GIIAS 2019: Honda HR-V facelift Mugen Indonesia – hanya model 1.5 liter, dijual pada harga RM101k

11

- Advertisement -

Kita baharu sahaja menerima Honda HR-V facelift awal tahun ini, manakala versi edisi terhad Mugen pula muncul tahun lalu sebagai ‘penutup’ model pre-facelift. Namun di Indonesia, model facelift yang mendapat sentuhan Mugen telah pun didedahkan di sana ketika berlangsungnya Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) 2019.

HR-V Mugen 2019 pasaran Indonesia ini diasaskan dari model Special Edition dalam varian 1.5L berkuasa 120 PS/145Nm walaupun pasaran berkenaan turut menerima model 1.8L berkuasa 139 PS/169 Nm. Gril model ini nampaknya menampilkan rupa yang sama pada versi facelift biasa dengan kemasan krom dan tanpa emblem Mugen.

Apa yang berbeza adalah penambahan spoiler bampar hadapan dengan kemasan kelabu dan warna badan, serta skirt sisi dan kemasan bawah bampar belakang juga berwarna kelabu. Ia diberikan jalur sisi Mugen, bersama emblem sisi Mugen pada kedua-dua sisi fender hadapan yang bersaiz agak kecil.

12.jpg

Kemudian HR-V ini turut dipadankan dengan spoiler bumbung belakang bersama antena sirip yu yang unik untuknya. Tiada set rim istimewa di mana set rim aloi 17-inci dua tona masih lagi digunakan, membaluti tayar 215/55R17.

Untuk semua ini, HR-V Mugen 1.5L dijual pada harga Rp 344 juta (RM101,375), atau Rp 10 juta (RM2,946) lebih mahal dari model standard. Macam mana? Ke lagi lawa model Mugen pre-facelift di Malaysia?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: