Artis India- Sushama Reddy

04.jpg

- Advertisement -

Sushama Reddy Singh adalah model India, VJ, pelakon dan penerbit.

Kehidupan awal

Sushama Reddy belajar di Bombay Scottish School, Mahim dan lulus dalam Ekonomi dari Mithibai College, Mumbai, Maharashtra, India. Dia menyelesaikan kursus pembuatan filem dari NYFA, New York City di Amerika Syarikat. Beliau mempunyai dua adik perempuan Meghana Reddy, bekas model dan Sameera Reddy, seorang pelakon Bollywood yang terkenal.

Kerjaya

Pemodelan

Meghna kakaknya memujuknya untuk menyertai dunia televisyen. Cuti pertamanya diberikan oleh Bharatbala Productions. Beliau bekerja di lebih daripada 100 iklan televisyen termasuk Limca, Fair & Lovely, Liberty, Godrej, Blender’s Pride, Icon Ford dan komersial TV untuk Thumbs Up dengan Salman Khan. Reddy juga muncul dalam video muzik Diwakar Pundir Deewana dengan Sonu Nigam, dalam DJ Suketu’s Tere Jaisa Pyaar dan kompilasi muzik Sona Mohapatra Ishq Nachaya.

Hosting

Tidak lama selepas Channel V dilancarkan di India, dia mendarat peranan VJ di saluran muzik selama lebih daripada 2 tahun. Sushama menganjurkan Hotel Impian di Broadcaster Lifestyle Discovery Travel and Living, yang mempamerkan pemandangan, kehidupan mewah, hiasan, gaya dan perhiasan hotel yang mengungkap kehidupan yang tinggi dalam bentuk yang paling tepat.

Bertindak

Sushama membuat debut filemnya bertentangan dengan Anil Kapoor dengan Chocolate Vivek Agnihotri: Rahsia Deep Deep pada tahun 2005 dan kemudian muncul di Don: The Chase Began Lagi dan Chup Chup Ke, dengan Shahid Kapoor dan Kareena Kapoor (kedua-duanya pada tahun 2006).

Membuat dan membuat filem

Pada tahun 2008, Sushama membantu Rajat Kapoor menerusi kisahnya Rectangular Love.

Pada tahun 2009, beliau telah diperkenalkan kepada rakan kongsi pengeluaran semasa, Sanjay Bhattacharjee melalui rakan biasa. Selepas menyedari bahawa mereka mempunyai matlamat yang sama berkaitan dengan perniagaan pembuatan filem, pengedaran dan pemasaran filem, mereka bertemu Aryan Bros dari Delhi, yang pada masa itu juga berusaha untuk masuk ke dalam industri filem. Pada bulan Jun 2009, dengan pembiayaan dari Aryan Bros., Reddy dan Bhattacharjee telah menubuhkan syarikat produksi Seven Island Studios Pvt. Ltd. Seven Island dan Aryan Bros ‘Dus Tola pergi ke tingkat pada akhir tahun 2009, dan dibebaskan pada 22 Oktober 2010. Mereka kini bekerja pada projek seterusnya – Roaming Nasional, yang merupakan komik-caper, The Stamp Collector, yang berdasarkan pada cerita pendek Vishwapriya Iyenger No Letter From Mother dan yang lain berdasarkan perjuangan keluarga Tibet untuk bertahan hidup. Kerja sedang dijalankan pada filem seterusnya, secara rasmi bertajuk Roaming Negara, yang merupakan pelukis komik gila di dalam hutan.

Sushama telah memulakan syarikat pengeluaran televisyennya sendiri, Niki Redi Productions dan sedang membangunkan kandungan untuk pameran perjalanan di saluran Gaya Hidup Antarabangsa seperti TLC. Beliau juga telah menghasilkan dan mempamerkan pamerannya di TLC yang dipanggil Go India Maharashtra, yang disiarkan pada Disember 2012.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: