiti India kontroversi Bigg Boss 1 pada tahun 2006. Sepanjang kariernya, dia telah membentuk dirinya sebagai simbol seks.

Sawant melancarkan parti politiknya sendiri, yang diketuai oleh Jai Shah, yang dikenali sebagai Parti Rashtriya Aam, untuk bertanding dalam Pilihan Raya Lok Sabha 2014. Walau bagaimanapun, selepas pilihan raya, beliau menyertai Parti Republik Parti Republik (A).

Kerjaya

Debut dan kejayaan televisyen (2006-sekarang)

Pada bulan Jun 2006, Mika Singh cuba menciumnya di pesta ulang tahunnya, yang menyebabkan kontroversi media. Beberapa bulan kemudian, dia muncul di musim pertama pertunjukan realiti Bigg Boss dan merupakan antara empat finalis teratas.

Pada tahun 2007, Rakhi membuat debutnya dalam album Super Girl yang dilancarkan oleh Venus Records & Tapes Pvt. Ltd Pada tahun 2009, Sawant melancarkan rancangan realiti Rakhi Ka Swayamwar di mana beliau merancang untuk memilih suami masa depannya dengan ritual kuno Swayamvar. Pada 2 Ogos 2009, dia memilih pasangan hidupnya, seorang peserta dari Toronto, Kanada, Elesh Parujanwala. Walau bagaimanapun, beberapa bulan kemudian, Sawant mengumumkan bahawa pasangan itu berpisah kerana perbezaan yang tidak dapat dipertikaikan. [Rujukan?] Selepas pemisahan, dia berkata pada wawancara bahawa dia bertunang dengan Elesh Parujanwala untuk wang.

Selalunya muncul dalam realiti menunjukkan sebagai tuan rumah, hakim atau peserta, Sawant adalah pelakon panggung biasa. Pada tahun 2012, dia melakukan aksi komedi dengan Shahrukh Khan dan Ranbir Kapoor di Anugerah Filmfare ke-57 dan tarian masuk pada tahun 2015 dengan Ranveer Singh dan Arjun Kapoor di Malaysia. Sawant kemudian memainkan peranan utama dalam filem thriller Ek Kahani Julie Ki, dan dilihat dalam penampilan cameo dalam siri televisyen fiksyen komedi Bhaag Bakool Bhaag.

Politik

Pada 26 Mac 2014, dia mengumumkan rancangannya untuk bertanding 2014 Lok Sabha pilihan raya dari Mumbai Utara-Barat sebagai Calon Bebas. Pada 28 Mac, beliau mengasaskan Parti Rashtriya Aam (RAP). Parti itu tidak mempunyai simbol yang diberikan oleh suruhanjaya pilihan raya. Walau bagaimanapun, Sawant berkata bahawa dia menjangkakan [bila?] Ia menjadi “cili hijau”, yang dia rasa menyerupai keperibadiannya. Pembawa pejabat parti dan pengumpulan dana adalah pengusaha tempatan dari Oshiwara.

Dia menerima hanya 15 undi dari Kawasan Utara-Barat Mumbai dan kehilangan depositnya.

Sawant meletak jawatan dari Parti Rashtriya Aam dan menyertai parti RPI (Athavale) pada bulan Jun 2014 dan menyatakan keinginannya untuk bekerja dengan dalit. Rakhi bertindak sebagai naib presiden parti dan presiden sayap wanita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: